Ahojte existuje prosím nejaké moje právo na to dostať vyjadrenie z akého princípu postupujú pri pohyblivej zložke platu? Mám v zmluve 0-300 preradili ma na iné pracovné miesto a už nemám plnú sumu ako na tom starom a neviem či je ich povinnosťou poskytnúť mi informácie na základe čoho mi to nevyplácajú v plnej výške . Vďaka
Ja som mala len jedinú prácu kde som mala pohyblivu zložku a nedostala som ju nikdy keďže sme si so šéfom nesadli. V zmluve totiž bolo že " sa mi tá zložka môže priznať". To znamená že to záviselo od jeho dobrej vôle. Odvtedy som nikdy nepristúpila na plat s pohyblivu zložkou mzdy.
Pohybliva zlozka je len nastroj na oyebavanie zamestnancov. Pardon my french.
Podmienky poskytovania pohyblivej zlozky musia byt dohodnute v pracovnej zmluve. Aspon zakladne. Podrobnejsie to moze byt rozpracovane napr. v mzdovom predpise. Pohybliva zlozka ma tiez svoje pravidla a neposkytuje sa podla toho, ako sa sef vyspal. Takze kukni PZ alebo vnutorne predpisy.
Máte kolektívnu zmluvu, interný odmeňovací predpis? Tam by to malo byť uvedené. Spýtajte sa na nadriadeného alebo na personálnom.