icon

Písať materskú a rodičovskú dovolenku do životopisu?

mili14
4. feb 2025

Ahojte, momentálne som na RD, som zamestnaná, ale plánujem si nájsť inú prácu. Do životopisu si mám zapísať obdobie materskej a rodičovskej alebo nie? Vďaka za odpovede.

tina1549
4. feb 2025

ja by som to obdobie len vynechala a keď sa spýtajú odpovieš, keď sa nespýtajú nepovieš ale to je len môj názor

nynia
4. feb 2025

Nie pracovný pomer stále trvá takže zbytočne. A do ktorej kategórie by si ju chcela dať? Pracovné skúsenosti? Aké už len pracovné skúsenosti ti dá RD... s výnimkou žiadosti o prácu v jasliach, ako aupair alebo MŠ.

martinmmartin
4. feb 2025

Da to ale signal ze uz si zhruba po RD takze mozno (podla veku) dalsia uz nehrozi (nepekne ale pravduve)

clarissa96
4. feb 2025

@mili14 určite áno, je to fér. Je iné keď 5 rokov pracujem kontinuálne na nejakej pozícii v práci ako keď som doma, nie houmac samozrejme. Progres vs degradácia znalosti.

olimuc
4. feb 2025

Zalezi na tom kolko si doma, ci trva PP atd… 1,5 roka by som nepisala … 6 je napr uz na povazenie. Tiez zalezi na tom kam sa hlasis …

katulienocka999
4. feb 2025

@mili14 nie je to nutné. Ja som si dala a nasla som si prácu v podstate hneď ako som si ju začala hľadať ale zas ty si zamestnaná,ja som v tom období nebola takže je to iné 🤔 ale osobne by som si dala aj v tomto prípade,zas aby si nemysleli,že mám neviem koľko x rokov skúseností naviac keď to tak nie je

mirola
4. feb 2025

u mna vyslovene chceli aby som uviedla, teda takto v mojom CV som to nemala.. isla som na pohovor, vzali ma... ale musela som potom odovzdat este jedno CV take aby bolo v sulade s pracovnou poziciou to nazvat... a tam chceli aj matersku a rodicovsku, lebo ze to mi tiez zarataju ako odpracovane roky..

siska53
4. feb 2025

@mili14 ja som to tam nespecifikovala, lebo ved pracovny pomer trval a tusim v motivacnom alebo na osobnom pohovore som upresnila roky. Niekolkorocne skusenosti som tak ci tak mala. A vzali ma. Som tam doteraz.

kika845
4. feb 2025

@martinmmartin autorka ma 27, keby chcela stihne mat este aj dalsich 5 deti

simca06022011
4. feb 2025

popravde ako prestavku to tam nedavam, lebo ten PP trva
Ale videla som to uvedene pri pracovnom pomere, ze v rokoch xxx-xxx MD/RD... je to dost taky velavravny udaj, najma pri n iektorych profesiach, ak niekto ma pracovny pomer napr 2014-2024, ale realne z neho bol 6 rokov na MD/RD, hned to nie je odpracovanych 10rokov. A napr. ak by tam bolo ze 2018-2024 MD, cize ku mne by sa hlasila uchadzacka, co je 6rokov doma tak je to ine, ako ked sa mi hlasi takato uchadzacka a na MD bola 2015-2017 a potom pracovala normalne. Su profesie, ked to nie je problem, su take kde je a potom od takej uchadzacky su ine ocakavania.

nika23t
4. feb 2025

@mili14 nepíšem, ani som nepísala. Pokiaľ Ti prác.pomer stále trvá, nie je dôvod uvádzať to.