Pomôžte mi nájsť si prácu
Dobrý deň, mám 40 rokov, a som už dlhodobo nezamestnaná, som už z toho zufalá, prosím Vás všetkých pekne o pomoc, či by ste mi nejako nepomohli nájsť si prácu, mám 2 deti, manžel mi zomrel.... Ovládam prácu na PC, AJ, NJ, RJ. Som komunikatívna a cieľavedomá, mám VŠ lesnícku a doktorát z ekológie. Vlastním vodičský preukaz sk. B.... Budem vďačná za každú pomoc a radu. 🙂
@hanka_april skus Zapadoslovensku energetiku, alebo daj si ziadost do Slovenskych elektrárni ( EBO)ˇ, je tam odbor zivotneho prostredia, dost casto hladaju nejakeho referenta ziv. prosttredia, ale treba poznať legislativu....a pod...
tiez Seps ( slovenska elektrizacna prenosova sustava), sidlia niekde ako je Zavar tusim.... maju takyto odbor živ. prostredia, mozno aj tam by sa pritrafilo nieco z tvojej odbornosti...
@ranavika
@betty1540
Dievcata a napriklad v takej armade by sa pre vas nieco nenaslo? Ja teda nemam s tym skusenost, ale pamatam si par mesiacov dozadu boli v nejakych novinach priemerne platy na SK no a platy v armade mi tam udreli do oci, ako zacinajuci dostojnik 900 eur?! Ved sa skuste opytat, za to clovek nic neda, neviem do kolko rokov beru, ale po odsluzenych 20 rokoch maju penziu, to tiez nie je na zahodenie. Tiez som niekde citala ze odkedy je SK v NATO tak nemaju dost ludi co ovladaju anglictinu 😒.
Tu je nejaka stranka
http://www.vojak.mil.sk/22759/?mnu=2041
kontakt do Trnavy
Trnavský kraj: Regrutačná skupina v Trnave, J. Bottu 4, 917 01 Trnava
@katrin21 jaa? to si si asi pomylila 😀 ja som jednou nohou na materskej a druhou ma prezident drzi o stolicku 😀 😀 (chvalabohu)
@hanka_april jezis prepaaac !! to je jasne ze omyl 😀 😀 som ta oznacila 😀 😀
@betty1540 to malo byt pre teba 🙂
@matozazzo myslim, ze si to velmi dobre napisala - ale s jednym s Tebou nesuhlasim: "Dalsia vek, ak vidi, ze 6r napr. materska vkuse, no, ani ja by som taku nevzala, moze byt akakolvek dobra, ale za posledne 3 roky sa toho tak strasne vela zmenilo, a to skoro vo gvsetkych profesiach, od PC, internetu,cez obchod, skolstvo, zakony atd. takze zamestnavatel vie, ze bude musiet zaskolit atd. ako pisal uz niekto vyssie, je na urovni absolventa :("
Vobec nemusi byt pravda, ze po 6 rokoch na materskej musis byt na urovni absolventa! Pocas materskej sa kludne mozes vzdelavat, v odbornej stranke ci jazykoch atd. Odbornu stranku dokazete zamestnavatelovi testami, pripadne mozte preukazat certifikatmi, ktore ste ziskali pocas materskej v jazykoch, na odbornych seminaroch atd.
... hlavne ziaden strach a netvratit sa ako piate kolo u voza, lebo mate deti!!! Je to krasna a zodpovedna rola, ktora vyzaduje plne nasadenie i trpezlivost - a na to, aby ste ju vykonvavali dobre, potrebujete cas - i napriklad 6 rokov. Takze, hlavu hore dievcence!!! Vsetko sa da, len hned pri prvom neuspechu neprepadat panike a depresii!
@dionyzka presne tak, ako netvrdím, že nie sú mamičky na úrovni absolventov, v poriadku nemajú toľko skúseností ale kde ich získať, nie? A v podstate už vedia o čom je život, veď aj sme organizovali a čo na tom, že domácnosť, nie? podľa mňa sú predsa staršie atď., ja mám urobený aj rekvalifikačný kurz a vzdelávaciu aktivitu cez Humboldt BA ďiaľkovou formou počas rodičovskej dovolenky, ale už teraz fakt nemienim asi ďalší kurz ako píše cecil financie, ale nevzdávam sa dievčatá a aktívne hľadám. Ako, mala som brigádu v administratíve,ale začali mať finančné problémy, tu na východe je to ťažké predsa.......
@ranavika
To je dobre, že sa nevzdávaš, si vzorom a príkladom pre mnohých, držím palce nech sa darí ďalej, aj na Východe sa to raz musí zlepšiť, ako aj všade tu na Slovensku..ja som si tiež urobila doktorát z ekológie a nepomôže mi...akurát som si na ňom zapracovala a získala nové obzory, pretože keď človek robí, čo ho baví aj ho to obohatí...nech sa darí vo všetkom🙂
@betty1540 Ani ty sa nevzdávaj, možno treba len vydržať, snáď sa šťastie raz unaví, čo ja viem....... Keď to ťažko sa hovorí, kto nehľadal prácu tak ako my, neocitol sa v takej situácii,najmä ako ty, keď si už sama, môj manžel nezarobí veľa, ale peniaze nie sú všetko, nevie aké to je.... ja tiež nevymýšľam pri hľadaní práce, ale zatiaľ smola, nech sa aj tebe darí vo všetkom..............
@cecil36 skor by som povedala, ze ked sa chce, tak sa da: mam dve deti, nemam ziadnu babku, tetku, deti su stale len so mnou. Financii na rozhadzovanie nemam. Netreba chodit zasa kazdy tyzden a raz za cas sa urcite najde susedka, kamaratka, kto deturence na 2,3 hodiny postrazi. Jazykove kurzy cez vikend. Treba hladat, hladat a najde sa aj za rozumnu cenu. Mimochodom i na VS sa robia seminare zdarma, lepsie ako nic.
.... a potom ja osobne dost vyuzivam spracujuce kamaratky, ktore mi posuvaju odbornu literaturu - inak odborne casopisy atd. su velmi drahe. Tak takto nejako i navod pre inych. Jednoducho hladat dostupne moznosti.
Pravdou je, ze televizor vecer nepozeram.
@jankastubka tak to sa im teda divím, ja mať možnosť tak neodmietam, hrdosť nehrdosť, jesť sa musí, rovnako ako upadať nie je to pravé orechové. Vieš koľkokrát si poviem aká som bola tupá že som sa nešla učiť za učiteľku? to by som robotu mala hneď. A popritom by som mohla trebárs doučovať, alebo niečo také...
@dionyzka tak ja len za seba i ked ja pracu nepotrebujem ani nehladam, ja zatial pracu nastastie mam, aj ked som na RD. Ale ak by som chcela ist na nejaky kurz, tak mam smolu. Babky, ani ziadnu rodinu na pomoc nemam (bud uz niesu alebo su daleko), kamaratky v tomto meste, ktore by mohli,a aj ochotne postrazili, tiez nemam, susedke by som nezverila ani morca, nie to vlastne dieta a muz robi na nepravidelne smeny, takze ani kurzy v sobotu alebo nedelu nehrozia. Kamaratky v mojom odbore mam jeden kus- tiez na materskej. A o seminari na VS zadarmo neviem, ak vies sup sem s nim. Ja bohuzial viem len o tych platenych cca okolo 400 eciek.
@maruska24 hovoris mi z duse, aj ja si to hovorim, ze som mala ist za ucitelku. Sice plat nic moc, alevela volna, a robota takmer ista na cely zivot.
baby,ani byt ucitelkou nie je nic moc ☹
peniazme ani neriesme a co sa volna tyka(kadejake kruzky,cez vikendy si dorabate,co potrebujete-kredity myslim,rodina ide bokom a samozrejme nikoho nezaujima cestovne a kadejake poplatky,kt.davate zo svojho)-hm...ono to vyzera super,ale bohuzial iba pre nezainteesovanych...zalezi od laokality,typu skoly,no najma od riaditela 😠
ja som ucitelkou,ale uz ucit nechcem-pritom deti zboznujem-mozno skusim po materskej nieco s detmi....ale fakt neverte,ze byt pre zenu ucitelkou je fajn...niekedy to bolo ine-mamka bola ucitelkou tiez,tak na zaklade toho porovnavam...ale zase,niekedy to bolo v kazdej profesii ine...
@terezka1947
Vdaka, ucitelia si zasluzia obdiv a maju to velmi zasluzene, po kazdej stranke aj podla minulorocneho strajku.....Som vdacna mnohym ucitelom pre moje deti....Predsa je to tazka praca, no je to praca a cesta pre zenu, ktora to moze vykonavat... Mam rada prirodovedne predmety a rada by som ich ucila, mozno sa najde miesto.... vsetkym ucitelom drzim palce , aby sa dozili ocenenia prace ....
@betty1540 ano,nie je to naozaj vzdy lahke a vies,co je na tom vsetkom to najhorsie?ze maloktori rodicia ucitelov podporuje-skor v ociach deti ich znevazuju a tym padom znizuju aj ich autoritu 😢
no co uz,povedzme si pravdu,ze ani v inych profesiach to nie je tiez idealne...drzim ti palce,nech ti to vyjde...mozno budes mat viac stastia ako ja 😉 a kto vie,mozno ma ta melancholia prejde a aj ja sa vratim 😀 ved deticky,su deticky.
@terezka1947 vieš, ale učitelka má aspoň nádej na prácu, čo taká referentka, tých je kopec, kvantá, preto by som sa na prácu učiteľky nesťažovala, aj iné, neučiteľky, musia dorábať prácu doma a často musia do práce aj v sobotu či nedelu /dokonca nezaplatené/.
@maruska24 ale ja som sa nestazovala,praveze som pisala,ze ani ine zamestnania to nemaju idealne..vies,ani ucitelka nema pracu istu...bohuzial casto si zriadovatelia nechavaju dochodkarov ☹ a zase aj tu potrebujes 'tlacenku"...mam sesterku v Blave a dalsiu pri BB a tam ucitelia chybaju..na vychode to ziadna slava nie je...takze nestazovala som sa....vies,robila som aj v jednej zdravotnickej firme,no a tiez som tahala od 7 do 18...ale samozrejme,ze zamestnavatel mi pisal 8hodin 😀 a ziaden nadcas...no a to nehovorim,ze fakt mi niekedy zavolal v piatok vecer a v sobotu rano som klusala na par hodin do prace...skratka...vsade su aj vyhody,aj nevyhody...no a robit treba,lebo peniaze treba...takze nic nenavynyslame,len sa clovek musi snazit nejako zarobit
Viem a chapem,ale niekedy je to tazke aj z pohladu zamestnavatela.. Hlavme mensie firmu pri takych osvodoch do SP,ZP nedokazu zaplatit zamestnancov na TPP,snazia sa aj vyuzivat dotacie z UP,a tam su pravidla dane UP. Inokedy chcu ludia vedu e pozicie,ale nemaju prax al.vzdelanie a kazdy majitel firmy si 2x rozmysli,ci si vezme niekoho,kto mu firmu zveladi alsbo mozno jwdnou chybou zlikviduje :( Ale netreba to vzdavat! Treba pozitivne mysliet,vzdelavay sa,informovat,pozerat ponuku,sledovat dianie v meste,komunikovat so znamymi.. Este mi napadlo,aj ja teraz,ked pisem cez mobil mam preklepy,ale ak su v motivacnom liste chyby a hlavne tvrdky,ani VS nepomoze :( praca si nas nenajde,my si ju musime najst!!! Nie je to lahke,ale co je lahke??? Ide to 🙂
@jankastubka Tak to mas mylnu predstavu... 😀 Z roboty ides znicena, porady, vypisovania X papierov, pripravy, skolenia, rekvalifikacie v case volna alebo si zober dovolenku, neplatene volno, suplujes a necakaj, ze ti priplatia navyse - zavisi od skoly. Volno mas vtedy, ked su prazdniny, inokedy zabudni, a isty plat a miesto? Az riaditel bude chciet miesto pre niekoho ineho, prepustia ta pre nadbytocnost... alebo daju ucit aj to, co nemas, ak sa nahodou nespoja 2 skoly do jednej a si bez prace... v dnesnej dobe to istota teda nie je :(

@grettka
Ahoj hladam si pracu aj v skolstve, aj som ochotna urobit si este nejake vzdelanie navyse, vdaka, mas pravdu je to cesta ....