Podpísanie výpovede dohodou po zdravotných problémoch
Ahojte v skratke bola som zamestnaná a bola som pol roka PN po operácii mala som byť dlhšie PN no na vlastnú žiadosť som ukončila PN lebo jedna kolegyňa odišla z práce nastúpila som do práce odrobila pár zmien a dnes keď som šla na obednú má zavolala šéfka a dalai výpoveď vraj kvôli môjmu zdravotnému stavu aby som si vraj neublížila ostala som v šoku . Ani neviem ako zrazu mi dala podpísať výpoveď dohodou hneď k dnešnému dňu. Až teraz mi dochádza čo sa stalo. Urobila som dobre že som podpísala ukončenie dohodou?
@lindus_esterka inac obzvlast pri chrbtici, to ma zhodnotit lekar a nie pacient. toboz ked fyzicky pracuje , cele zvlastne.
anonym, cudujem sa, ze si sa ponahlala do prace. vlastne nevidim dovod nakolko si tam riadne nerobila. a este po takej operacii sa uhanas na co. kebyze tam robis par rokov, pochopim, ze mozno nechces nechat sefku a tym v stichu, ale tu si ledva odpracovala 3 mesiace, sla si operacia PN ...nechapem, prepac. preco si neostala PN ?
@autorka prepáč, ale ja ti fakt neverím. Na operáciu platniciek čakáš aj vyše pol roka, cize ked si nastupovala do prace, uz si vedela, že pôjdeš na operáciu. Zaujímavé, že ti to akurat tak pekne "vyslo". Predtým si aj robila? Ci hneď si brala prácu kvôli PNke? Zdôrazňujem, ze to, čo ti urobil zamestnavatel nie je fér, ale ani tvoje jednanie fér nebolo. Aj to, ze si sa teda ponáhľala do prace je divne, raz keď som chorá, som doma a netrepem sa do prace, nie?
@balerina2025 ved prave. neviem si predstavit ze by lekar po takejto vaznej operacii riskoval a proti vlastnemu (odbornemu) presvedceniu poslal cloveka fyzicky pracovat..
autorka, este dodam, ze na 1 stranu postup veducej nebol vobec ludsky. Na 2. strane, ak robis fyzicky a si po tazkej operacii tak je jasne ze firma nechce cakat kym ti "cosi kdesi rupne" a im pojde po krku inspektorat
@balerina2025 lebo z PN sa vyžiť nedá a mám deti
Ako mám napísať že operácia nebola plánovaná
mas aj muza? a prepac, po operacii chbrtice by som sa ja do prace neponahlala.
“ lebo z PN sa vyžiť nedá a mám deti” a keby si si nedajbože natrvalo poškodila pri práci chrbticu a ostala na vozíku, tak to by už bolo v pohode? Deti by si mala stále… Naozaj žiadna práca nestojí za to, aby si si zničila vlastne zdravie…
A podľa mňa na odstupné nárok nemáš . Ak si dobre pamätám tak musela by si odrobiť dva roky na to , aby si dostala odstupné. Si tam bola malo a bolo to rozhodnutie vedúcej .
@bimbambim ano, to sme my na zaciatku nevedeli. jasne ze nema narok na odstupne.
A kde máš otca deti? Predtým si kde pracovala?
na odstupne nebol narok, mala si za sebou aspon skusobnu dobu? (ta sa predlzuje oncas na PN ocr a pod) ?
teraz hlavne chod na PN co najskor nech je platena
@mamina7070 predpokladám, že bola po skúšobnej, keďže robila od mája a polroka bola na pn. To znamená, že hneď po skúšobnej išla na PN
Autorka, ktorého si nastúpila a ktorého si išla na PN? Prakticky si ešte stále mohla byť v skúšobnej dobe
Autorka, a nemala si 1 ročnú zmluvu? Lebo však aj tak by Ti zachvíľku skončila, ak by Ti nepredĺžili...
@lienka.7 na operáciu platničky nemusíš čakať pól roka. Ak máš plánovaný zákrok, tak áno… ak je to urgent, že ti platnička tak tlači na nervy, že máš problém s vylučovaním, chodením… tak ta berú hneď. Zákroky majú urgent + plánované… ale po platničkach by som po pól roku určite nešla robiť fyzickú prácu….
podla mna podpisala si blbost, neviem co robis a ako ta ovplyvnila operacia ci ti to problemy robi alebo nie ale ak podpises dohodu a poriadne si ju neprecitas prides o odstupne aj o vypovednu lehotu, ktoru by ti preplatili ak by si ju neodrobila aj s dovolenkou ktoru si neminula a mala viac casu na najdenie novej prace ... navyse je to nenapadnutelne
pamataj ze NIKDY NEPODPISUJ HOCIAKU HOVADINU KTORU TI V PRACI STRCIA POD NOS ... bez ohladu na ako velmi to "musis" podpisat... ak by si to nepodpisala spravili by co?? vyhodili ta legalne so vsetkymi "benefitmi"??
Neviem čo riešite odstupné by aj tak nedostala keď dobre viem,... Akurát im chcela urobiť dobre a vybabrali s nou
To akože ta boleli kríze, išla si lekárovi, a poslal ta hneď vtedy na operáciu? No určite. Ty si dobre vedela ze ta čaká operácia, to není len tak. Ja som sa liečila 5 rokov na chrbticu, lieky, injekcie, infúzie, a keď nič nepomohlo, tak až vtedy som išla na operáciu. A čakala som na ňu 6 mesiacov. Takže tak.....

@balerina2025 operácia nebola plánovaná čím skôr som chcela späť do práce ako som písala sama som žiadala ukončiť PN aj keď lekár povedal že mám ostať ešte PN no šla som do práce odrobila dom pár zmien a dnes ma zavolala že pre moje dobro mi dava výpoveď