Podnet na Inšpektorát práce
Dobrý deň, pracujem v jednej nemenovanej firme, na dve smeny ranná (6-14) a poobedná (14-22). No tento týždeň nám zamestnávateľ oznámil, bez vzájomnej diskusie, že od júna, celé leto sa bude robiť ranná (7-15) a medzismena (11-19), čo vyše polovičke zamestnancov nevyhovuje, kvôli dochádzaniu do práce (na medzismenu by z domu odchádzali o 8 ráno a prišli by o 22,30 večer). Odvôvodnil to tým, že sa dlho svieti, šetrenie energie. Zamestnávateľ nás postavil pred hotovú vec, a nezaujíma ho ako kto príde do práce, a vyjadril sa, že keď sa niekomu nepáči, tak môže odísť. Čiže my pracovať chceme, len nám nevyhovuje tá medzismena. Môže to urobiť, aj keď s tým nikto nesúhlasí. Chceli by sme dať anonymne podnet na SOI (aj kvôli mzde), len nevieme či je to dostačujúci dôvod aby to prišli prešetriť.
@fefe123 dakujem,ja som pozerala uz vselico ale nikde neviem najst,ci tak musime robit,alebo sa mozme ohradit.V prac.zmluve mame napisane 40 hodin tyzdenne a ako navrhne zamestnavatel.Robime tu uz 3,5 roka a zamestnavatel nam nikdy neposlal ziaden rozpis,vzdy sme si to podelili tak,aby kazdej vysli hodiny aj volno rovnako.Vacsinou robime 12- stky,potom sme den doma,v stredy robime 6-8 hodin a jeden vikend do mesiaca vyjde kazdej volno.
@dominika6 prosím vás, môže inšpektorát práce zaoberať napr aj takou vecou že ste kvalifikovaná vramci vzdelania, 30 mesiacov ste pracovala v určitej firme no dali vám zmluvu od do a pri skončení odmietli ju predĺžiť s tým že vzdelanie je nedostačujúce napriek tomu že väčšina zamestnancov nič z toho nespĺňa.. ani čo sú tam natrvalo ani nový čo prišli po kamoške ktorú takto vypoklonkovali. Pred dvoma mesiacmi ju zavolali na pohovor ale nezobrali ju. Miesto toho zobrali človeka čo vôbec nezapadá do ,, profilu" 😔 ďakujem

Baby chcem sa aj ja poradit.Robime na predajni 4 baby.Predajna je otvorena od 6-18,v sobotu od 6-12.Vedenie chce aby sme robili medzismenu,dve pridu rano,jedna odide o 10 domov,naspat sa vrati o 14hod a robi do 18h.Jedna by mala klasicku rannu,druha klasicku poobednu a ta tretia tu delenu zmenu.Dakujem baby