icon

Práca na dohodu verzus práca na zmluvu

lenusska87
19. feb 2017

Ahojte. Potrebovala by som poradiť. Mám možnosť nastúpiť do práce, s tym že si môžem vybrať či chcem pracovať na dohodu alebo normálne na pracovnú zmluvu, s tym že tam asi bude možnosť práce z domu. Prosím poraďte čo by bolo vhodnejšie, mám malú dvojročnu dcérku, ktorá, ak teda zoberiem tu prácu, pôjde do škôlky. Ďakujem za rady

Strana
z2
loginexistuje
19. feb 2017

@adsumus z akeho dovodu tu provokujes a urazas zeny ktore nezistne radia inym zenam naco si v tejto diskusii bolo ti odpvedane na vsetky otazky a nemusel byt ak si neni spokjna napis mail na socpoist.sk

Fakt ubohe takto prenasledovat inu maminu

adsumus
19. feb 2017

@adra22 presne ako vždy, človek dojde na urady a figu sa dozná, len tety uradničky ho pošlu do zadku, studovať zákony.

moni244
19. feb 2017

@adsumus ty si trapnejsa ako prevenar v druhej teme

adsumus
19. feb 2017

@loginexistuje OMG koho tu ja prenasledujem?

adsumus
19. feb 2017

@moni244 prečo? lebo sa zaujímam o tieto veci?

evittam
19. feb 2017

@loginexistuje Dakujem.😉

moni244
19. feb 2017

Pozor na zmluvy na dohodu, hlavne, ako su stavane, lebo mam par znamych, co si zmluvy nepozreli a zistili, ze vdaka dohode maju zaplatene na odvodoch len dni, co boli v praci a mali nedoplatky na zdravotke, kedze vacsinou na dohodu sa pracuje menej casto a len niektore dni, nie cely mesiac, ako napr.na pracovnu zmluvu

moni244
19. feb 2017

@adsumus ty sa nezaujimas, ty hladas dovod, aby si sa mohla obuvat do evitam

evittam
19. feb 2017

@moni244 Ano. To je dohoda na nepravidelny prijem.😉

adsumus
19. feb 2017

@moni244 si ok? normálne sa pýtam. mne je evittam totálne ukradnutá

evittam
19. feb 2017

@moni244 Kasli na to. Sama som si na vine,ze som jej odpovedala a reagovala som. Hold niekedy sa slusnost nevyplaca....😉

moni244
19. feb 2017

@adsumus no normalne vyzera inac
@evittam a to si vela ludi nepozrie a potom maju prekvapko

adsumus
19. feb 2017

@moni244 a čo som sa spýtala zle? ako som ju urazila? to že nevie základne veci, aj takí su,mne to nevadí

loginexistuje
19. feb 2017

@lenusska87 sla by som radsej do pracovneho pomeru na zmluvu a nie na dohodu dovody tu boli uvedene plus este kratsia vypovedna lehota co ale niekedy je skor vyhoda ja by som este podotkla ak nahodou trva tvoj predchadzajuci pracovny pomer a chcela by si ist na retazovu matersku take tie dohody resp aj prac zmluvy vedia zamiesat potom s vyskou buducej materskej

vieruna
19. feb 2017

@moni244 to je prave ten rozdiel co dievcata riesili so zdravotnym poistenim při HPP a dohode. Dohodari sa do zdravotky podla spravnosti prihlasuju iba na dni, ktore skutocne odpracuju a potom ostatne sa im zuctovava při rocnom zuctovani zdravotneho. Aj do sociálky im ide odvod nie za plny počet dni v mesiaci, ale len za odpracovane. Ak zamestnanec chce dohodu, tak vie preco ju chce (moze tam byt viac dovodov) a ak ju chce zamestnavatel, tak preto, ze dohodar nemá dovolenku, stravne, zavola ho vtedy, kedy ho potřebuje a nemusi mu davat pracu na cely mesiac a hlavne...je ovela jednoduchsie sa ho zbavit

jeennyv
19. feb 2017

@adra22 keby za teba platil zdravotku tak nemusis sa hlasit na up a byt cez dohodu tam...robila som na dohodu...

evittam
19. feb 2017

@adsumus Ja neviem zakladne veci?! Chod si "lestit svoje ego" niekam inam a na niekom inom. Nemas sa s kym hadat a urazat v tvojej oblubenej diskusii tak uz zacinas aj inde. Trapna si,chudiatko....

adsumus
19. feb 2017

@evittam nie som chudiatko. normálne som sa pýtala. ☹

moni244
19. feb 2017

@evittam skusa, skusa a nedari sa jej 😉

loginexistuje
19. feb 2017

@adsumus a na co konkretne sa ti zatial nedostalo odpovede na temu rozdielov dohody a pracovnej zmluvy

moni244
19. feb 2017

@vieruna dakujem za ozrejmenie, super si to vysvetlila

evittam
19. feb 2017

@adsumus A normalne som ti na vsetky otazky odpovedala az na jednu nie uplne. Skus citat pomalsie a este raz ak si moje odpovede nepochopila-aj to sa stava.

adsumus
19. feb 2017

@loginexistuje už nemám chuť sa o tom baviť, radšej sa spýtam koho zaplatím, možno aj evittam.

adsumus
19. feb 2017

@evittam to čo ma zaujalo som sa od teba nedozvedela, nevadí.

sorciera24
19. feb 2017

@lenusska87 urcite na zmluvu...ma to rozhodne viac vyhod.....nemas obmedzene hodiny na tyzden/rok, mas narok na dovolenku,s travne, ina vypovedna doba a ine uz spominane...staci si precitat zakon....a este ked mas benefit aj prace z domu.....ak mas na vyber, tak by som uprednostnila zmluvu

lenusska87
autor
19. feb 2017

V poriadku, takze rozhodne beriem pracovnú zmluvu. Dakujem všetkým za rady

nivea777
19. feb 2017

@adsumus ako má evittam vedieť prečo niektorí zamestnávatelia tlačia ľudia do dohody??? Akoze si myslíš že každý jeden či už to je Fero alebo Jano majú len jeden dôvod "prečo"?? Jednému to možno vyhovuje kvôli odvodom,druhému možno kvôli dovolenke..Aj v živote prii každej činnosti vyhovuje každému niečo iné .. Mne vyhovuje napr vyradiť rýchlosť pri brzdení,inému môžu vyhovovať podradovanie

eeffka
19. feb 2017

@adsumus
@evittam
@nivea777

no do dohod sa tlaci preto, lebo dohodar nema narok v podstate na nic, len drzat hubu a krok a makat... Co sa tyka zakladnych nakladov a platenia fondov dohodar nie je ani lacnejsi a ani pre dohodara neplynu mensie platby do fondov.
ziadne stravne, cestovne nahrady, ziadna ochrana, ziadne garantovane miesto.
Dneska poviam diky a zbohom a sme skoncili... ak ma clovek moznost brat dohodu je podla mna proti sebe samemu

Strana
z2