Práca v AT a korona.

1. apr 2020

Prosím vás, kedy myslíte, že sa bude dať ísť pracovať do Rakúska, Nemecka, Švajč.? Resp. nájde sa tu niekto kto sa tam chystal prvýkrát pred vypuknutím tejto epidémie?

luccija
1. apr 2020

Môj tip je po Novom roku

autor
1. apr 2020

Dala som totiž výpoveď v práci kvôli tomu, keby človek vedel čo bude.

katinka71
1. apr 2020

tak to si urobila poriadnu hlupost dat vypoved v tejto neistej dobe

eluveitie31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
1. apr 2020

@katinka71 No veď, keby som vedela.... Sa mi to zamotalo.

zuzanka.zuzu
1. apr 2020

ale veď predsa tam sa dá ísť... ešte minulý týždeň (neviem ako dnes, mení sa to zo dňa na deň) bol cez rakúsko povolený tranzit FO - viem to preto, lebo synovec išiel do švajcu robiť, išiel "po zemi" lebo nič nelieta, musel mať prac. zmluvu a plnú nádrž, aby ho vpustili do rakúska.

väčší problém bude skôr s prácou, bude veľa domácich nezamestnaných. no pre nekvalifikovanú silu bude vždy priestor, neviem aké si mala predstavy pred vírusom, teraz to bude iné - smerom k horšiemu ☹ ale podľa mňa sa vždy nájde miesto v sociálnych službách, kuchyniach atď...

katinka71
1. apr 2020

vyzera tio na dlho,ale podla toho co si chcela ist robit,turizmus,hotely to je vsetko zatvorene,hladaju ludi na zber urody a v zdravotnictve tiez ak si uz nostrifikaciou
@zuzanka.zuzu v socilanych sluzbach üracuje a beru si vlastnych z uradov prace ,nie novych zo zahranicia

sense
2. apr 2020

Do Svajciarska sa teraz nedostanes pokial nemas bud CH obcinstvo al platne povolenie na pobyt.... dokedy to bude trvat nikto nevie.... a vzhladom ako to mava s ekonomikou budu riesit hlavne vlastnu nezamestnanost ako brat novych

lula313
2. apr 2020

Z ba do At na hraniciach nekontrolujú, takze podľa mna tam nie je problem sa dostat, ale zamestnanie si najdes teraz tazko(vraj asi po 60 rokoch majú najvyššiu nezamestnanosť). Je však možné, že sa budú sprísňovať podmienky na vstup do krajiny, od včera napr zaviedli povinnosť nosiť rúška do obchodov. Opatrenia proti korone teda zavádzajú, ale pomaly. Už majú 10500 pozitívne testovaných, čiže aj toto je na zváženie, či ist a riskovat. Nemozes si vybrat podporu na SK a skúsiť stastie až vtedy, keď toto všetko prehrmí?

kiki68
2. apr 2020

Nie je to tu take horuce, vzhladom na to ze sa dost zacalo testovat, ale ludia hufne neumieraju, uz sa aj vela z nich vyliecilo.
Praca neviem, opatrovatelky urcite naberu, ale asi uz nebudu mat take podmienky a kratke turnusy. Z si to bude chciet stat poistit, tym co ostali davaju nejake benefity ( to som vcera citala v novinach ako odmenu) . V inych oblastiach to bude problem nakolko je okolo 500-700tis nezamestnanych. Sam Kurz nevie co budu robit a kedy. Kazdy den sa v spravach vyjadruju inak.

jana_eyre_2
2. apr 2020

@katinka71 ešte 8.3. tu nikto nevedel ako bude vláda nastavovať opatrenia, takže ťažko hodnotiť, že urobila hlúposť.. do budúcna nikto nevidel a stále ani nevidí..

katinka71
2. apr 2020

@jana_eyre_2 vsak autorka nikde nepise kedy dala vypoved, a vypoved sa dal stiahnut ci ,a mna neoznacuje ja som vypoved nedala a napisala som vlastny nazor na vec

jana_eyre_2
2. apr 2020

@katinka71 no veď práve že nepíše kedy ju dala, tak ťažko hodnotiť, že urobila hlúposť.. ja ti názor neberiem, píšeš však na verejné fórum a tak na tvoje napísané slová môže ktokoľvek reagovať.. nikde nepíšem o tom, že si výpoveď dala ty, reagujem len na tvoju poznámku o hlúposti..

autor
3. apr 2020

Keby som vedela, čo nastane za situáciu, tak to nerobím. Len to bolo vo febr. s mes. výp. dobou. Myslela som opatrovateľku, práve som si chcela vybrať agent.

gabi000
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gabi000
3. apr 2020

Tiež som mala v pláne v pracovať. Aj som bola v Rakúsku v hoteli, no zavreli a poslali nás domov. Nevyzerá tak, že letná sezóna začne v termíne takže teraz sa zamestnám tu na tých pár mesiacov aspoň aby som nejaký príjem mala. Nevieme ako dlho to bude trvať, každý z nás potrebuje príjem. Nič nie je zadarmo a nevieme či sa táto kríza nepredlží o rok. Keď sa to vráti do starých koľají tak určite pôjdem ešte von pracovať. Takže tak 🙂 Do Švajčiarska bez povolania naozaj sa človek nedostane. Aj auto je potrebné mať lebo prepravné služby nefungujú. Do polovice júna Švajčiarsko nevydá nové pracovné povolanie.

lussyl5
3. apr 2020

A v akej práci si dala výpoveď?Ja som opatrovala v AT 5 rokov a pred rokom som skončila lebo už to bolo i ničom, podmienky stále horšie a s tým ako ide u nás hore minimálna mzda a keď zrátaš čo zaplatíš agentúre a na odvodoch nie rozdiel medzi platom opatrovateľky a mzdou na SK veľký rozdiel.Jedine ak máš zdravotnícke vzdelanie (zdravotná sestra) tak dostaneš ťažší a aj lepšie platený stav,vtedy je to trochu o inom.

autor
3. apr 2020

@lussyl5 opatrovateľka.

lussyl5
4. apr 2020

Tak v AT by si oveľa viac nezarobila,snáď by bol lepší nápad skúsiť v nejakom AT domove dôchodcov,Rakúšania platiť veľmi nechcú,pchajú sa tam lacné Rumunky,a ver mi byť dva alebo tri týždne v službe nie je med lízať.To nie je tak jednoducho ako si niekto predstavuje,áno máš na hlave iba jedného ale zato nonstop,dva týždne stále v strehu,úplne najhoršie keď chytíš niekoho s alzeimerom,to si ozaj non-stop v strehu.

autor
4. apr 2020

@lussyl5 len práve mne by ten pracovný čas vyhovoval. Aj keby zarobím napr.len stovku, dve viac. Byt v jednom kuse tam a potom doma. Lebo ja musím cestovať a to mi nevyhovuje.