Podnikamie a dotácia z UPSVaRu?

siasis
15. máj 2019

Zdravim som vedena na UPSVaR a chcela by som požiadat o dotaciu na podnikanie. Kolko je čiastka na rok 2019 a ake su podmienky? Neviete nahodou niektora? Dakujem

beky1813
15. máj 2019

Je super vediet si zistit informácie. Pri podnikaní je dôležité vedieť robiť s internetom

moonlight1210
15. máj 2019

@siasis a spytat sa priamo na tvojom UP, kam patris? ako to tam maju. ake su podmienky kedy sa zaraduje zaujemca do programu, atd. pokial viem, nie je to na kazdom UP rovnako. su odchylky.

a odporucam zacat uz teraz dosledne sledovat, co vsetko ako szco uz musis zo zakona splnat a aku vsetku dokumentaciu musis mat zalozenu. nech nepohoris hned na zaciatok na pokutach, keby daco (alebo potom posielat ziadosti o odpustenie, alebo ulavy, keby to bolo likvidacne). tej administrativy sa nakopilo neurekom.
proste aktualne to skor smeruje k likvidacii podnikania malych zivnostnikov, nez k ich podpore a rozvoju.
cele na hlavu.

siasis
autor
15. máj 2019

@moonlight1210 dakujem za rady 🙂

@belllinka funguje ale n skor som chcela skusenosti kto s tym ma a ake 🙂
@beky1813

beky1813
15. máj 2019

@siasis tak treba polozit inac otazku

bsp39
15. máj 2019

Ty budes podnikatel tak, ako ktokolvek iny. A ak teraz nemas ani zakladne informacie o podnikani na zivnost, bud sa do toho nepustaj, alebo hned na zaciatok si najdi uctovnicku, ktora ti tie "papierove veci" bude robit. Je tam navyse aj povinnost voci uradu prace, poskytnut im mnoho dokladov, ak ti daju prispevok. Lebo jedna vec je ovladat remeslo, alebo sluzbu, ci vyrobu predmetu podnikania a druha vec su predpisy a administrativa. Takze skoda ti tu rozpisovat vsetko.