Pohovor ohľadom práce na úrade práce

simona24
19. nov 2012

Ahojte, chystam sa na pohovor na UPSVAR. Pohovor sa bude skladať z pisomneho odborneho testu a osobneho pohovoru. Neviete niekto poradit ake otazky mozem ockavat ? Dakujem

lalinko2010
19. nov 2012

@simona24 UFFFFFFFFFFFFFF! tvrdý oriešok!
isto si mala v podmienkach napísané že čo sa bude vyžadovať od teba pri pohovore.
záleží na aké oddelenie ideš.
- služby zamestnanosti
- sociálny odbor / hmotná núdza, štátne dávky, kuratela, kompenzácie, posudkové oddelnie /
v zásade by si mala vedieť niečo o týchto zákonoch, správny poriadok zákon, etický kódex.
Pýtaj sa odpoviem ti!

elise
19. nov 2012

@simona24 ústava sr zákon o verejnej štátnej správe,zákon o zamestnanosti alebo rodine podla toho na ake miesto ideš bude vás tam viacej a prve robia test malo by byť cca30 otázok ale všetko su state zo zákonov a paragraf. držim ti palce ale myslim že už maju vybraného uchádzača a výberove konanie je len fraška (viac krít som mala osobnu skusenosť kde sme ostatní prišli len do počtu

lalinko2010
19. nov 2012

@elise presne si to napísala, tam už je človek vybraný, je to proforma!

@simona24 ale držím palce na pohovore!

susanerose
19. nov 2012

@simona24 nechcem ti brať ilúzie, ale na 99,9 % je to len pro forma. Väčšinou sú výerové robené kvôli tým, ktorí tam už sú zamestnaní, no len na dobu určitú a chcú im dať trvalé miesto. Preto to výberové.

meloa
19. nov 2012

@simona24 musím súhlasiť s odpovedami ostatným báb, naozaj zväčša ide len o proformu ☹
a inak tie ich testy sú riadne chytáky 😠
ale aj tak veľa šťastia 😉

simona24
autor
14. jan 2013

@lalinko2010@elise@susanerose@meloa ahojte, tak ste mali pravdu bola to len proforma, prisiel tam ich zamestnanec, ktorý ako sam povedal, ked som sa ho pytala ci tam pracuje, ze je tam docasne zamestnaný. Potom rozdali testy, bolo tusim 25 otazok a ze do dalsieho kola postupuju len ty ktorý to napíšu na 95%. Jediný ktorému sa to podarilo bol ten ich "zamestnanec" bol dosť ťažký ten test a take chytaky 😝

olifcek
14. jan 2013

@simona24 zalezi, na ake oddelenie pojdes.

istotne nejake zakony mas mas prestudovane
najprv bude ustny test a potom pisomny, ktory bude pozostavat zrejme z nejakeho rozhodnutia, v ktorom mas najst chyby...ako pravopisne, tak i stylisticke, ci logicke. a pripravit sa na nizky plat, nakolko sa jedna o statnu spravu.

vobec tie testy niesu tazke. treba sa uvolnit a urobis to 😵

good luck

P.S.: snad to ale nebude proforma 😝

lalinko2010
14. jan 2013

@simona24 ahoj, ale aspoň si skúsila, vieš ako to chodí a aké boli otázky, žiaľ je to tak, že do štátnej správy sa dostanú takí čo tam už ostý čas robia, ako niekoho zastupujú alebo je meisto a do výberového konania treba absadiť aby mal kto robiť, tým pádom ak sa osvedčí, tak tam zostane aj robiť, vieš ale môže sa stať, že o mesiac ten dotyčný tam už robiť nebude, čiže bude zase voľné miesto, to sa pár krát stalo.

simona24
autor
14. jan 2013

@olifcek ja so uz bola a najskor bol pisomny a potom ustny 🙂 lenže na ústny sa dostal len ten ich zamestnanec ☹ a nebolo to o hladani chyb. Bol to test a,b,c a dost tazky, same chytaky zo zakona a tak a boli to 2 vyberove konania naraz na 2 pozicie a obidve miesta vyhrali ich zamestnanci ☹
Ja viem ze nizsi plat by tam bol, ale tak chcela som to miesto kvoli pracovnemu casu 🙂

olifcek
14. jan 2013

@simona24 jj, prac. cas je super 😵

no... my sme boli na pohovor dve, ked som bola... a bolo jasne, ze je to proforma. ale chcela som skusit, vediet, ze ake to bude. takze najprv bolo ustne a potom take rozhodnutie na tri strany, kde bolo niekolko chyb... i v zakonoch, i v normach a pod. 🙂 ked som ale sla na pohovor, tak som si vsetky zakony, co som vediet mala, precitala a pamatala, co bolo super, lebo mi to krasne pomohlo... 😵

az teraz pozeram, ze to bolo v novembri, prepaaaac... 🙂

lalinko2010
14. jan 2013

@olifcek
@simona24 toto ma zaujalo, že kvôli pracovnému času, ja robím na úpsvar a pracovný čas mám od 7 do 15, v stredu od 7 do 17 a 7 - 14 / štvrtok a piatok /, a ak by som priľla neskôr ráno, tak musím byť dlhšie.
ako olifcek píše, keby bol test nájsť chybu v rozhodnutí a testy nie sú ťažké, tak by to bol med lízať, ale neni to takž, ja som robila výberové konanie v roku 2005 ale poviem ti nebola to sranda a potom som mala ešte aj skúšky pred komisiou.

simona24
autor
14. jan 2013

@lalinko2010 ja som to chcela kvoli prac casu preto, ze teraz pracujem v Ba a z domu vychadzam o 4:45 a domov chodim o 18:00 takze nic moc toto by som mala pol hodinku cesty autom a stihla by som si syna zaviesť do škôlky aj ho vybrať. Teraz mi ho vodi do skolky mama aj ho vybera zo skolky, stale pracuje nie je na dôchodku a ma este dalsie 3 vnucatka tak som ju chcela trocha odbremenit, ma toho dost ☹ a bez prace si nemozem dovolit zostat .
Do Ba som sa vratila na prac. miesto ako som pracovala pred materskou. Ze boli testy tazke povedala veduca, ktora ich pripravovala, sice je pravda ze som si to nestihla vsetko precitat bo vecar zaspavam s malym od unavy ☹ ale hovorili to tam aj ostatne co uz boli 2-3 krat na pohovore na UPSVaRe , ze toto bol zatial najtazsi, ja to zatial nemam s cim porovnavat.

lalinko2010
14. jan 2013

@simona24 ja chápem ten pracovný čas, lebo takto si neni s drobcom a neni to sranda.
Aj keby si si stihla všetko prečítať, tak neni šanca nijako, je to zle postavené a napíšem ti : neodporúčam sa ti prihlasovať na miesto v štátnej správe z dôvodu, že ak tam už nerobíš na nejakom mieste - zastupovanie a podobne, tak nemáš šancu sa tam dostať. a ak nemáš známosti, kto by ti dal vedieť že je voľné miesto a by si tam išla robiť a potom hneď na výberové konanie. ten čo prešiel na ústny pohovor, tak vedel otázky na teste a aké budú ako aj ústne otázky. 😉

simona24
autor
14. jan 2013

@lalinko2010 bohuzial nepoznam nikoho na upsvare ☹, v štatnej sprave pracujem ale uplne v inom odbore, chcela som ist na UPSVaR aj preto, ze by ma to asi viacej bavilo ako toto co robim a mam aj vystudovanu soc. pracu.

lalinko2010
14. jan 2013

@simona24 jedno napíšem - nevieš čo obnáša práca na upsvar, ak chceš pracovať na upsvar a máš sociálnu prácu, tak sleduj oblasť - sociálne veci, nie služby zamestnanosti, lebo služby zamestnanosti je oblasť kde máš samé papierovačky, ale sociálny odbor je niečo iné, s tými ľuďmi si v kontakte v úplne inom, proste sociálna práca, nielen papierovačky, je to náročnejšie ísť do rodín a podobne. držím palce, skúšaj, napíš žiadosť na upsvar že máš záujem o prácu tam, aby viedli tvoj životopis, žiadosť a potom sledovať voľné pracovné miesta. 🙂

emka13
21. máj 2015

@simona24 ahojky viem ze je to uz davnejsie, ale mozem Ta poprosit ake boli tie testy na prijimacom pohovore? bolo to formou a,b,c,d a kruzkovat spravnu odpoved alebo bolo aj nieco pisat...a teda na co sa pri tych zakonoch zamerat? dakujem krasne za odpoved 🙂

majka2508
22. máj 2015

@emka13 na UPSVaRe byvaju kruzkovacky, ale ked sa to nebudes ucit, nemas sancu to spravit. Treba vediet aj presne cisla, bo sa tam mozu lisit moznosti v jednom cente. Zameraj sa na presne znenie. Treba si na to fakt sadnut. Aj ked to napises najlepsie, neznamena to, ze ta aj prijmu.(moja skusenost) Na osobnom pohore mi davali klasicke otazky: dobre-zle vlastnosti, preco som tu, co je pre mna stresujuce, ako zvladam stres, treba aj vediet, co dana pozicia obnasa, bo aj to sa mozu opytat, ci si sa zaujimala uz vopred o to. drzim palce 🙂

emka13
22. máj 2015

dakujem za rychlu odpoved...samozrejme že s tým počítam že nebudem prijatá ☹ ale chcela by som to fakt seriozne skusiť a tie zakony poštudovať. Potrebujem prácu a hlavne s vyhovujúcim pracovným časom nakoľko mám dve deti v škôlke a manžel pracuje dlho. Naozaj by si mi pomohla na čo presne sa mám zamerať, či sú tam v možnostiach naozaj zmenené len jedno dve slová alebo je to dostatočne odlíšená možnosť. Koľko otázok asi bolo? Tie zákony sú naozaj dlhé a naučiť sa to je nemožné...a verím že aj tie pracovníčky tam to neovládajú...vždy je zákon k nahliadnutiu...ale tak samoška že šajnu o tom musím mať.

diocka
22. máj 2015

dievcata chcem vam iba napisat ze nie vsetky vyberka v statnej sprave su dopredu vybrane. mne sa zadarilo v januari dostat sa, a bolo to normalne vyberko - najprv test a potom ustny pohovor. a tda aj mne kazdy hovoril ze je to len pro forma. a nebolo.
a teraz minuly tyzden zobrali do inej institucie kamaratku, tiez tam nikoho nepoznala.

drzim paste nech to vyjde!

majka2508
22. máj 2015

@emka13 odlisuju slovom. su to velmi podobne odpovede. niekde bolo pridane slovo. niekde chybalo. bolo ich 25 a u nas na 80% trebalo napisat.

emka13
22. máj 2015

@diocka dakujem za povzbudenie tak mam aspon maaalinku dusicku 🙂 a prosim Ta ako si sa ucila tie zakony? bol ten test tazky? aspon trosku mi pomoz naco sa mam hlavne zamerat. a na ustnom pohovore sa Ta pytali co? dakujem kraaaasne za odpoved 😉

diocka
22. máj 2015

@emka13 my sme mali iba test zo slovenskeho jazkyka - boli tam vybrate pasaze zo zakona a urobene preklepy - nepravne predlozky, chytaky, ciarky, dlzne a mali ste vybrat spravne odpovede. cize nebolo to o znalosti zakona ale spisovneho jazyka. potom na ustnom pohovore sa ma pytali na nejeka definicie zo zakona, nemusela som presne citovat ale aby som vedela zmysel. a potom normalne pohovor ako byva - preco ste sa prihlasili, co vas na pozicii zaujima.
plus ja som si pozrela aj organizacnu strukturu uradu a potom organizacny poriadok kde som so nasla presny popis tej pozicie na ktoru sa hlasim. dosle rec aj na to, tak myslim ze to aj zavazilo ze som si pozrela veci navyse.
treba sa pripravit ako najlepsie vies, zaujat, byt mila, pochvalit nieco konkretne co robia, pozriet si o tom podrobnosti.
treba proste vycnievat trochu z davu uchadzacov. aj keby uz mali vybrateho kandidata dopredu, zapamataju si ta a ked sa nieco uvolni ine mozu sa ti ozvat. ja som uz pocula o 2 takychto pripadoch.

daj do toho maximum. drzim palce!

emka13
22. máj 2015

@diocka dakujem za povzbudive slova....si mila 🙂 kiez by bolo takych ludi ako si Ty viac na tomto svete 😉

mokuska1606
2. jún 2015

@emka13 ahoj. Mozem sa spytat ako si dopadla na tom pohovore?

emka13
3. jún 2015

@mokuska1606 ahojky este nebol...bude az v polovicke juna.

mokuska1606
3. jún 2015

@emka13 oki...tak potom daj vediet 🙂

emka13
3. jún 2015

@mokuska1606 samoska...drz palce...drvim zakony momentalne. aj ked neuspejem dam do toho vsetko

mokuska1606
6. jún 2015

Tak drzim palce teda. Mna cakaju dva taketo pohovory tak mi potom povies na co sa pripravit. Dufam, ze to ma zmysel a nik nie je vopred vitaz... Uvidime. Tak sa drz!

mokuska1606
17. jún 2015

@emka13 ahoj. Tak ako dopadol pohovor? Ja idem bud. tyzden. Napis mi prosim ta na co sa pripravit... ake otazky boli v teste a na co sa pytali na ustnom pohovore. Dik

emka13
17. jún 2015

pisomny pohovor som spravila...vysledky nam maju poslat postou...zvysok poslem IP..na ake oddelenie ides?
@mokuska1606