icon

Pochybný pohovor vo firme Cullinan: Skúsenosti a varovania

basalasa
22. júl 2024

Ahojte chcela by som upozorniť na vyššie spomínanú firmu Cullinan ( venujú sa predaju filtrov do domácnosti) na ich “lukratívne” pracovne ponuky. Lákajú mamičky na MD a študentov na pochybný pohovor a jednoduchú administratívnu prácu z domu. 1600€ za mesiac je vraj u šikovných ľudí štandard. Samozrejme do telefónu ani do mailu vám viac nepovedia takze musíte ísť na osobný pohovor buď do BA alebo KE. Pohovor prebiehal otrasne. Odhliadnuc od toho ,ze som čakala na chodbe hodinu a pól bez pohára vody alebo možnosti si sadnúť to bol des. Pan ktorý robil pohovor mi ani nepodal ruku. Posadil si má a spýtal sa dve otázky čo robím a odkiaľ som. Na moje odpovede že som na MD a prichádzam zo Žiliny odpovedal : to ste z takej diaľky cestovala ??? Jezis! (Už vtedy mi došlo že to nebude ok) začal splietať niečo o inzerovaní ponúk prace a lanárení ľudí na pohovor. Za každého dohodnutého človeka s ktorým uzatvoria dohodu ponúkajú odmenu vo výške 200€. Má to však háčik odmenu dostane len ak si ten človek u nich následne na to zakúpi aj filter. ( čo na jednej strane chápem musí niečo predať aby mali možnosť z niečoho vyplatiť províziu) ten filter ale stojí 1000€!!! Povedzte mi ktorý študent alebo mamička si niečo take môžu dovoliť ?ked som mu povedala že si žiaden filter nekúpim pretože na to nemám financie (aj keby som mala tak to nechcem) mi odpovedal že si ho môžem kúpiť na splátky. Následne na to mi ho začal ponúkať a predávať….. chápte ? Ja som prišla na pohovor aby som si zarobila nejaké peniaze popri MD navyše a on mi namiesto ponuky prace predával predražený 1000€ filter na vodu !!!! Otras. Bola som extrémne nahnevaná. Nechala som doma pól ročne bábätko s cudzím človekom ktorému som zaplatila za strazenie a cestovala som 2 hodiny kvôli takémuto divadlu. Ak uvažujete účasť na tomto pohovore tak si to dva krát zvážte.

Strana
z2
sefkasabinov
19. aug 2024

@11ggabriela11 áno vyplatili už dávno a v KE je to aj lacnejšie. Porovnávali cenovo

11ggabriela11
20. aug 2024

@sefkasabinov ako myslite tie produkty sú lacnejšie ?
Robíte wste pre nich ?

sefkasabinov
21. aug 2024

@petracandle veď každá firma vás kvalifikuje

sefkasabinov
21. aug 2024

@majla123 treba to vyskúšať a uvidíte, robím to v Bratislave a som na MD a dá sa to. Dá sa , samozrejme nie hneď 1600.

katy2121
26. aug 2024

...dobre, že píšete, akurát som tiež odpovedala na ten ich "inzerát".

solim1971
29. aug 2024

Toto môžu skúšať len ľudia, ktorí majú žalúdok na klamanie a zavádzanie ľudí, nakoľko sa jedná o predražený produkt, ktorého skutočná hodnota nie je ani tretinová, a o účinnosti by sa dalo tiež pochybovať. Tí starší pamätajú roky tesne po prevrate, a maximálne predražené, a aj viac, či menej neúčinné produkty Herbalife. V tej dobe sa inzeráty nachádzali len v novinách, ktoré chodili zadarmo do schránok, najmä Pardon. 90% inzerátov ponúkajúcich prácu na doma s veľmi vysokými zárobkami boli práve títo predajcovia. Bol to presne tento štýl. V inzeráte vám nepovedali takmer nič, len že ide o jednoduchú nenáročnú prácu s vysokými zárobkami, a všetko ostatné sa dozviete na pohovore. Podobné čo teraz, 90% inzerátov ponúkajúcich jednoduché administratívne práce na doma, a inzeráty v rôznych formách vedú len k tejto jednej pochybnej firme, ktorá zarába zasa len na ľudskej naivite, a hlúposti, a zasa funguje len na princípe akejsi pyramídy ľudí, ktorí pracujú pod vami, a na vás. Čím viac ich dostanete, a oklamete o snovom zárobku, tím viac zarobíte. Preto sa v poslednej dobe roztrhlo na internete vrece s ponukami inzerátov ponúkajúcimi nenáročnú administratívnu prácu s vysokými zárobkami. Z inzerátov sa takmer nič nedozviete, a musíte prísť na pohovor, a ešte aj zaplatiť vstupné. Taká poistka, aby spoločnosť tak, či tak zarobila, aj keď budete po pohovore znechutený, a ľahší o nejaké eurá. Majú to úž lepšie prešpekulované, ako inzeráty herbalife na ponuky práce v Pardonoch. Takže zarobia tak či tak. Čím viac inzerátov, tým vyšší zárobok. Presne taká istá taktika ako v 90-tych rokoch. V inzeráte vám nesmú povedať ani zmienku o tom, o čo konkrétne ide. Z jednoduchého dôvodu. Na pohovor by inak nikoho nedostali. Šmejdi. Je mi z nich zle, a obracia sa mi žalúdok, keď si spomeniem na roky po prevrate, a takéto podobné inzeráty v novinách, a teraz internet zaplavený ponukami nenáročnej administratívnej práce, a všetky inzeráty nakoniec vedú k tej istej firme, a rovnakému spôsobu zárobku. Fúúúúúúúj......História sa opakuje. Takže keď chcete ušetriť čas, a peniaze určite nechoďte na tento pohovor, a kašlite na týchto šmejdov podvodníckych zákerných. Prajem všetkým krásny deň.

sefkasabinov
9. sep 2024

@solim1971 máte od nich výrobky, určite nie a hlavne že ste negáčka a všetko viete

solim1971
10. sep 2024

@sefkasabinov nemám od nich výrobky, a ani by som nechcel, nakoľko sa jedná o predražené filtre. Filtre za menej ako tretinovú cenu mi urobia rovnakú funkciu, a určite aj lepšiu ako tento shit. Všetky takéto firmy, ktoré zaplavujú internet podobnými lukratívnymi pracovnými ponukami sú jedným slovo šmejdi. A ešte si nechajú aj za pohovor zaplatiť. Neskutočná drzosť. Tak človek si hľadá prácu, a ja mám ešte niekomu platiť, aby som si zaplatil vstupenku na pohovor. To nepotrebuje žiadny koment. Už sú ľudia, ktorí majú v pláne podať trestné oznámenie na pochybné podnikanie tejto pochybnej spoločnosti. Pekný deň.

nemo123
23. sep 2024

@basalasa akurat teraz si mi zachranila prdel. Zajtra som mala ist na pohovor. Cez mail nie a nie napisat nejake info, že iba na pohovore sa možem dozvedieť viac.
Takže som sa chcela pozrieť na nete, čo je to za haluznú firmu teda a prečítala som si tvoj príspevok. Čiže ešte raz vďaka

valeriakadarova
26. sep 2024

Rovnaká firma ako Aquamol, minulý rok som bola na "pohovore" kde si pýtali 30€ ako vstupný poplatok či čo😀

11ggabriela11
Autor odpoveď zmazal
emnell
15. okt 2024

Ďakujem

sedrik89
15. okt 2024

Ja som bol tuším na takom pohovore na Zepter. Tiež to bolo v podmienke, niečo od nich kúpiť a zamestnajú ma.... V podstate na ďalší predaj. 🙂 Už to bolo, ale dávno. Kašľal som n nich. Hľadal som prácu a nie, niečo čo nepotrebujem. Aj, keď netvrdím, že od nich nič nemám. Ale, ako dar. 🙂 Strašne mi to pripomína moju skúsenosť. Samozrejme som si vtedy, ako nezamestnaný nič nekúpil. Ale je to možno cca 20 rokov späť.

sefkasabinov
29. okt 2024

Niektoré veci sú prehnané lebo po zaplatení 30€ niekto podľa mňa nevie čo a ako má robiť. Asi má z toho niečo keď niečo zle napíše. Veď to môže byť aj z konkurencie.
Ja som to vyskúšala a som spokojná, popri MD už mám 400€. Keby to nefungovalo, hľadala by som si niečo iné ale nevypisovala by som. V dnešnej dobe veď aj brat ohovára brata, my sme taký národ.

sefkasabinov
12. nov 2024

Super brigáda a z ohovárania nemáte ani halier 😀

veronka201
13. nov 2024

@gubcikova ďakujem za príspevok akurát som mala ísť na pohovor a našťastie sa mi podarilo od nej dostať názov firmy..nezdalo sa mi to lebo len mi povedala adresu poschodie a číslo dverí..tak si aspoň ušetrím čas a nebudem sa tam zbytočne trepať

sefkasabinov
21. nov 2024

Krimi robíte z toho, že vám hneď nedala adresu.

Strana
z2