Práca na dohodu a úrad práce
Ahojte moja kamoska pracovala sice len brigadne ale mala podpisanu dohodu o vykonani prace ale len na 3 dni a je evidovana na urade prace.Po skonceni brigady od nej urad prace pozaduje potvrdenie o prijme.Otazka je ci jej moze urad prace nieco z prijmu zobrat ak nepobera ziadne davky v hmotnej nudzi a ani neprekroci tych 148 eur?Neviete niekto ako to s tym vlastne je?Brigadoval tak uz niekto?diky za odpovede 🙂
@janova1 40 dní sa počíta za kalendárny rok, od 1.1. do 31.12., len v roku 2017 sa počíta od účinnosti zákona, čo je od 1.5.2017. Čiže v tomto roku sa tých 40 dní počíta len do mája, aj vtedy ak dohoda bola uzavretá pred 1.5.2017.
Samozrejme, počíta sa tak ako už bolo spomenuté, počítajú sa dni podľa SP od prihlásenia do skončenia. Ak zamesstnávateľ nahlási DoVP na celý mesiac počíta sa 30 alebo 31 dní. Ak nahlási DovP v pondelok 1. a odlhási 5. , následne prihlási 8. a odhlási 12. počíta sa 10 dní odrobených na DoVP.
Dobrý deň, poprosím o radu. Mám dohodára, ktorému bol priznaný starobný dôchodok od 26.12.2015, ako dohodára ho prihlasujem vždy k poslednému dňu v mesiaci a zároveň ho k tomu istému dátumu aj odhlasujem. ako to mám urobiť v tom decembri mám ho ešte nahlásiť do zdravotnej alebo už nie? za rady vopred ďakujem
Dobrý deň, potrebovala by som spraviť mínusové aditívne mesačné výkazy máte s tým niekto skúsenosti ako to urobiť? Za rady vopred ďakujem
@kitkat19 v podstate ak si uviedla u nejakého zamestnanca zlé údaje, napr. vznikol mu nárok na polovičné odvody a ty si odviedla celé , tak musíš podla tie celé dať mínusom a nahodiť tie polovičné, z pôvodného výkazu ..
resp. s čím potrebuješ pomôcť, lebo len toto ma napadlo. Resp. že si zamestnanca vôbec nemala v ZP uvádzať , tak len spravíš mínusom všetky odvody podla pôvodných výkazov a už toho zamestnanca neuvádzaš.
týka sa to zamestnancov, ktorým bol priznaný starobný resp. invalidný dôchodok, teda u jedných nebudú žiadne odvody do zdravotnej a u druhej musia byť polovičné. Ak z programu urobím aditívne výkazy dá mi to vlastne tie isté odvody aké boli poslané a tam dám len mínusové znamienka len pred sumy, ktoré sa odvádzajú alebo aj k vymeriavacím základom? a ak má mať polovičné odvody tam urobím opravné výkazy?ďakujem
a ak jej bol priznaný invalidný dôchodok urobím tiež aditívne alebo opravné výkazy ?ďakujem
my sme tiez robili opravne (rucne cez epbocku), nie aditivne...
Ahojte, prosim o radu. Som na RD, mladsia bude mat 27.10. 3 roky, a kedze mi pracovny pomer skoncil 31.3.2014, pojdem sa evidovat na UP.
Od aprila vsak pracujem na dohodu /podla vsetkeho je to dohoda o vykonani prace, chodim sluzit na detsku LSPP 2-3x do mesiaca/, bola som vtedy na SP odhlasit sa.
A teraz ked googlim po nete, tak nachadzam vselijake informacie a vobec tomu nerozumiem, aky to ma na mna vplyv vsetko 🙂
Budu ma evidovat na UP? Alebo do konca roka mozem pracovat na dohodu a evidovat sa pojdem az od noveho roka? Pripadne ked si najdem pracu?
Bojim sa ze ked pojdem na nasu pobocku UP, neviem ci dostanem odpovede na vsetky moje otazky, resopektive ci sa k tym otazkam dostanem? Popripade kde mam hladat info a odpovede? Vdaka 🙂
@evittam
Podat žiadosť do evidencie UP mozes do 3.11. (7 dni od skoncenia poberania RP), ak vsak mas DoVP tak ju musis doložiť. Pocas evidencie mozes pracovať na dohodu najviac 40 dni do roka, pocita sa od zaevidovania na UP. Na duhej strane ak si zamestnaná na dohodu mal by za teba ovody platit zamestnavatel, nemudis byť evidovana na UP, zalezi vsak od toho ako máš dohodu a ako ta zamestnavatel prihlasuje do zdravotnej poisťovne. Ak vsak mas narok na podporu tak, na jej vyplacanie musíš byt evidovana na UP.
@macka23 príspevok vyššie
@macka23 opravujem do 2.11.
@kristinaanna takze pojdem na UP a pani mi povie 🙂 vezmem kiopiu dohody. Narok na podporu nemam, kedze pracovny pomer mi skoncil 31.3.2014 a az do nastupu na MD som bola PN, neskor RD a na dohodu som od aprila, cize tu podmienku isto nesplnam.
Ale dakujem za tvoj cas a info 🙂
Pekny den.
@kristinaanna @kristinaanna ahoj, chcela by som ta este porosit o radu.
V utorok som bola na UP, ta pani bola uplne mimo, zb toho ze som na dohodu, ze si mam zistit u zamestnavatela na na zdraviotnej a ist na neplatenu RD do 6 rokov, lebo inak sa budem MUSIET chodit hlôasit, a nosit potvrdenia a bla bla. Bola som na ZP tam vsetko ok, na predlzenu nemozem ist kedze mi dcera chodi uz do skolky na cely den /na 4hodiny ju nedam/
Otazka znie, ked robim na dohodu, musim sa aj zaevidovat na UP? A to ma tam zaeviduje na tych 40 dni? /kedze dohodu mam do konca roka?/ ja som z toho uplne jelen, musim si priopravit zoznam otazok asi. Vrrr. Neznasam urady.
Dalsia vec je ze zajtra je uz 8my den /bola som tam utorok ale len info mi dala -vlastne nedala/ streda sviatok a vcera mali nestrankovy den...to zas bude ☹
@majusqa77 to viem ze nie je povinna, pani mi to dala aj pocitit, tlacila ma prec.
Pracu si samozrejme hladam, len chcem vediet ake su tam obmedzenia, co mi pani nevdela povedat, a chcem sa na zajtra pripravit. Ja sa chcem zaevidovat, nebudem si sama predsa platit odvody do ZP. Snad mi rozumies co myslim 🙂
Ahojte
Som na UP a chcem brigádu na dohodu. Viete mi dakto poradiť ako by taka dohoda mala vyzerať? Je mi jasné že odpracovať môžem 40 dní v roku, z mesačným hrubým príjmom 200e.ale neviem ako ma taka dohoda, formulár vyzerať. Vďaka za odpovede.
@sergejegres To vie mzdárka.
@sergejegres ako kazda ina dohoda

@9lf9 No by si sa divila co vsetko tam tie panicky nevedia.😉