Písať materskú a rodičovskú dovolenku do životopisu?
Ahojte, momentálne som na RD, som zamestnaná, ale plánujem si nájsť inú prácu. Do životopisu si mám zapísať obdobie materskej a rodičovskej alebo nie? Vďaka za odpovede.
Nie pracovný pomer stále trvá takže zbytočne. A do ktorej kategórie by si ju chcela dať? Pracovné skúsenosti? Aké už len pracovné skúsenosti ti dá RD... s výnimkou žiadosti o prácu v jasliach, ako aupair alebo MŠ.
Da to ale signal ze uz si zhruba po RD takze mozno (podla veku) dalsia uz nehrozi (nepekne ale pravduve)
@mili14 určite áno, je to fér. Je iné keď 5 rokov pracujem kontinuálne na nejakej pozícii v práci ako keď som doma, nie houmac samozrejme. Progres vs degradácia znalosti.
Zalezi na tom kolko si doma, ci trva PP atd… 1,5 roka by som nepisala … 6 je napr uz na povazenie. Tiez zalezi na tom kam sa hlasis …
@mili14 nie je to nutné. Ja som si dala a nasla som si prácu v podstate hneď ako som si ju začala hľadať ale zas ty si zamestnaná,ja som v tom období nebola takže je to iné 🤔 ale osobne by som si dala aj v tomto prípade,zas aby si nemysleli,že mám neviem koľko x rokov skúseností naviac keď to tak nie je
u mna vyslovene chceli aby som uviedla, teda takto v mojom CV som to nemala.. isla som na pohovor, vzali ma... ale musela som potom odovzdat este jedno CV take aby bolo v sulade s pracovnou poziciou to nazvat... a tam chceli aj matersku a rodicovsku, lebo ze to mi tiez zarataju ako odpracovane roky..
@martinmmartin autorka ma 27, keby chcela stihne mat este aj dalsich 5 deti
popravde ako prestavku to tam nedavam, lebo ten PP trva
Ale videla som to uvedene pri pracovnom pomere, ze v rokoch xxx-xxx MD/RD... je to dost taky velavravny udaj, najma pri n iektorych profesiach, ak niekto ma pracovny pomer napr 2014-2024, ale realne z neho bol 6 rokov na MD/RD, hned to nie je odpracovanych 10rokov. A napr. ak by tam bolo ze 2018-2024 MD, cize ku mne by sa hlasila uchadzacka, co je 6rokov doma tak je to ine, ako ked sa mi hlasi takato uchadzacka a na MD bola 2015-2017 a potom pracovala normalne. Su profesie, ked to nie je problem, su take kde je a potom od takej uchadzacky su ine ocakavania.

ja by som to obdobie len vynechala a keď sa spýtajú odpovieš, keď sa nespýtajú nepovieš ale to je len môj názor