Práca z domu a organizovanie času

alex666
8. máj 2018

Ahojte baby, len pre zaujímavosť sa chcem spýtať takúto vec: tie z Vás, ktoré pracujú z domu, ako si organizujete čas, aby ste mali rovnováhu medzi prácou a súkromným životom? Ja robím z domu skoro 3 roky, určite by som nemenila. Aby som bola trochu medzi ľudmi, tak sem-tam chodím do co-working centra v našom meste. Ale sú obdobia, kedy pár dní nevyleziem z domu, alebo sa nemôžem sústrediť, vyrušuje ma varenie a domáce práce, ktoré robím popri tom a som z toho nervózna. Snažím sa mať nejaký denný režim, ale je ťažšie to dodržiavať pravidelne :D :D Ako to máte vy?

fokuska
8. máj 2018

@alex666 Z domu pracujem priblizne 2x za tyzden. Rano sa umyjem, obleciem, naranajkujem a zacina mi pracovna doba. Viem, ake mam na ten den ulohy, co musim urobit, vybavit. Pocas prestavky zapnem umyvacku, naplnim pracku, vyvesim pradlo. Potom mam normalne prestavku na obed a pokracujem v praci. Po skonceni (o 15, 16, 17tej, podla mnozstva prace ale dlhsie ako do 17tej nie, to je najneskorsi koniec) mam volny cas.

renatka1985
8. máj 2018

ja veľmi podobne ako fokuska. Ráno vstanem a normálne sa "vychystám" - nesadám za comp v pyžame - to určite nie.

ak mam konferenčné hovory, kde neprezentujem, stihnem zapnúť či vyvešať práčku, poprípade niečo nachystať na večeru.

inak normálne pracujem 8-10h denne, o šiestej najneskôr vypínam.

z domu pracujem cca 50%

oto11975
8. máj 2018

Poraďte nejakú prácu z domu

vienala
8. máj 2018

Ja by som tiez velmi rada vedela, ala praca sa da robit z domu - myslim odbornu pracu, pripadne kde hladat, ktore firmy nieco taketo poskytuju. Ja mozem robit z domu len niektore veci - cca 20 percent prace, ostatnu pracu si nemozem nosit domov ani ju robit inde ako v praci - proste interne smernice to nedovoluju.

fokuska
8. máj 2018

@oto11975
@vienala
Napriklad:
- IT veci ako programovanie, technicka podpora, administracia stranok, webdesign...
- jazykove preklady, korektury
- vyucba cudzich jazykov online, cez skype
- graficke sluzby, foto, video, postprodukcia
- uctovnictvo, danove poradenstvo
- rozne umelecke povolania - malovanie, socharstvo, ina rucna tvorba, hudobna tvorba
- architektura, projektovanie
- ine administrativne prace - nahadzovanie udajov, reporty...

vienala
8. máj 2018

@fokuska nad tymi reportami som uz niekolkokrat uvazovala, nakolko to je zrovna vec, ktoru mozem aj momentalne v praci robit z domu, no ale to samotne by ma asi neuzivilo. Fakt si neviem predstavit, kde by som nieco taketo mohla robit ked uz nie na cely uvazok, tak aspon na skrateny z domu. Uz dlhodobo sledujem taketo ponuky na Profesii, no nic take som, zial, este nenasla. Celkovo je, myslim, problem najst taketo pozicie na Slovensku, hlavne ako nove pracovne miesta. Skor su taketo moznosti ponukane uz zabehnutym zamestnancom. Ja som si uz celkovy home office vybavovala, ale je s tym problem - lebo ja by som mala, ale druhi nie. Navyse nie vsetko je u nas vo firme elektronicky a podla firemnej smernice dokumenty v papierovej forme sa nemozu vynasat z firmy, aby sa zamedzilo strate a uniku informacii.
Ak by si vedela poradit firmu, kde je HO mozny, vies mi dat tip, aj IP? Dakujem

katren
8. máj 2018

My mame s mm obidvaja HomeOffice...rano nachystame deti, rozvezieme skola, skolka, ked sa vratime spravime si ranajky a potom kavicku a sup k notebookom 😉 mm je zivnostnik, IT a projektant ovocnych sadov a ja pracujem pre neho, robim administrativu, faktury, mzdy a pod...niekedy sa ani domov nevraciame, ideme rovno na pole...ja nie som limitovana, ked si spravim prestavku, nalozim/vylozim umyvacku, pracku a potom zas k notebooku...koncime povacsine okolo 15-16tej a potkm sme uz len s detmi 😉

fokuska
8. máj 2018

@vienala No jasne ze nie vsade sa to da a vacsinou je to benefit. Vacsinou co ja viem, tak ho maju ludia v IT sektore - a to nemoze robit uplne hocikto, su potrebne iste vedomosti, zrucnosti.
Napr IBM, AT&T, Ness, T-Systems

vienala
8. máj 2018

@fokuska no zial, v mojej profesii to asi nebude mozne, mozno o par rokov, no ale to uz budem mat velke deti.
Inac, ponuky tebou uvedenych firiem pravidelne sledujem, ale HO maju ako benefit na par dni v mesiaci, co by bolo fajn, ale zial Ba je pre mna daleko.

fokuska
8. máj 2018

@vienala AT&T, Ness a T-Systems su v Kosiciach a ano ponuka sa na par dni v mesiaci, ale ak si dobra tak si vies vyjednat individualne podmienky a viac dni HO alebo vylucne HO 🙂 zalezi na konkretnej pozicii a tebe - vedomosti, skusenosti atd ;)

vienala
8. máj 2018

@fokuska no Kosice su pre mna este dalej 😉 a ako financny analytik/controller na novej pozicii mat minimalne 50 percent HO je asi dost nerealne. Myslim, ze v tomto smere by mi nepomohli ani dlhorocne skusenosti.
Kazdopadne dakujem za rady.

fokuska
8. máj 2018

@vienala Ak by si isla na inu poziciu ako novacik tak ano, ale ak na taku kde mas skusenosti tak sa da dohodnut ;) len treba skusat a pytat si a vediet to odovodnit 🙂

kikina84
8. máj 2018

Ja ráno hodim dcéru do školy navarim, upracem,potom 6 hodín makám a poobede sa venujem malej ,kruzky úlohy..atd ak sú prázdniny a je doma malá,tak robím 3 hodky ráno,potom varím a domáce práce, idem s malou von a večer keď ide spať tak ešte robím 3 hodky pri telke na Pc..ja to mám takto zorganizovane ☺

mb_7
25. jún 2018

@fokuska prosím ťa veľmi pekne a nevieš niečo konkrétne poradiť? Veľmi by si mi pomohla.

lulu97
14. aug 2018

Ponúkam prácu na doma za pomoci sociálnych sietí pre viac informácií mi napíšte správu 😉

kikavajdova
Odpoveď bola odstránená
Zobraz