icon

Plat v tejto dobe

12. mar 2023

Ahojte. Zaujima ma váš nazor, Myslite si ze je v poriadku pracovať v tejto dobe za 500e? Napr od 8-17 + cesta 30min ..totizto sem-tam si pozriem profesiu, a ako vidím väčšina platov sa pohybuje tak v rozmedzi od 500-600 v cistom a nejak mi nejde do hlavy pri takychto cenach, dostat takto plat na účet 🤔 ja len tak, tema na odreagovanie, nieje to ziadne podrypavanie ani nic. 👍

karolinakk
13. mar 2023

@aaadkaaa staci že robite vikendy s príplatky sa nazbieraju predavačke 🙂

dominikamacakova
13. mar 2023

@aaadkaaa moja kamoška robí v jednote a má tých 850€

tatramatka
13. mar 2023

@zuzanockamt nič v zlom, ale zase treba napísať aká je pracovná doba v školstve, že cca 3mesiace v roku máte voľno, keď boli covidove prázdniny, boli ste doma a brali plný plat, kdežto rodičia “učili” svoje deti zadarmo a na úkor svojho času… Nezávidim nikomu nič, ale zase v tom školstve sa až tak zle nemáte, minimálne pre ženy je to super zamestnanie a viem o čom hovorím… začiatky sú všade zlé, ale neskôr už máš iba z toho benefity.

akiana
13. mar 2023

@tatramatka Ucitelia nemaju 3 mesiace volno, to maju deti. Ucitelia chodia do prace, pripravuju vyucovanie a program na cely rok, vzdelavaju sa, robia si inventuru, cim viac tried a predmetov mas, tym viac roboty cez skolske prazdniny. Chodia normalne do prace na plny uvazok. Pocas covidu robili plnohodnotne vyucovanie digitalne, co bolo o to tazsie, ze to bolo nove, bolo na to treba naucit deti, bolo treba prisposobit vyucovanie. Uz len za zvladnutu pandemiu im patri obrovska vdaka. Neviem, kde ludia beru prupovidky o mesiacoch volna, ale ver tomu, ze to tak nie je. Tiez viem, o com hovorim.

nepic
13. mar 2023

@maranta_leuconeura
Nič v zlom,ale tá upratovačka si nezaslúži viac? Či ona má menší žalúdok,alebo nepotrebuje tiež niekde bývať? Škoda že väčšinou majú takéto názory ľudia, ktorý najviac tu upratovačku po sebe potrebujú. Ja by som veľmi bol za to,aby po lekároch začali štrajkovať práve smetiari,upratovačky,hasiči a podobne profesie. Som zvedavý koľko z tých vzdelaných a kvalifikovaných ľudí by sa smialo.

tilly
13. mar 2023

@zmrzlinka2021 tak toto je kravina. To, že mal niekto na zakladke trojky, neznamená, že je tupý a nedokáževyštudovať vš... ja som mala tiež trojky na zakladke, lebo chémia a fyzika a pod neboli moje obľúbené predmety. SŠ som už mala samé jednotky, aj maturitu na jednotky a mám jednu z najnáročnejších vš. A mám viac kamosiek aj spolužiačok zo ZŠ, čo sme na tom podobne.

gondyo
13. mar 2023

@malinovka333 nie všetky ho bohužial majú...

tilly
13. mar 2023

Kočky, vy sa teda vyznáte v platoch, lebo ja nemám absolútne prehľad. Keby som sa chcela zamestnať, skrátený úväzok, vš vzdelanie, ale v podstate by som možno brala aj prácu, na ktorú nepotrebujem vzdelanie. Po akom plate pozerať? Viem, že som to tu opísala štýlom "chcem kúpiť červené SUV, koľko stoja", ale chcela by som sa od niečoho "odpichnut", aby som vedela, či sa mi vôbec oplatí riešiť zmenu práce.

paulasamova
13. mar 2023

takýto plat je fakt nízky, je potom ťažké predstaviť si že človek chodí rád do práce a podáva plný výkon v práci keď nemá pocit, že je adekvátne ohodnotený. Určite by som premýšľala nad zmenou a dorobila si nejaké kurzy, momentálne za pár drobných sa človek môže naučiť takmer čokoľvek..

tilly
13. mar 2023

@nepic ako môžeš porovnávať prácu upratovačky a lekára. Nechcem dehonestovať upratovačky, ale na čistenie a upratovanie človek nemusí dlhé roky študovať, potom prax, atestácie a pod... okrem toho, akú má upratovačka zodpovednosť a akú lekár?
A hádzať hasičov na jednu kopu so smetiarmi a upratovačkami je trošku odveci tiež, trošku sa zamysli.

marhulka13
13. mar 2023

@klarissa25 tiež pracujem v obchode, nie v lidli a zarobím 990 eur, neviem prečo z tejto profesie mnohí robia akoby sme boli úplne chudera co makaju za minimálky

tatramatka
13. mar 2023

@akiana prosim ta, robim v skolstve, tak sa mi nesnaz nahovorit tvoje prupovidky… Volna v skolstve je viac ako dost a to, ze niekto robi aj cez prazdniny a ine volna, tak je to iba z par dovodov, napr.: ze bol tak lenivy a nestihol si nadrobit alebo napr., ze v skole-v praci mu je lepsie a nemusi si minat dovolenku a to, ze 2tyzdne z letnych prazdnin robite, tak taketo leto by si priala vacsina Slovakov… a prosim ta, myslis si, ze v inych zamestnaniach sa nechodi do prace, nevzdelava sa, nerobia sa inventury, audity…? Robi sa to skoro vsade, tak nechapem co tu stale s tym vyplakavate. A dovolim si tvrdit, ze iba par skol poctivo ucilo cez covid, vsak je x skol na SK, kde vobec nemali online vyucovanie, tak potom mi moze niekto vysvetlit aku pracu mali tito pedagogovia pocas 3mesiacov? Kazda praca je narocna a oproti zahraniciu nizko platena, ale bohuzial zacinam mat pocit, ze na Slovensku iba lekari a ucitelia vyplakavaju kvoli platom…

marylin84
13. mar 2023

@marhulka13 a v ktorom kraji a ktorom obchode prosím? Ak to nie je tajomstvom

marhulka13
13. mar 2023

@marylin84 v Nitre v merkury markete ja robím. Ale viem, že nie v každom meste sa takto zaraba

mira0611
13. mar 2023

Ahoj, nie normalne to nie je. Pri tychto cenach potravin, energii a pohonnych hmot by mali palty zacinat od 1200 euro.

marylin84
13. mar 2023

@marhulka13 No lebo v Košiciach v coop jednote su predavacky rady aj za 600€

zuzanockamt
13. mar 2023

@tatramatka Pracujem od 7:00/7:30 do 14:00/15:00. Počas covidu som učila online plný rozvrh. Momentálne mám obednú prestávku od 12:30 do 13:00.

nepic
13. mar 2023

@tilly
A akú zodpovednosť má taký vodič autobusu?ten to má adekvátne zaplatené? Ten lekár si vybral to povolanie dobrovoľne,aj dobrovoľne dlhé roky študoval si myslím.
Hasičov s nikým neporovnávam,tých som spomenul pre to,lebo na nich sa stále zabúda a čo sa týka všetkých záchranných zložiek,tak práve hasiči sú na tom najhoršie.

dasenka26
13. mar 2023

Nie je to v poriadku, len na základe mojich skúseností, aj pohovorov, slovenský podnikateľ ti dá vždy minimálnu mzdu či už je admin.pozicia alebo asistent predaja, čašník...česť výnimkám. Proste vždy minimalka ani o euro viac. Bola som na pohovore vo firme kde jedna pani odchádzala,.robila tam fakturantku 26r!!! a za min.plat 816e a ani keď chcela odísť jej nedali viac, našli ďalšieho čo je ochotný robiť za minimalku a život ide ďalej 🙈🙈

akiana
Odpoveď bola odstránená
doda3103
13. mar 2023

@marylin84 tak ale za tie rozdiely nemôžu predavačky ale vedenie. Lebo aj ja som v Nitre a mám taký plat skoro a to len na 4h uvazok

chovancova27
Autor odpoveď zmazal
riyadh
13. mar 2023

@zmrzlinka2021
@nepic nie najhorsie su na tom zdravotnici so zachrannych zloziek,.. Vojaci policajti hasici maju vysluhove dochodky a kludne v 40tke mozu vylozit nohu a zit z dochodku alebo samozrejme pracuju dalej plus knvyplate Kraasny vysluhove dochodok.. Preco ho nemaju aj zdravotnici? To nie su zachranne zlozky?

riyadh
13. mar 2023

@akiana tak sorry, pocas uplne 1vej vlny ste ucili stylom, vy doma vylozena noha, to Vam dalo namahu fakt poslat kopec uloh, bez vysvetlenia uciva ziakom samozrejme, a ja napr po nocnej som pravidelne a 6h sedela pri 2ch detoch a snazila suplovat ucitelku, parada.. A to ver ze mam sakra zodpovednu pracu ale vy ste Spokojne brali 100p plat a ja som musela suplovat ucitelku, nikoho nezaujimalo ze pracujeme s manzelom na plny uvazok. Vo Nam nedali z Vasho platu. A mam v rodine ludi ktori pracuju stuoen 1-4,plat super, volna kopec a este ked som sa pytala ze priprava ked uz kazda ucitelka sa tu ohana kolko stravi nad pripravou doma, ma vysmiala ze aka priprava po 20r,dolova ju citujem oducim 4,5h a mam fraj. Po 20r sa uz nepotrebujem pripravovat,v lete volno, sviatky volno, vikendy volno a ja fakt neviem co sa stale stazuje te.

akiana
13. mar 2023

@riyadh Ja som ucila vase decko, alebo o kom teraz presne hovorite?

riyadh
13. mar 2023

@akiana no chvalabohu ze vy nie, vyjadrovanie 4ta cenova,.. Poukazujem nato ze uplne v 1vej vlne ste brali ako ucitelia plat za nic, deti ucili rodicia. Posun nastal az v online podobne vyucovania aj to zalezalo na pedagogov ako sa k tomu postavil a venoval,za mna a to mam aj integrovane dieta, ste tomu pocas 1vej vlne neublizili a Spokojnym svedomim brali plny plat a my rodicia sa trapili. Vyvste mali doslova polrocnu dovolenku.

tatramatka
13. mar 2023

@akiana na tvojom mieste by som si hned vymazala ucet, aspon si ukazala aka “kvalita” uci v skolach nase deti. Ty si jedno, primitivne klbko nervov, chudaci vsetci ziaci kt. s tebou pridu do kontaktu. A vies co, dakujem, ze si sa predstavila, lebo primitivnou hlupanou si tu akurat TY! Dufam, ty hlupana, ze vsade, kde prides ti nadavaju do hlupan, lebo neovladas ich odbor, a hlavne daj sa liecit a zmen povolanie.

mikadooo
13. mar 2023

No, môžeš aj sedieť doma na zadku a nedostať nič... 🤷. Aj to je možnosť. Je kopec ľudí, ktorým sa robiť "neoplatí". Ja som robila za cca 500e v čistom a práca ma veľmi bavila, tešila som sa do nej. Takže je to vec pohľadu. Popri práci som si hľadala lepšie platenú a keď som našla, tak som jednoducho odišla. S tým, že som vedela, že keď už budem mať toho dosť, tak nie je problém vrátiť sa od Pc k manuálnej práci a znovu pracovať za 500e. Našťastie aj nová práca je super, takže už nerobím za 500 v čistom 😉.

tatramatka
13. mar 2023

@akiana jaj, a ak ti to spravi dobre na nervy, kludne mi mozes opravit moje chyby a aj oznamkovat 😅 🤣😂

zoja31
13. mar 2023

@doda3103 a kde pracujete ?