Práca ako soc. pracovník v DSS.

3. mar 2020

Ahojte, pracuje niekto pls ako SP v DSS? Mám isť na prac. pohovor na pozíciu SP v DSS a neviem na čo všetko sa mám pripraviť ☹. Ako prebieha pohovor na sociálneho pracovníka? Čo všetko je náplňou práce SP? Myslím si, že práca by ma bavila a viacej napĺňala ako to čo robím teraz. Mám VŠ sociálna práca, ale pracujem v úplne inej sfére, terajšia práca je fajn, len denne cestujem ráno cca 1,5 hod. a naspäť niekedy aj 2 hod. Mám dve deti, a chcela by som byť viacej s nimi. Platovo by som klesla možno o viac ako polovicu :(. Práca by bola u nás v meste cca 10-15 min pešo od domu, a 5 min od školy, čo by bolo super keďže mladší syn nastupuje od septembra do 1. triedy.

gubiko
3. mar 2020

Ja som pracovala pri DSS a viem, čo robili soc. pracovníčky tam. Pohovor prebieha tak, že sa zaujímajú o tvoje predchádzajúce skúsenosti, či máš zručnosti, ktoré potrebujú. Dôležitý je aj vzťah ku klientele, s ktorou pracujú, či ide o starých ľudí, či o decká s mentálnym postihnutím alebo iný typ. Sociálna pracovníčka máva veľakrát na starosti platby klientov za služby, niekedy robieva výjazdy do rodín. Veľmi závisí, do akého dss sa ideš uchádzať o prácu. Ak chceš, tak mi napíš správu.

autor
3. mar 2020

@gubiko ďakujem, ide o SP v domove dôchodcov, diplomovú prácu som mala zameranú na seniorov, len nikdy som nepracovala ako SP. Skôr sa bojím, aby ma neskúšali z nejakých zákonov ☹. Všeobecný prehľad mám, len keď pôjdu do podrobností ☹

gubiko
3. mar 2020

Uhm. Vieš, čo by som urobila ja? Normálne by som si zavolala do nejakého iného domova dôchodcov, vypýtala si soc. pracovníčku a popýtala sa jej, čo robí. Ak nebude môcť, domovov dôchodcov je viac, volala by som inému. Zákon o soc. službách by si určite mala vedieť. Ja som robila pri dss pre deti s ment.postih., takže trochu iná práca.

autor
3. mar 2020

@gubiko Ďakujem, zákon už mám vytlačený 🙂

nikuska37
17. máj 2021

Ahoj chcela by som sa opýtať či už máš po pohovore a ako prebiehal ?