Práca recepčná - chyžná

21. jan 2022

Ahojte, nečakane som ostala na dlažbe, čo sa týka práce a akútne si potrebujem nájsť novú (tak do mesiaca). Som ten najhorší typ CV - chodila som na gymnázium, v 2. ročníku VŠ som otehotnela, takže nedoštudovaná a mám jedno trojročné dieťa. Doteraz som pracovala iba ako predavačka. Nemám žiadne špeciálne schopnosti ani skúsenosti. Ak si nenájdem prácu ako predavačka, v mojom okolí mi ostáva na výber už len chyžná a recepčná (do gastra ísť naozaj nechcem). Ktoré ste takto pracovali, aká je to práca? Pracovný čas? Náročnosť? Angličtinu samozrejme ovládam. Chcela by som byť čo najviac doma poobede s dieťaťom, ale je mi jasné, že je to asi nereálne. Prípadne typy na nejakú inú prácu? Ďakujem.

luccija
21. jan 2022

Podľa mňa chyžná má lepšiu pracovnú dobu ako predavačka, ale zase sa narobis a ktovie ako budú hotel otvorené ...ale nepodcenuj sa možno nájdeš prácu ako recepčná vo firme či administratívna...kamarátka je s gymnáziom na škole na studijnom oddelení veď nie všetci majú VS

mirkasmile
21. jan 2022

Robiť recepčnu v hoteli bola pre mňa asi najlepšia robota, len prišla korona a podostavali sme výpovede.
Teraz sa to nejako utriaslo, a niektorých hoteloch hľadajú recepčné. Treba ovládať angličtinu + ostatné jazyky sú veľká výhoda. Robíš tam ľahkú administratívu - platby, faktúry, riesis rezervácie, nejaké želania hostí atď.
Len treba rátať,že recepčné robia 12ky a aj nočné 🤷
Platovo zhruba od 730-900€ záležalo v akom meste, v BA to bolo najviac.
Chyžné ako bolo spomenuté maju lepšiu pracovnú dobu, u nás robili od 6-7mej do cca 14-15tej, chyžné okolo 560-800€ tiež záležalo od mesta, prakticky aj aký rok, tých 560 mali v roku 2017-2018, určite sa to zvyšovalo.
Tak isto je možnosť robiť recepčnu v nejakej firme, či v nejakom zdravotníckom zariadení, tam by nočné byť nemali.
Aktuálne skrz koronu robím krupierku, platí zhruba 750€,no nemám nočné, robím len denné.
Prakticky vieš robiť aj v nejakej fabrike, na zmeny. Kamarátka chodí od pondelka do piatka od 6 to 14tej a zarobí do 800€.
S tým gymplom je to kus ťažšie, ja to mám tak isto 😀 treba proste skúšať, poslať životopis,kde by to vyhovovalo.
Ja som robila aj v zahraničí (no v gastre), šla by som znovu, lebo tu čo zarobím 750€ tam som zarobila zhruba 3000€ 😭 😂

alanko20
21. jan 2022

Davno som brigadoval v malom hoteliku a chyzne pracovali od 7-15, ak si dobre spominam. Co sa tyka prace, poradit neviem, ja som to nikdy nerobila.

oila
21. jan 2022

Co sa tyka recepcnej, to uz len kvoli pracovnemu casu pre teba asi moc nebude, kedze tam sa robi zvacsa na 12 a plus aj vikendy a sviatky. Predavacka, to by bolo asi najlepsie v ramci toho, ze potrebujes byt aj s dietatom

alanko20
21. jan 2022

Pozri aj recepcie v zdravotnickych zariadeniach- dnes su aj u zubarov, rozne sukromne kliniky, kliniky estetickej mediciny, urcite su aj take, kde sa nepracuje do 20 vecer; Pripadne rozne firmy. Hotel je naozaj vacsinou na 12hod denna/ nocna. Je to casovo narocne, ak mas 3 rocne dietatko.

danieladeley
21. jan 2022

Pozicia recepcnej a chyznej tiez spada do gastra 🙂 S trojrocnym dietatom recepcnu nedas, jedine ze by si mala 24hod. operku. A pozicie chyznej su fuc za sekundu, lebo ich moze robit presne niekto ako ty, bez vzdelania. Skusaj primarne predavacku, tesco, lidl, kaufland beru skoro stale a vyhoveju casto aj mamickam s malymi detmi. Prip. nieco z domu, ako telefonistka, mozno drobna administrativa.

didi2102
21. jan 2022

Ja som brigadovala ako chyžná, robili sa normálne 8h, nadrela som sa ale pracovná doba bola ok,robila sa aj víkendy a sviatky samozrejme a 2dni v týždni voľno,to sa striedali hocijak,niekedy voľný víkend inokedy som niekoľko víkendov robila, ale napr o 15-16koniec,švagriná robila recepčnuzáleží či 8 alebo 12h smeny,ona napr nerobila nočné ale iba denne,musela vedieť tip top anglinu,nie základy len, samozrejme robila aj víkendy sviatky a pod , menej sa nadrela ale horší pracovný čas

didi2102
21. jan 2022

A kamarátka upratuje v zdravotnom zariadení , robí od 6-14, raz do mesiaca jej vide víkend ale doma je o 13,samozrejme ráno ma zabezpečené že jej niekto vidí syna do škôlky

enoula
21. jan 2022

Urob si doma nejake zakladne pc kurzy, mozno motyka vystrelí a aj nejaka administrativa by sa podarila. Na urade práce, socialke, v banke za priehradkou, vo firme asistent, realitky, tazko povedať. Recepcia vo firmach, u zubara, zdrav.zariadeni, skusaj všetko. Si mlada, mas sancu zaujat, ze ta vedia vyskolit ako potrebuju, nikdy nevies ako dopadne pohovor.

alanko20
21. jan 2022

Ak vies dobre anglicky, pozeraj inzeraty aj do korporatov, ked som ja zacinala, mala som kolegu len s maturitou, mozno sa najde nejaka juniorska pozicia, kde netreba prax, oni ta do vsetkeho zaskolia, idealne by bolo, ak by si vedela este dalsi cudzi jazyk, to by si mala velku vyhodu.