icon

Pomôžte mi nájsť si prácu

betty1540
22. apr 2013

Dobrý deň, mám 40 rokov, a som už dlhodobo nezamestnaná, som už z toho zufalá, prosím Vás všetkých pekne o pomoc, či by ste mi nejako nepomohli nájsť si prácu, mám 2 deti, manžel mi zomrel.... Ovládam prácu na PC, AJ, NJ, RJ. Som komunikatívna a cieľavedomá, mám VŠ lesnícku a doktorát z ekológie. Vlastním vodičský preukaz sk. B.... Budem vďačná za každú pomoc a radu. 🙂

Strana
z3
matozazzo
26. apr 2013

Este vseobecne pre vsetkych, nech nepisem individualne do sprav - v kazdom meste je dopyt po niecom inom a ak je tam napr. 5 skol a 20 ucitelov nezamestnanych, je jasne, ze ucit v danom meste je nerealne, pokial niekto neodide a nebude "tlacenka", tak isto to plati aj pre ine profesie. A cakat, ze si ma vyberu... preto treba sa vzdelavat a hladat zamestnanie tam, kde to potrebuju, v oblasti, ktora je ziadana alebo skusit stastie v inom meste. u nas bezne ludia dochadzaju aj 50 km do prace, pretoze v nasom meste sa nezamestnaju. Treba sa na to pozriet aj z takehoto pohladu. A ked na 1 volne miesto pride cez 100 ziadosti, je jasne, ze si zamestnavatel vyberie len tych najlepsich, kvalifikovanych, s praxou, aby sa jeho firma zveladovala a nemusel investovat dalsie peniaze do jeho zaskolovania..
Je to ako s podnikanim, ak v malom meste je 5 firiem na plastove okna tak je velmi mala pravdepodobnost, ze prave ja uspejem.. ☹ Tak ako do podnikania, aj pri holadani prace by si clovek mal zvazit svoje moznosti, schopnosti, urobbit prieskum, ake su firmy, co ponukaju, kde by som mohla najst uplatnenie, nielen bezhlavo posielat jeden zivotopis za druhym "ved mozno ma vyberu". Pozeram sa na to z pohladu zamestnavatela, tiez to nemamae lahke..
1 voolne miesto, jasne urcim podmienky prijatia a chodia zivotopisy typu: nemam sice potrebne vzdelanie, ale doucim sa - ano, akceptujem, ale pokial dany clovek nema ani SS s danym zameranim ,nebudem ho brat, pretoze bude potrebovat cas na studium, dalsie vzdelavanie, mna to bude nieco stat, bude vypadavat v praci kvoli skole, skuskam..., alebo uvedie - prax v danej firme 3 roky, chcem, aby sa biznis zveladoval, tak si do tej firmy zavolam a zistim, ze tam bol brigadne 2 mesiace... klamal v zivotopise, aky bude vo firme?
Mozno je na zvazenie, co uviest do zivotopisu, co nie, ale ZAKLAD je ten, aby ste neocakavali ze vas pozvu na miesto, kde nesplnate aspon polovicu kriterii alebo ak viete, ze je vas aspon 50 kvalifikovanych rovnako na danu poziciu - treba hladat ine moznosti. Pisem to z vlastnej skusenosti, aj manzelovej, ked sa mu skoro rok nedarilo najst si pracu... A ma tiez VS, kvalif. skusky, certifikaty, skolenia, ovlada jazyky, skusenosti zo zahranicia... ale hladal v nespravnej oblasti, kde bol presyteny trh.. Robil aj na stavbe, kde ziskal kontakty na firmy a po roku je zamestnany v tom, co ho bavi a je to aj adekvatne ohodnotene. Chce viac, ale vie, ze pre to musi nieco aj urobit.
Tiez stale robim "prieskum" trhu, po com je najvacsi dopyt, coho je malo, coho dostatok, a podla toho upravujem biznis. Musim pre to nieco urobit... A nie som idealna, ale dakujem, kto mi napisal, tiez som prepustila zamestnanca po pol roku, proste som cakala viac a on bol vacne nespokojny a chcel viac penazi, ale nic preto neurobil, prave naopak 😒 Nepomohlo ani dohovorenie, a bohuzial, mne nikto peniaze neda, musime na seba vyrobit - nevyrobis, nedostanes...

ranavika
26. apr 2013

@betty1540 ďakujem aj tebe držím palce nech si nájdeš prácu čím skôr, niekedy ani známosti nemusia pomôcť záleží aká známosť, lebo fakt veľa ľudí je bez práce, nič nám neostáva len správne hľadať a snažiť sa pozitívne myslieť, snáď raz motyka vystrelí...... chápem aj zamestnávateľov, je to ťažké, ale niektorí majú fakt požiadavky ako nenormálni.........v podstate každý niekde začínal..........
určite nevyzeráme nejak čo ja viem inak ak nemáme prácu, dnes sa to hocikomu môže stať, treba si asi momentálne vážiť to čo máme čo ja viem najmä zdravie, dobré manželstvo, vzťahy v pohode, že máme kde bývať, zdravučké deti.......

betty1540
autor
26. apr 2013

@ranavika
To je pravda, pretoze nezamestnanost, nie je jediny problem na svete, su aj chore deti, a ine....Vdacnost je na mieste....drzim palce vo vsetkom, nech vsetko klape a najde sa miesto, niekedy naozaj motyka vystreli, ak Pan Boh da....

betty1540
autor
26. apr 2013

@matozazzo
Prieskum je vzdy dobra vec, no niekedy je to tazke, urcit co a kde....bohuzial byvaju pohovory, len pro forma, kde uz je clovek vybrany, a pohovor sa urobi, ako sa maju citit zucasneny? Treba zacat hladat tam, kde si vazia pracovitych ludi, svedomitych a schopnych dat zo seba maximum....verim, ze na nieco v mojej oblasti pridem...

jankastubka
26. apr 2013

@matozazzo samozrejme nehovorim, ze to plati jednotne vsade, ale poznam kopec uciteliek, ktore su uz o druhej na kavicke a ziadne rekvalifikacie si nerobia. Cely zivot robia v jednej skole, a to pri inych zamestaniach sa nevidi tak casto. Ja tiez robim v praci kopec nadcasov, tiez mi ich nikto nezaplati a ked idem nahodou o piatej domov, tak sa ma spytaju cimam pol dna dovolenku. Netusim ako budem po navrate z materskej vyzdvihovat deti zo skolky, ked vsetky o piatej zatvaraju.
Ale samozrejme vzdy a vo vsetkom plati, ze vsetko je individualne a neda sa to zovseobecnovat. Len ked pozorujem ludi zo svojho okolia, tak mi vyplynulo, ze by som to asi mala lahsie ako to teraz mam.

matozazzo
27. apr 2013

@jankastubka Vidis, a to som ucila a odisla 😀 Az take idealne to nebolo ☹ A ano, sla som domov napr. o 14 hod, ale od 8 - 13,30 som vkuse ucila, domov si niesla 50 pisomiek - nie vsak vzdy, a volno, len kedd boli prazdniny, bohuzial - lacnejsia dovca? Ani nahodou, boli 3 tyzdne, ked som vkuse suplovala a skoncilo to marodkou, proste sa neda vkuse ucit svoje, aj zastupovat, je to psychicky narocne,. o poradach, rodicovskych zdruzeniach a navstevach rodicov ani nevravim.. A vypestovala som si zlcnikove kamene... nevravim, ze len tym, ale som rada, ze som toho v tejto oblasti nechala 🙂 A mam respekt a uctu voci vsetkym, ktore ucia..

jankastubka
28. apr 2013

@matozazzo respekt a uctu mam samorejme aj ja, viem ze je to tazka praca a obzvlast s rozdrapenymi deckami, ktore teraz do tych skol chodia. 🙂

nestee
Odpoveď bola odstránená
blue99
16. máj 2013
Používateľ blue99 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od blue99.

@betty1540 už máš prácu...ozvi sa do mailu... 🙂

Strana
z3