Posilňovňa a jej zriadenie

sardanluka
19. okt 2015

Ahoj, rada by som si otvorila posilku. Chcem sa opytat tych, ktory v nejakej pracuju/vlastnia, na co vsetko sa pripravit? kolko cca navstevnikov za den mozem cakat v meste? co vsetko na zaciatok budem potrebovat? a oplati sa to vobec? :/ dakujem za kazdu radu, nazor...

bajana
19. okt 2015

Neviem, ci ta zaujima moja odpoved, kedze posilku nevlastnim ani nepracujem v ziadnej, ale par som ich navstivila, takze:
- pocet navstevnikov samozrejme zavisi od velkosti mesta, polohy posilky, konkurencie, reklamy...takze nik ti ziadne cislo neda
- co bude spotrebovat: no predsa vybavenie, priestory, zamestnancov, asi aj potvrdenie z hygieny alebo niecoho podobneho, propagaciu, atd.
- ci sa to oplati: to zavisi od vstupnych nakladov (uprava priestorov, nakup vybavenia, atd), priebeznych nakladov (najom, energie, plat zamestnancov, atd), navstevnosti, vstpneho,...takze ani na to ti nik neodpovie
Inak neber to v zlom, ale ak si si na tieto otazky nevedela odpovedat sama a cakas navod na podnikanie na tomto fore, radsej sa do nicoho podobneho nepustaj (a to ja mam do nejakej podnikatelky daleko, ale som prakticky zmyslajuca osoba), aby si si nenarobila zbytocne problemy.

stary_ujco
20. okt 2015

Priprav sa na všetko. Čakať môžeš aj prázdny podnik. Sezónu si už zmeškala, v lete ti tam skoro nikto nepríde. Na začiatok budeš potrebovať strašne mega peňazí, lebo zariadiť posilku je drahšie ako dom.
Neoplatí sa to, aktuálne posilky krachuju, držia sa len veľké siete. Ale tie fungujú na vymakanych biznis modeloch a marketingu.
Netuším či chceš ísť cestou klasiky s kopou železa, alebo chceš robiť len kadejaké spoločenské tance typu zumba, kde potrebuješ akurát tak koberec a prehrávač s reprakmi. Máš v tom vôbec sama predstavu?
Kto ma byť tvoja klientela? Napumpovane hory masa, študenti, mladé ženy, staré ženy. Všetko dokopy? Chceš byť lowcost, vyššia kategória? Máš predstavu kde zozenies trénerov a ako poriesis financie s nimi?

sardanluka
autor
20. okt 2015

Ja premyslam nad dvoma variantami, bud klasicka posilka,stroje atd, alebo mozno len hodinove cvicenie typu zumba, aerobic alebo cosi take. Len v tom druhom netusim ako to je..musim mat precvicovatelky - musia mat nejaky certifikat alebo nieco, aby to mohli vykonavat? Kedze by pracovali brigadne, musim im platit odvody? Trebars keby to boli zamestnane baby, alebo studentky, prip.nezamestnane, ktore sa tomu vo svojom volnom case venuju? Ci ako to je?

evittam
20. okt 2015

@sardanluka Všetko ti už viac-menej napísali. Nemáš ani šajnu čo všetko obnáša podnikanie. Ak by si zamestnala nejaké inštruktorky, tak či už na dohodu alebo TPP odvody platiť musíš - jedine študentom sa platí menej, na tieto veci tiež potrebuješ človeka-účtovníčku-ako na všetko.....Čo sa týka priestorov - určite musíš mať v poriadku a potvrdenie od "hygieny", čiže budeš potrebovať aj sprchu-y,WC,.....nemôžeš niečo takéto otvoriť doma v pivnici. 😉
A vstupné náklady budú určite vysoké a tak rýchlo sa ti nevrátia....

stary_ujco
21. okt 2015

Zamestnávať nikoho nemusí. Posilky často celu réžiu zhadzuju preč, takže cvicitelky vyberajú peniaze za cvičenie a platia posilke za prenájom.

bosoriak
21. okt 2015

@sardanluka Ak chces mat uspesny biznis, musis prist s tym, co na trhu (tvojom lokalnom zatial) chyba. T.j. Ak mate v meste posilovnu s modernym vybavenim otvorenu od 6:30 - 22:00, tak sa ti neoplati otvorit posilovnu v suterene domu otvorenu od 16:00 - 18:00 s jednou lavicou. Chapeme.
Zisti si ponuku v meste a okoli, zanalyzuj a porozmyslaj, ci tam nieco chyba. Pytaj sa znamych, susedov, kohokolvek. Facebook je silna vec napriklad, treba citat lokalne skupiny, da sa z nich vycitat celkom dost, co ludia chcu. Az ked to zistis, az potom uvazuj, co a kde urobis.
Drzim palce.