Podarilo sa vám nájsť prácu v odbore?

remog
18. máj 2025

Dievčatá, učiteľky, ktoré ste absolvovali rozširujúce štúdium (konkrétne ma zaujíma špeciálna pedagogika), podarilo sa Vám zamestnať v zmysle získanej kvalifikácie? Záleží riaditeľom na konkrétnej univerzite, kde bolo rozsirujuce studium získané alebo takýchto absolventov hadzu "do jedného vreca" a zamestnaju len absolventov 5 rocneho programu?

kacena4
18. máj 2025

je to vysoko individualne, ja mam 5r špecku ale keby som nemala prakticke skusenosti je to jedno ci mam rozsirujuce. ide ochotu a chut pracovat v tomto odbore. a nemam nudzu o miesta

remog
autor
18. máj 2025

@kacena4 dakujem za odpoved. tiez som toho nazoru, ze zalezi na konkretnom cloveku a jeho pristupe. Cerstva absolventka po rokoch materskej aj tak zabudne na veškerú teóriu zo študentských čias a dobreho ucitela z nej robi az prax (hovorím za seba, mam skoncenu SJL). Zaujimali ma skor moznosti uplatnenia, ci absolventi RŠ nie su v praxi "diskriminovani".. ale trend doby bude dopyt po špecialnych peagogoch, no clovek to robi aj z cistej praktickej potreby porozumiet a pomoct stale vacsiemu poctu ziakov..

kacena4
18. máj 2025

@remog myslim ze je jedno aku mas skolu, dolezite je ze si speckarka a vies fugnovat v legislative a odbore v ramci skoly - skola je rada za kazdeho specipedagoga

lauricka
19. máj 2025

@remog podľa mňa je to fuk, keď potrebujú, berú. Myslím si, že skôr podľa toho, kto sa im na pohovore osobnostne páči a či to je typ, aký hľadajú medzi seba do kolektívu.