Práca policajtky

boba55
14. nov 2023

Ahoj máme tu nejaké policajtky? Prosím veľmi by som chcela nejaké názory, skúsenosti, rozmýšľam nad tým že by som to skúsila ale nemám preddtavu či to je dobrý nápad. Ďakujem

ivetz
15. nov 2023

@elmivelmi Preco mas potrebu vyjadrovat sa k veciam, ktorym absolutne nerozumies?! Preco sa strapnujes?! Co splietas s policajtami vysku ulozenych trestov? Co maju policajti so sudmi? Ty si velmi jednoducha osobka!

elmivelmi
15. nov 2023

@mondolina No urcite nenahanam pokuty za prekrocenie rychlosti na ceste ktora sa preraba😑

elmivelmi
15. nov 2023

@ivetz a ty preco tak obhajujes pracu policajtov,si jedna z nich?

konikmodry111
15. nov 2023

@mondolina podla jej gramatiky a zmýšľania asi ,,nigde,, 😂

ivetz
15. nov 2023

@elmivelmi Keby som bola, tak co? A ak nie, tak...? Je viac nez iste, ze do toho vidim viac ako ty a urcite viem lepsie ako ty posudit stav veci!

ivetz
15. nov 2023

@elmivelmi Ked sa ta cesta preraba, urcite je tam znizena rychlost - kvoli pracam na ceste a stavu vozovky - teda nie bez priciny. Co vedie tych vodicov k tomu, ze rychlost min o 10 km/h ( zvycajna tolerancia pri merani) prekrocia? Pravidla - akekolvek - sa v slusnej spolocnosti dodrziavaju!

elmivelmi
15. nov 2023

@ivetz A kto pisal ze sa rychlost nedorziavala?Len je smiesne ako chceli nachytat a do stastnej pokladne nazbierat eura.Este sa schovaju za bager,tak aby ich nebolo vidno.Velmi nenapadne🙂
Vediet mozes,to nepopieram ani.Ale otazka znela,co si ich tak zastavas?

ivetz
15. nov 2023

@elmivelmi No comment...

limoncino
15. nov 2023

@mondolina no v jazykovednom ústave to nebude 😂

boba55
autor
15. nov 2023

Dnes som sa rozprávala so známym, ktorý od polície odišiel. Vraj šikana, buzerovanie a nízky plat. Toto ma dosť odradilo

ivetz
15. nov 2023

@boba55 ...na jednej strane, na druhej clovek fyzicky, psychicky, zdravotne disponovany, viazany sluzobnou prisahou, pripraveny byt k dispozicii sluzbe statu, na ktoreho si moze dovolit kazdy mentalny atlet, sfetovane a inak zhovadile individuum - a pracujuci za menej, ako "kontrolor kvality" vo fabrike s pracovnym casom od-do. Este stale ta to laka?

valeria_h
15. nov 2023

@autorka A tiež sa priprav, že policajti sú väčšinou ako prví pri autonehodách, pri napadnutiach atď..tak neviem či máš aj na toto žalúdok. Policajti už dnes nemajú rešpekt, každé individuum si na nich dovoľuje, je to veľmi stresujúca práca, nikdy nevieš čo Ťa čaká. Pritom si Ťa jeden natáča a druhý provokuje a Ty musíš zachovať kľud a rozvahu, chladnú hlavu. Mám veľa známych u polície, síce v Česku, ale to je asi jedno, väčšina odchádza, malé platy, buzerácia od nadriadených atď..

boba55
autor
15. nov 2023

@valeria_h áno asi nejako tak som to potrebovala počuť... kašlem na to....

nepic
15. nov 2023

@anissee
S tým súhlasím a to môžem potvrdiť ako vodič záchranky. Keď sme potrebovali policajný doprovod pri agresívnom pacientovi,tak "pani policajtka" ostala sedieť v aute,lebo veď ona je žena,hlavne že sa aj doktorke ušlo po hube. Ale plat a ostatné výhody chcú samozrejme rovnaké ako majú chlapi.

valeria_h
15. nov 2023

@autorka Ja Ťa nechcem v žiadnom prípade odradiť, len sa Ti snažím ukázať aj tienistú stránku, aby si potom nebola prekvapená. Nie je to len o rozdávaní pokút.

acsa
17. nov 2023

@obkladac ja robim v obchode kde chodia kazde rano nakupovat policajti a vacsinou maju sotva meter sestdesiat a 40 kíl. Keby takych poslu k bitke, asi by ani oni nezmohli viac ako dve ženy

monikabull
17. nov 2023

@boba55 Ja som vojačka a momentálne máme kvôli migrantom "zmiešané" hliadky s policajtami. Už viac krát sa mi stalo, že keď sme našli skupinu migrantov, pri prehľadávaní žien a ich detí (lebo my mužov nemôžeme prehľadávať) sa slečny policajtky záhadne postavili dozadu a vždy len my vojačky sme robili špinavú (a smradľavú) robotu....Hlavne, že mali metrové gélové nechty a umelé mihalnice.... Takže toto je moja osobná skúsenosť...

elmivelmi
17. nov 2023

@monikabull Ale ved ja tiez tvrdim,ze su tak vhodni na vyberanie pokut pri ceste.

cajomila
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jahodka11
17. nov 2023

ak mas sancu, vyskusaj.... moje vysnene povolanie... zial, nedostala som sa na policajnu akademiu kedysi a teraz je to uz passe....ale drzim palce 🙂

jeennyv
17. nov 2023

@monikabull ja suhlasim s tebou…u nas su znami policajti ako, ze fakt policajti a potom mam znamych co kazdy co mal v ri…ti dieru chcel ist na policajta lebo dochodok akoze zasivarna “dobry” job alebo sa tam dostal lebo mama tata atd

livi123456
17. nov 2023

@ivetz ja absolútne súhlasím so všetkým čo píšeš a ešte by som teda povedala že taká ako ona nech len dúfa že nikdy ich pomoc nebude potrebovať. Keď sú teda tak na nič...

kaloo85
17. nov 2023

Je to ťažká a náročná práca, to je všetko čo k tomu napíšem.. a tí čo si to neskúsili (a vidia len policajtov na ceste a o inej ich práci nemajú šajnu) nemajú objektívny názor..

ritalein
17. nov 2023

@elmivelmi len okolo tych pokut tocis. Ked je raz dana rychlost, tak ju treba dodrziavat. Malokde je taka tolerancia ako u nas. Vies, ze napr. vo Francuzsku, ked na 70 pojdes 71, mozes ocakavat krasny list v slovenskom jazyku s pokutou?!

mircalla
17. nov 2023

@elmivelmi Mala som 3-4 skusenosti s policajtami (nie dopravnymi). Extremne mna prekvapili, ludsky a profesionalne

elmivelmi
17. nov 2023

@ritalein No len nedavno bol ten pripad ,zeny kt zabil ten muz kt ju dlhsiu dobu sledoval a obtazoval.A polcia nic neurobila,dopadlo to smerou nevinnej zeny,az ked ju zabil,mohli ho vziat do vazby.A takychto pripadov je viacej.Nedavno v nasej dedine,takisto-byvaly muz mal zakaz priblizenia sa k zene,to ze mali spolocny dvor v kt byvali uz policajtov nezaujimalo,ani opakovane hlasene vyhrazky.A dopadlo to tak ze exmanzel tej zene roztal hlvu.Ale policajto to neriesia,povedia ze nikto nikoho fyz nenapdol aby ho zatkli.A co ved zakon je tak dany ale im to asi aj jedno je,Alurat tie pokuty a rychlosit beru tak prisne a vazne!

timilv
17. nov 2023

@boba55 mám pár kamarátov na polícii a tí väčšinou frflú, keď chytia službu s babou. Najmä keď sú to víkendové služby a hrozí že ich pošlú ukľudniť opitú mládež. U nás je možno 1 z 10 taká, čo aj reálne vie zasiahnuť pri bitke alebo pomôže niekoho spacifikovať...
Ale akože bez ohľadu na pohlavie, dobre by som si to rozmyslela. Nástupný plat nízky, robíš aj víkendy, aj sviatky, denné/ nočné.. a zasa niekedy keď mi rozprávajú k akým prípadom chodia a čo všetko sa deje... No neviem, na to by som ja veľakrát žalúdok nemala.

ajuscha
17. nov 2023

Ahoj, som v zbore 24 rokov, ak ťa zaujíma niečo konkrétne, pýtaj sa. Tí, ktorí píšu, že policajti vyberajú iba pokuty, očividne našej práci "rozumejú". Nemajú páru o tom, čo je "vo vnútri". Každá práca má svoje plusy aj mínusy. Musíš rátať s tým, že v službe niekomu pomôžeš, niekomu "ublížiš" a niekoho zarmútiš. Robila som na ulici veľa rokov, nikdy som nemala problém so zákrokom, dnes je však doba trošku iná. Dnes každý druhý človek, voči ktorému zakročuješ je psychicky narušený jedinec. Sama si zhodnoť, či sa dokážeš pozerať na mesačnú mŕtvolu a urobiť ohliadku miesta činu,kde to páchne a ako bonus vyliezajú z tela červíky. Či dokážeš hodiny stáť v daždi a mraze kdesi na križovatke. Či dokážeš zaklopať na dvere a povedať,zomrel vám syn, dcéra,mama,otec pri dopravnej nehode. Sama vidíš tie komentáre tu. Ľudia nás vnímajú ako vyberačov pokút a možno na začiatku sa budeš snažiť zmeniť ich názor. Ten ale nezmeníš. Takíto ľudia to pochopia až vtedy, keď sami potrebujú vytočiť číslo 158. Na druhej strane, keď niekomu pomôžeš, nájdeš stratené dieťa, pomôžeš starému človeku prejsť cez prechod, "odpustíš" pokutu,a človek sa na teba usmeje a poďakuje, zachrániš život človeku, ktorý stojí na druhej strane mosta, a kopec ďalších zaslúžnych vecí, ktoré denno denne robíme, to sú benefity, ktoré tieto práca prináša,aj keď sú ľudia, ktorí pre svoju "krátkozrakosť" toto nikdy neocenia. Toto naozaj len v skratke, je toho oveľa viac, zlého ale aj toho dobrého.

mondolina
17. nov 2023

@ajuscha
súhlas 🙏
robím túto prácu 10 rokov a vôbec to nie je len o pokutách ♥️

mircalla
17. nov 2023

@ajuscha Pravda