Poraďte prácu na home office
Ahojte, skúsim aj tu. Náhodou neviete o nejakej práci na HO? Prípadne raz do týždňa na prevádzke a zvyšok HO. Skúsenosti mám z oblasti administratívy a HR ako personálny konzultant, naborár. Vysokú školu nemám, iba maturitu. Anglický jazyk na komunikatívnej úrovni, španielčina úplný začiatočník. Mám 27 rokov. V oblasti HR som pracovala 3 roky, prevažne na IT pozície , recepciu a manažérske pozície. HO kvôli 13 mesačnému synovi, na ktorého som sama. Partner ani babičky neprítomné. MS Office samozrejme ovládam veľmi pokročilo a aj prácu s PC.
@nyusika ja som to tu co ty písala už viac krát, vždy ma za to zhejtovali, ze ked je šikovná tak co jej závidím. Ono to nie je o sikovnosti. Ale o tom, ze ty si normalne ako keby v praci. Nemáš si co popri tom navariť a poupratovať alebo pustiť a vyložiť myčku. Plus starať sa o dieta. Práve preto nechcu dávať HO na SK.
@nyusika ja som to tu co ty písala už viac krát, vždy ma za to zhejtovali, ze ked je šikovná tak co jej závidím. Ono to nie je o sikovnosti. Ale o tom, ze ty si normalne ako keby v praci. Nemáš si co popri tom navariť a poupratovať alebo pustiť a vyložiť myčku. Plus starať sa o dieta. Práve preto nechcu dávať HO na SK.
@lienka.7 pamätám si jednu diskusiu, kde jedna trvala na tom, že popri práci na doma uuuuuplne v poradečku chodila 2-3 krát týždenne s dieťaťom k lekárovi
A zamestnávateľ jej to uuuuuplne v poradečku toleroval 🙈
Nedokázala pochopiť, že keď ona robila v noci, tak vlastne nechodila s dieťaťom počas práce - pokiaľ teda nechidila s dieťaťom k lekárovi v noci
@martinmmartin mi chcete povedat ze robite 8h v kuse na HO bez prestavky?
@brontofuz 🙂 len blázon by tak pracoval
A potom volam do institucie, zdvihne mi telefon HOmamicka, za nou pocujem placuce dieta a info stoji za prd. Dakujem za taketo HOmamicky, ja by som to zrusila. Podavaju nepresne info, lebo sa nesustredia. Ja chapem, ze chcete zarobit, ale tak nemajte deti skor, ako si utvorite rezervu na to, ze zijete bez partnera a ako vzdy tu na MK, aj bez rodiny
Mám fulltime HO, dokonca aj viac menej flexibilnú pracovnú dobu - dôležité sú len deadliney. ALE keď mám doma dieťa, tak je pre mňa nereálne plnohodnotne pracovať a po 2h som prestimulovaná na toľko, že to môžem rovno vypnúť. Takže niektoré matky by si mali prestať romantizovať home office, lebo áno, sú také ako môj, kde si v kľude aj navarím, aj dám prať, aj povysávam byt atď atď. ale to, koľko štúdia, kurzov, skúseností ma to stálo, kým som sa dostala do tohto štádia nejdem ani písať… takže určite niekto random, kto si vymyslí to, že pracuje v HR a srdcervúci príbeh k tomu si home office tak ľahko a rýchlo nenájde.
Pošli životopis a motivačný list aj firmám ktoré aktuálne nehľadajú. Ja som si takto našla 100% HO. Mám doma dieťa a zvládam plnohodnotne pracovať, fungujem takto už 2 roky.
Pošli životopis a motivačný list aj firmám ktoré aktuálne nehľadajú. Ja som si takto našla 100% HO. Mám doma dieťa a zvládam plnohodnotne pracovať, fungujem takto už 2 roky.
@anonym_3d4e3e prosím ta, čo robíš, akú máš pracovnú dobu a čo robí vtedy dieťa a ako je stare?
Ja som počas MD robila na dohodu v účtovnej firme. Zobrala som si len toľko firiem, koľko som zvládla, to sa dalo robiť aj večer aj v noci, proste musíš stihnúť uzávierky. Nemala som zaplatené hodiny, bolo to ukolovo. Ak vieš účtovníctvo, môžeš skúsiť toto.
@anonym_3d4e3e prosím ta, čo robíš, akú máš pracovnú dobu a čo robí vtedy dieťa a ako je stare?
@tiika Robím asistentku. Počas pracovného týždňa musím odpracovať 30 hodín, povinná účasť je na online meetingoch, zvyšok si prispôsobujem. Šéfa zaujíma hlavne aby boli úlohy splnené na 100% a v termíne. Kým bolo dieťa menšie robila som keď spalo. Teraz keď je už staršie tak normálne popri mne funguje. Ja pracujem a dieťa sa zatiaľ hrá, kreslí si, skladá puzzle, pozerá rozprávku alebo mi pomáha.
@anonym_76280c niekde v prahe. Nie je ani na RL. Utiekol dva dni pred pôrodom s tým, že mi zanechal len dlhy a vybielil nasporené peniaze. Aktuálne už má len niekoľko tisícové exekúcie. A áno, poznali sme sa dlho, žili sme spolu 5 rokov. Má dieťa z predošlého vzťahu o ktoré sa normálne stará a bývalej platí.
@lorrainet a výživné na dieťa na súde si riešila?
@lorrainet a výživné na dieťa na súde si riešila?
@barborab1411 nemám naň nárok , ak nie je na RL. Ak by ho aj dostal a neplatil, pôjde do väzenia a ja môžem požiadať o náhradné výživné vo výške 35€
@lorrainet nechcem rýpať, ale nehovor mi, ze si uplna sirota a nemáš nikoho ja tomto svete. Treba sa jednoducho podľa toho zariadiť. Pokial nezvládas platit nakom, tak ísť byvat na čas rodičom, zatat sa a vydržať. A ta otázka, kto bude s dieťaťom, je uplne legitimna. Ruku na srdce, zamestnala by si samu seba na mieste tvojho zamestnávateľa. Asi nie.
@lienka.7 v tejto dobe všetci pracujú, aj keby mala 100 ľudí z rodiny, 99% pracuje a 1% už nevie,nechce,nevladze sa starať o malé dieťa.
My sme dvaja a striedame sa pri chorobách. Nikto z rodiny nám tiež nevie pomôcť lebo všetci musia pracovať a je ich dosť. Je to ťažké tak či tak.
@lorrainet treba pozrieť všetky pracovné ponuky, ozvať sa aj tam,kde inzerát nie je úplne na teba. Mne sa takto vždy darilo,chceli hento a tamto, a zrazu s toho bola výborná pracovná ponuka. Na profesií som myslím videla od 4ky zaujímavú ponuku HO, 4h denne a 1000€ v hrubom asi. Ak nenajdes,napis mi správu a skúsim pozrieť. Drž sa 🙂
Neexist plnohodnotne pracovat pri 13 mesacnom dietati. Ries jaslicky, potom nebudes potrebovat ani tolko home officu.
@anonym_76280c dá sa to podla mňa , sú práce kde si môžeš dorobiť veci večer pripadne v noci. Niektorí zamestnávatelia sú v tomto dosť flexibilní. A častokrát sú niektoré maminy veľmi efektívne a zodpovedné pretože si vazia príležitosť.
@anonym_76280c dá sa to podla mňa , sú práce kde si môžeš dorobiť veci večer pripadne v noci. Niektorí zamestnávatelia sú v tomto dosť flexibilní. A častokrát sú niektoré maminy veľmi efektívne a zodpovedné pretože si vazia príležitosť.
@smilingwoman Ale aj castokrat da mamina prednost malemu imperatorovi co jej visi na krku. Ako zamestnavatel vzdy ides do rizika ze ma sudruzka priority nasmerovane hlavne na vlastne decko
@lorrainet Vcera tu jeden chalan hladal rodinu, kde by jeho mama mohla robit babicku. Myslim, ze ty si idealny adept, ak teda ta tema nebola fejkova.
Ta pani sa ti postara o maleho a ty mozes ist do prace.
@smilingwoman Ale aj castokrat da mamina prednost malemu imperatorovi co jej visi na krku. Ako zamestnavatel vzdy ides do rizika ze ma sudruzka priority nasmerovane hlavne na vlastne decko
@martinmmartin môže to byť aj takto. Ale tu si myslím ze autorka ako spomína je vzhľadom na svoju situáciu zvyknutá na vyššiu záťaž možno ako iné mamky a ozaj tu prácu potrebuje. Mam kolegyňu, ktorá s malým dieťaťom pracuje ,občas ma pestúnku a patrí k zamestnancom s najlepšími výsledkami. Záleží asi od človeka... aj bezdetny mladas môže byť flakac ... A uprednostní co ja viem nákupy alebo cvicenie pred prácou.
Firma, v ktorej robim, ponuka HO a len 1x mesacne minimalne prist do officu. Ale - mas tam pracovny cas, pocas ktoreho musis byt dostupna na okamzity support. Ziadne take, ze dorabanie po nociach a pod. Proste medzi ranom a cca 5 makas. Nie mimo tychto hodin. Ale zas ak byvas mimo BA, je to BA plat - zaplatis z neho jaslicky podla mna.... treba jazyky vediet, anglictinu urcite, druhy jazyk vyhodoi
Firma, v ktorej robim, ponuka HO a len 1x mesacne minimalne prist do officu. Ale - mas tam pracovny cas, pocas ktoreho musis byt dostupna na okamzity support. Ziadne take, ze dorabanie po nociach a pod. Proste medzi ranom a cca 5 makas. Nie mimo tychto hodin. Ale zas ak byvas mimo BA, je to BA plat - zaplatis z neho jaslicky podla mna.... treba jazyky vediet, anglictinu urcite, druhy jazyk vyhodoi
@missviolet ahoj aka to je firma?

Ja mam tiež HO a veľkú voľnosť, ale pracovať pri dieťati, tak to teda v žiadnom prípade.