icon

Potrebujete právnu radu pri výpovedi zo zamestnania?

7. feb 2025

Je tu nejaký právnik, ktorý mi poradí ohľadom výpovede zo zamestnania, prípadne nejaká osôbka, ktorá tomu fakt rozumie.? Ďakujem

melanta
7. feb 2025

Napíš.

lienka.7
7. feb 2025

@autorka napis, poradíme ti. Pomôžeme

tiika
7. feb 2025

Pokojne mi napis.

macik166
Autor odpoveď zmazal
macik166
8. feb 2025

@melanta @lienka.7 @tika ja sa chcem tiež poradiť. Končí mi predĺžený rodičovský. Som zamestnaná a ukoncujem pracovny pomer dohodou. Mám 3 deti a išla som stále z materskej hneď na rodičovskú. Nič som neprerušovala . Chcela som si teraz vybrať pár dní dovolenky a zvyšnú preplatiť, aby mi vyšla maximálna podpora, ale mzdárka mi povedala, že ja tam žiadnu dovolenku nemám. Že tá dovolenka mi tam nabiehala a vyčerpala sa, nabiehala vyčerpala sa. Ako je to možné? Kde a kedy sa vyčerpala? Alebo so mnou môžu tak vybabrať, že mi nechcú dovolenku preplatiť?

lienka.7
8. feb 2025

@macik166 pokial si nič necerpala, tak tam mas tusim dovolenku cca. 20 dní za 1 matersku. Pri ukončení PP ti ju zo zakona musia preplatiť tak ci tak. Jedine, ze by ti ju nariadili čerpať a až potom by bolo ukončenie PP. Ale samozrejme bez max.podpory už. Cize, musíte sa dohodnúť co a ako.

tiika
8. feb 2025

@macik166
podľa mna tam dovolenku máš mat. Dovolenka, ktorá ti počas materskej vznikne sa následne za dobu rod.dovolenky kráti, no iba v tom jednom roku a určite ti musí nejaká zostat.
Ak by si ju nejakym spôsobom čerpala, musela by si mat o tom doklad, výplatnú pásku, potvrdenie o zdan.prijme, peniaze na úcte za dovolenku atd.
Máš právo nahliadnuť do tých výpočtov dovolenky, jej čerpania, žiadať vysvetlenie, tak to urob. Nech ti mzdárka napíše, aký narok na dovolenku ti vznikol, koľko sa ti krátilo, kedy si ju akože čerpala atď.

macik166
9. feb 2025

@lienka.7 mohla sa mi tá dovolenka vyčerpať počas predĺženého rodicaku?

mamina7070
9. feb 2025

@macik166 predlzeny rodicak bol plateny? isla si na neho hned po poslednom rodicaku? nemas vyplatnu pasku z obdobia skoncenia posledneho rodicaku

mamina7070
9. feb 2025

Urcite oslov mzdarku idealne mailom nech ti posle inofrmacie a cerpani dovolenky podla mna ma ta len zle nahodenu v systeme
trvaj na tom bola by skoda prist o max podporu

sunnygirl44
9. feb 2025

Ja sa chcem spýtať. Po predĺženej rodičovskej končím pracovný pomer dohodou. Čakám na schválenie opatrovatelskeho príspevku na TZP dcéru. Môžem dostať max. podporu do schválenia opatrovatelskeho?

macik166
10. feb 2025

@mamina7070 áno bol platený. A išla som hneď po poslednom rodicaku

mamina7070
10. feb 2025

@macik166 tak potom fakt napis mail mzdarke. ech ti teda posle info o zostatku a vyplatne pasky kde podla nej bola cerpana dovolenka