Plusy a mínusy práce ako SZČO
Prosim kto sa vyzna,práca na szčo,ma aj nejaké plusy alebo len mínusy(odvody)Ďakujem.
Autorka a ako budes mat osetrene to ze ti vecer povedia, zajtra ta uz nepotrebujeme, odvody budes musiet platit aj v takom pripade.
Tak ta známa si chodí ako pani, ide do kancelárie o 10.00, podchvíľu je doma, ale ona to robí už cca 20 rokov. Ma svojich ludi už. Ty ideš začínať. Kde budeš hľadať klientov? Musíš uzavrieť poistku, aby si mala províziu. Potom ten človek musí nejakú dobu platiť. Ak poistku zruší musíš províziu vrátiť. Využíva vlastne vozidlo, tankuje zo svojho.
@rikarika akoze mi daju vypoved?Vsak preto si chcem.platit aj to nezameatnanecke aby som mala na podporu.A ked ma nebudu potrebovat odidem,ci?To som nejako viazana ze platim odvody aj ked tam uz nerobim?
@kabinka11 na toto sa chcem praveze zajtea popytat ak to bude takto ,tak do toho nepojdem.
@kabinka11 to ma tak posuva ze keby to bolo take zle,nerobi tolko ludi v poistovniach a musi ich to aj zivit,tie baby v tych kancloch.Ak to bude o tom,ze tumas zoznam obvolavaj ppistky,tak nehrozi,nebodaj behaj po ludoch l nim domov,to nie.Ale keby to bola normalna praca v kancly,kde chodia a volaju ludia co uz tam poistku maju alebo chcu novu to by problem nebol.Pokial mi vezmu proviziu za cloveka co urobim poistku a on ju zrusi(napr.nebude mat na jej platenia budu odo mna chciet vziat €,do toho nejdem.Preto sa dopredu radim,lebo o tomto neviem nic.A to robi takto kazda poistovna?
Toto sú presne tie "firmy" nechcú ta zamestnať, aby nemuseli za teba všetko platiť. Budem ti držať palce a budem rada keď napíšeš ako si dopadla. Osobne by som do toho nešla. Môžu ta zo dňa na deň nechať doma že ťa nepotrebujú, čo sa ti pri tpp nestane.
@kabinka11 ďakujem,zajtra je pohovor a ak tam budu same negativa radsej pockam na lepsiu pracu.Tiez by som rada TPP.
@rikarika no ja som roky robila na TPP a o zivnosti naozaj nic netusim,preto sa informujem a pytam rady od skusenejšich.
@kabinka11 a za kolko € by sa to oplatilo?Lebo co twraz ponukaju kazdy bud TPP minimalku v hrubom alebo zivnost.
Tak pokiaľ ti zo živnosti zostane navyše 50e oproti tpp tak sa to neoplatí. Pri živnosti treba myslieť na zadné vrátka. A pokiaľ by som nedokázala mesačne odložiť aspoň 300 eur tak by som to nerobila.
@kabinka11 no mne to oproti TPP robi navyse 200€ak naozaj daju plat 1200€ a viac.Ked daju menej to nie.
Dievča, dievča.....naozaj si myslíš že ti dajú "len tak" 1200eur? pri takýchto pozíciách je aj základný príjem podmienený produkciou.....čiže niečo musíš vyprodukovať aby ti vôbec dali tú základnú "mzdu"........zároveń si ujasni či chceš platiť dobrovolne odvody do SP(prvý rok to nie je povinné), lebo je to cca 199eur z minimálneho vymeriacacieho základu čiže ak ti ide neskôr o nárok na dávku v nezamestnanosti, musíš jednak splniť podmienky a jednak keďže budeš platiť odvody z minimálneho vymeriavacieho základu tak aj tvoja podpora bude minimálna.....všetky dávky máš z vymeriavacieho základu z ktorého platíš odvody, nízke odvody - nízke dávky, vysoké odvody - vysoké dávky.....premysli si, či chceš v nasledujúcich cca 2-3rokoch otehotnieť - tvoje rozhodnutie platiť či neplatiť odvody , príp.v akej výške ti ovplyvní materskú, prípadne ak budeš na dlhšej PN ako tehotná alebo si napr.len zlomíš nohu a môžeš ostať mesiac bez príjmu.....
@mogaa neviem ci mi daju hned 1200€ ale tak ponukaju,ak mi daju minimalku,tak to mozu zabudnut.A deti uz mam,matersku neplanujem.Podla platu aky by mi dali,tak by som sa rozhodla s odvodmi do SP.Urcite tam nechcem ostat do dochodku,bola by to iba prestupna stanica.Ked si zlomim nohu,mam urazovku,odtial by sli peniaze a potom ak by som si neplatila SP,tak isto z tych usetrenych €.Uvidime co mi povedia na pohovore,idem aspon vyzbrojena informaciami.Mam uz doat rokov odrobebych v TPP(nie som absolvent skoly)preto sa pytam len na toto szčo.Ale skor to nevezmem ako hej,podla toho co citam.
A ešte pozor, budeš mat príjmy a výdavky žiadne, čiže pri podaní daňového Ti môžu vyjsť platiť dane.
@kabinka11 vsak keby to vezmem tak si platim kazdy mesiac odvody,takze to by problem nebol,raz za rok by som si to nenechala.Ale pani mi predchvilou pisala sms ze dnes sa to rusi tak zatial nic.Len terwz rozmyslam preco tolko ludi robi szčo ked to ma kopec nevyhod.
Byť tebou tak hľadám niečo iné. Robiť SZČO v poisťovni...no neviem...SZČO je fajn ale skôr keď máš vlastný biznis ( myslím kaderníctvo, nejaký podnik...) Ale toto zaváňa niečím iným...a keď neurobíš poistenie, nezarobis nic...ono to pekne znie na papieri, ale realita je iná...keď chces v poisťovni zarobiť dobre ,musíš mať svoju klientelu a ľudí pod sebou...aby si neskončila v mínuse...
@lasona uvidime,co na pohovore,dnes sa zrusil,ak daju hruby fix+navyse co urobim poistky tak to zvazim.Ak tam bude ze neurobis nic,nezarobis nic tak nie.Potrebujem sa popytat,ale naco davaju do inzeratov sumy ked mi to nedaju?Ach asi blba som.A pritom plne poistovne pracovnikov,nieco ich zivit musi ked su na szčo ale ak myslia ze budem.len obvolavat ludi tak to nie.Ak budem sediet v kancly tak ako v banke a kto pride na pobocku s tym komunikovat a dostanem fix+za uzavretie poistiek tak si to rozmyslim zavisi co mi povedia.Ak to bude ze bez fixu tak do toho nejdem a aj ten fix zavazi ze aka suma mesacne.Lebo ak klamu v inzeraroch tak dovi a nemam problem im to tam povedat.
Len daj bacha, oni majú sladké reči, aby si im nesadla na lep. Proste papier znesie všetko. Ono vieš ponuku pekne napísať, pekne naformulovať ale realita že iná...a ja keď počujem poisťovňa...tak by som utekala...mnoho ľudí nemá už na základné potreby a nie to ešte platiť ďalšie poistky ...je ťažké nájsť nových klientov ..niekedy to bolo iné, ale teraz je poisťovak na každom kroku...aspoň ja to tak vnímam...skús radšej niečo, kde budú klienti vyhľadávať teba, a nie ty aby si ich otravovala...možno si urobiť nejakú kvalifikáciu, kurz, aby si si doplnila vzdelanie a robiť sama na seba...takto budeš musieť siahnuť po okruhu svojich známych a ich otravovať, aby sa poistili a koľkým pôjdeš na nervy ....ja ti prajem aby to tak nebolo, aby ti ponúkli miesto v kancelárii...ale po mojich skúsenostiach mám určité pochybnosti...veľa čítam fór ohľadom práce...takže bola by som minimálne obozretna
@lasona ďakujem uvidim co mi povie,uz mam info tak na sladke reci nenaletim,aspon skusim co mi povedia.Lebo v telefone som sa pytala a ona hned ze do kancelarie pojdem.
Napíš nám potom na fórum, že ako si dopadla, zaujíma ma to..
Tak to si dávaj veľký pozor.Mne takto vyvoláva chlapík z poisťovne plus môj frajer to robil 19 r dozadu, keď to letelo a začínala Kooperativa.
Na tú dobu veľmi dobre zarobil, ale aj vracal provízie zo zrušených poistiek
On to mal popri práci mal veľa známych darilo sa mu...SZČO sa oplatí vtedy, keď si sama urcujes ceny príklad si kozmeticka, opatrovateľka...a nie, že oni Ti určia, že si fakturyjes 1200 eur a tam si písala, že budeš 200 eur v pluse no nebudeš musíš myslieť na účtovníčku, dane, benzín, auto poistka,...áno byť SZČO, ale nie, že Ti povedia rob pre nás, ale dostaneš 1200 a ver tomu, že to bude za splnenia určitých podmienok príklad uzavrieť 15 zmlúv mesačne.
@luccija pokial daju zle podmienky tak nehrozi.Auto,benzin netreba,mala by som to 10min od domu.Vsetko zalezi co mi povedia,led povedia ze zrusene zmluvy vratit provizou tiez nehrozi.
Na tvojom mieste by som do toho nesiel.. znie to ako ciste MLM.. Budes musiet vyvolavat ludom, doprosovat sa, prosit ich o uzatvaranie poistiek.. raz ti ten zoznam potencialnych ludi dojde a zostanes bez prijmu.. ale si SZCO takze odvody a dane si budes musiet platit nadalej.. a to aj ked budes musiet vracat proviziu.. a ked vidim, ze nie si vobec dobre zorientovana v tom, ake vsetky povinnosti ma SZCO oproti zamesntancovi, tak to nechod robit.. pri SZCO musis vediet do coho ides a chciet to.. a nahanat ludi so zivotnymi poistkami to je snad najhorsi job na svete.. na to musis mat kozu a naucit sa ludi emocionalne vydierat typu " a co keby vam zomrel manzel ako uzivite deti" a podobne. No proste nie.
Ako si dopadla?

@kabinka11 no ked mi daju 800€ v hrubom a este dolu odvody to si mozu zrovnat nechat.