icon

Práca z domu - zamietavá odpoveď

4. jún 2025

ahojte vsetci,
uz neviem,kde robim chybu, ale nedari sa mi najst si pracu z domu, kedze zijem v zahraničí, tak musim pracovat iba online. Uprimne som zufala. Lebo sa 3 roky neustále snazim nieco najst, ale bezuspesne. Zijem totiz v Tunisku a chcem teda robit z domu, kedze tu su platy mizive. Denne sledujem profesiu, nove ponuky, posielam ziadosti a CV. Mam vzdelanie, ukoncene VS, viem anglicky, trosku nemecky, trosku arabsky, viem pracovat s PC, prakticky splnam vsetky ich kriteria, ktore vzd pozaduju, na pracu z domu toho vela nepozaduju, ale aj tak mi vzdy pride zamietava odpoved.
Viem robit administrativne veci, copywriting, pisanie textov, preklady z anglictiny, upravovat web stranky, spravu eshopu, ghost writing,sprostredkovatelska cinnost, iné.
podnikala som, ale neslo to, nemala som na zaplatenie ani nicoho, toho som sa vzdala, nie som zrucna, takze s rukami robit neviem nic, sit ani podobne. neviem to proste. Co dalej som zufala a peniazky treba kedze mam 5 rocne dieta a ucty platit treba, manzel robi iba sezonne. v priebehu minuleho mesiaca mi prisli 4 zamietave odpovede na prácu z domu ( a to som ani len nezmienila, ze vacsinu roka zijem v Tunisku, a nie na SK), absolutne neviem, kde robim chybu, mam len 32 rokov. karieru este pred sebou, neviem sa zamestnat, pripadam si uz zufala a menejcenna.. Prosim poradte, som zufala. Vzdy mi napisu, ze bolo vela zaujemcov a preto si vybrali cloveka, kt. lepsie zapadol ich profilu uchádzaca. Boli to prace pre Ck, prace ako uprava webu, praca ako copywriting, editing. Nic. Vobec nic. Stastie sa na mna neusmialo. Zacinam mat z toho velke stresy.

olimuc
4. jún 2025

Remote pracu mozes najst … na LinkedIn je toho dost, ALE Len v ramci EU, kvoli legislative a daniam. na PP ta tazko niekto zamestna. To by si musela byt min aromovy fyzik s naslapnutou nobelovou cenou , (musis byt min o 200% lepsia ako niekto z EU, aby vobec zacali zvazovat ako urobit zmluvy). Mas 5 rocne dieta, kedy skoncil posledny PP na Svk, aku prax mas v zivotopise uvedenu? Len VS a jazyky nestacia na permanent HO … navyse vela Korporatov zhana ludi naspat do officu.

denkabemommy
4. jún 2025

Copywriting a akýkoľvek iný writing je v dobe AI asi tak podstatný ako zapaľovač pouličných lámp 🙂. Angličtinu vieme už všetci na vyššej úrovni. Trošku nemecky, pripadne iný jazyk vie každý druhý absolvent vš. Povedz mi, v čom je lepšia 32r žena, ktorá je 5(?) rokov bez práce (rátam aj materskú) oproti 25r absolventovi, ktorí aspoň “ukázal” že vie vstať a 5 rokov niekam každý deň chodiť (škola)..
Máš nejaké certifikáty z tejto doby, kedy sedíš doma alebo si len sedela a čakala, či sa niekto zľutuje? Prečo pozeráš slovenské stránky s ponukou práce a nie zahraničné (európske), pripadne LinkedIn, nehovoriac o tom, prečo neoslovuješ firmy priamo aj keď nemajú vyhodený inzerát? Ja chápem, že ťa to frustruje ale 3 roky si hľadať prácu, asi je chyba na tvojej strane, možno zle napísaný životopis…

autor
5. jún 2025
@denkabemommy

Copywriting a akýkoľvek iný writing je v dobe AI asi tak podstatný ako zapaľovač pouličných lámp 🙂. Angličtinu vieme už všetci na vyššej úrovni. Trošku nemecky, pripadne iný jazyk vie každý druhý absolvent vš. Povedz mi, v čom je lepšia 32r žena, ktorá je 5(?) rokov bez práce (rátam aj materskú) oproti 25r absolventovi, ktorí aspoň “ukázal” že vie vstať a 5 rokov niekam každý deň chodiť (škola)..
Máš nejaké certifikáty z tejto doby, kedy sedíš doma alebo si len sedela a čakala, či sa niekto zľutuje? Prečo pozeráš slovenské stránky s ponukou práce a nie zahraničné (európske), pripadne LinkedIn, nehovoriac o tom, prečo neoslovuješ firmy priamo aj keď nemajú vyhodený inzerát? Ja chápem, že ťa to frustruje ale 3 roky si hľadať prácu, asi je chyba na tvojej strane, možno zle napísaný životopis…

@denkabemommy ako mam napisat dobry zivotopis teda? alebo neviem nechape,kde mam hladat tu pracu, moze byt aj freelancing, ale v anglictiner a tak....
oslovujem firmy, aj ked nemaju vyhodeny inzerat, taka blba nie som, pozeram profesiu a pod, neviem uprimne kde mam hladat , linkedin nemam, vobec..neviem co by som tam napisala, kedze som nikde velmi neerobila, vzdy som zila v tunise po vs

autor
5. jún 2025
@bosorkabb

Úprimne môj muž má HO po celý rok. Ale podmienka je rovnaké časové pásmo + - a Európa. A to robí pre medzinárodnú firmu.
Akú adresu si udávaš v životopise? Slovenské alebo zahraničné číslo telefónu?
Podľa mňa problém bude tvoje terajšie bydlisko.
Aj tak budeš musieť prísť na aspoň jeden pohovor a už to že nepíšeš pravdu o mieste pobytu bude stopka pre firmu.

@bosorkabb na pohovor pridem a poviem im to,ale to je jedno, ja celkovo hladam nie full time,alebo freelance alebo parr time skor aj tak, mala je este mala aj tak...

autor
5. jún 2025
@lalala94

@melanta drvivá väčšina bežných pracovných pozícií nevyžaduje jazykove skúšky a certifikácie. Na čo aj? Pokiaľ sa vie bežne dohovoriť a zvládla by pracovné konverzácie, toto fakt nie je niečo, čo by ju u zamestnávateľa diskvalifikovalo. To je taká B2, čo je aj štandard u zamestnancov, ktorí komunikujú v cudzom jazyku. Autorka nemá jazykový problém, ale odborný. Neponúka nič špecifické.

@lalala94 nic specificke neponukam lebo moja vs bola humanitna so vseobecnym zameranim, nie som jadrova fyzicka zialbohu no a neviem ani po japonsky. hm

autor
5. jún 2025
@januska12323

Hľadaj si prácu v Tunise keď už tam musíš bývať, nemôžeš robiť s mužom v tej rodinnej práci?

@januska12323 ja chcem nieco ine, normalny plat mat zo sk alebo tak nejaky eura dostavat nie tuna nase peniaze

denkabemommy
6. jún 2025
@anonym_autor

@denkabemommy ako mam napisat dobry zivotopis teda? alebo neviem nechape,kde mam hladat tu pracu, moze byt aj freelancing, ale v anglictiner a tak....
oslovujem firmy, aj ked nemaju vyhodeny inzerat, taka blba nie som, pozeram profesiu a pod, neviem uprimne kde mam hladat , linkedin nemam, vobec..neviem co by som tam napisala, kedze som nikde velmi neerobila, vzdy som zila v tunise po vs

@autorka takže máš 32 rokov, pracovne skúsenosti žiadne a chceš rovno fulltime home office prácu. Úprimne si odpovedz, keby si bola zamestnávateľ brala by si niekoho takého? Ja nie, nemala by som istotu, či to ten človek myslí vážne alebo ma bude klamať a neurobí si svoju prácu. Na tvojom mieste aj za pár drobných by som vzala prácu v Tunise teraz a o rok, dva to skúsila zas… LinkedIn ma najviac remote ponúk, tak si ho založ, vyplň a hľadaj tam prácu 🙂

prasiatko30
6. jún 2025

Tak ked mate centrum posobenia tunisko, preco nehladas pracu priamo tam? V nejakom hoteli recepcnu alebo podobne. S humanitnym smerom to mas komplikovane, sice tematika vs je zaujimava, ale na prakticky zivot velmi malo pouzitelna.

bosorkabb
6. jún 2025

A ešte jednu otázku si polož. Prečo by slovenský zamestnávateľ mal zamestnať teba. Hlavne ak mu prezradis že si mimo EÚ až potom. To sa považuje za klamstvo a zavádzanie. Zmluvu by ste ani nepodpísali.

lenkakravcova
6. jún 2025

Hľadaj prácu v Tunise.
Napríklad v turistike - či už na hoteloch, v reštauráciach alebo pomoc a vybavovaním dovoleniek, sprevádzanim.
Tam vyuzijes aj jazykové schopnosti.

Na preklady textov treba minimálne C1 úroveň, niekedy až C2. Jedine žeby si prekladala do slovenčiny, tak nižšiu na tie zahraničné.. ale toho je veľmi veľmi málo. Robila som to dva mesiace, potom už nemali zákazku.. strašne blbo sa v tom hľadá zákazky ak nie si priamo prekladateľ. A takých je dnes už na trhu práce tiež veľmi veľa. Vyštudovaných, čo ovládajú cudzí jazyk na ako materinský. A najčastejšie sa najímajú na preklady do cudzieho jazyka ti, ktorí majú ten cudzí jazyk ozaj ako materinský a slovenský ako cudzí na vysokej úrovni.

autor
6. jún 2025
@denkabemommy

ja na linkedine neviem nic normlane najst, neviem ako to porriadne hladat a tiez je pre mna hrozne messy ten linkedin
@denkabemommy

bluea
6. jún 2025

Je uplne jedno, kde hladas, pre europsky trh s takymi poziadavkami ako mas si nezamestnatelna. Okrem spominanych problemov s danami, ako by si napriklad riesila PN, OCR, priepustky k lekarom? Preco by akykolvek zamestnavatel mal riesit uplne zbytocne problemy s tebou, ked neponukas nic specialne? Tadialto proste cesta nevedie, pories si situaciu doma a preco tvoj muz ma len sezonnu pracu z ktorej ledva vyzijete a preco nie je ochotny sa prestahovat niekam, kde by sa vam vsetkym zilo lepsie.

denkabemommy
6. jún 2025
@anonym_autor

ja na linkedine neviem nic normlane najst, neviem ako to porriadne hladat a tiez je pre mna hrozne messy ten linkedin
@denkabemommy

@autorka treba sa v tom naučiť chodiť, je to len sociálna sieť pre pracovný trh, nič extra technicky náročné 🙂. A keďže chceš prácu z domu (online), tak toto má byť pre teba úplne basic, nie messy.
Ja mám full time remote, viac menej nie technické zameranie a býva to hrot aj po technickej stránke. Aj po požiadavkách “prerob toto toto na webe, pridaj tam to a to” -nie som IT ale normálne to upracem ako má byť. Takže zobuď sa z tvojho sladkého sna a klesni na zem.

rikarika
6. jún 2025

Autorka - skús vysvetliť....nie tuná naše peniaze...

autor
7. jún 2025
@rikarika

Autorka - skús vysvetliť....nie tuná naše peniaze...

@rikarika nechapem?

autor
7. jún 2025
@denkabemommy

@autorka treba sa v tom naučiť chodiť, je to len sociálna sieť pre pracovný trh, nič extra technicky náročné 🙂. A keďže chceš prácu z domu (online), tak toto má byť pre teba úplne basic, nie messy.
Ja mám full time remote, viac menej nie technické zameranie a býva to hrot aj po technickej stránke. Aj po požiadavkách “prerob toto toto na webe, pridaj tam to a to” -nie som IT ale normálne to upracem ako má byť. Takže zobuď sa z tvojho sladkého sna a klesni na zem.

@denkabemommy za mna je linkedin messy neviem ako tam tiu pracu hladat

autor
7. jún 2025
@bluea

Je uplne jedno, kde hladas, pre europsky trh s takymi poziadavkami ako mas si nezamestnatelna. Okrem spominanych problemov s danami, ako by si napriklad riesila PN, OCR, priepustky k lekarom? Preco by akykolvek zamestnavatel mal riesit uplne zbytocne problemy s tebou, ked neponukas nic specialne? Tadialto proste cesta nevedie, pories si situaciu doma a preco tvoj muz ma len sezonnu pracu z ktorej ledva vyzijete a preco nie je ochotny sa prestahovat niekam, kde by sa vam vsetkym zilo lepsie.

@bluea nechcem full timr ho
Aj freelance moze byt a part tine alebo prilezitostna praca. Nemudi hned byt tpp predsa

denkabemommy
7. jún 2025
@anonym_autor

@denkabemommy za mna je linkedin messy neviem ako tam tiu pracu hladat

@autorka tak sa skús s ním skamarátiť, lebo 90% HO práce je práve toto - pracovať ako samostatný jedinec a nájsť riešenia na problémy, bez toho, aby si tým otravovala zvyšok tímu 🙂. Takže google, chatgpt a môžeš zistiť veľmi rýchlo ako si nájsť prácu cez LinkedIn. Je tam kopec ponúk z celého sveta aj pre freelancerov. Akože ja mám fest pocit, že ty si tu došla na koňa s tým, že ti niekto ponúkne prácu, lebo ťa bude ľutovať, že chúďatko nikdy nerobila a nevie nájsť remote..

espeo
7. jún 2025

Ty už si tu písala. NIKTO kvôli admin pracovníčke, ktorá nevie nič extra, platiť tisíce za daňových poradcov a nebude kvôli tebe robiť výnimky q špeciálne procesy.

mircalla
7. jún 2025
@anonym_autor

@melanta zijeme tu mame tu domov rodinu vsetko dieta tu chodi do skolky. Nebudeme to zatial menit. Viaze nas tu vela veci. Manzelova rodina tu pestuje on musi pomahat.
A ine veci. Zvykla som si na zivot tu.
Mam ukoncene Vs vzdellanie humanitny smer. Jazyky viem sa dohovorit troma jazykmi.
Studovala som multikulturne studia.
Samozrejme, ze pred pohovorom by som. Povedala, kde zijem.
Inak ale ja nehladam ani tak pracu na full time. Vacsinou part time brigady dohodu a pod full time. By mi nikto v tunise nedal. Kedze som tu. To dobre viem.

@autor Tam su legistativne issues a GDPR. A suhlasim s nazorom @melanta, ze trosku nemecky a trosku arabsky je nanic. Pokial to neni na urovni aspon B2, je to nanic. Ja viem tiez trosku nemecky, rusky, spaniesky a francuzsky, ale nie na postacujucej urovni na HO pracu, cize mi to je nanic.. C1 mam jedine anglictinu a aj vdake nej mam slusnu pracu. Dohovorit sa nestaci....mozno pre casnika ano
Ale hlavny problem je tam legsilativa

strelkyna1
7. jún 2025

Skus doucovat jazyk online, za fakt lacnu sumu. Neviem, ci najdes zaujemcov, lebo teraz mas 1500 aplikacii a moznosti ucit sa zadarmo, ale stale su taki, co preferuju osobny pristup, daj si tu najnizsiu hodinovku, aj tak to bude viac nez by si zarobila v Tunise a nikto nebude prilis riesit danove otazky, ked Ti par mamiciek posle par eur mesacne za doucovanie rovno na ucet.
Alebo ak mas nejaku kamosku, co ma zivnost na Slovensku a je ochotna to pre Teba spravit, tak skus nejake tie joby ako pisanie diplomoviek alebo cokolvek ine, co spravis a pridu Ti prachy na ucet. Tej kamoske z toho potom aspon tretinu daj.

iwesska
7. jún 2025

Jaj,no tak ked ty nemas ani len pracovne skusenosti,len vystudovanu teoriu,na pracu na HO zo SR mozes zabudnut. Ani freelancera nevezmu hocijakeho,zvycajne na zaklade referencii,zvlast pokial ide o copywriting, spravu webov a pod.

denkabemommy
7. jún 2025
@iwesska

Jaj,no tak ked ty nemas ani len pracovne skusenosti,len vystudovanu teoriu,na pracu na HO zo SR mozes zabudnut. Ani freelancera nevezmu hocijakeho,zvycajne na zaklade referencii,zvlast pokial ide o copywriting, spravu webov a pod.

@iwesska osoba, ako je autorka- ktorej príde technicky náročné použiť LinkedIn je bez šance, aby si našla prácu z domu. Tu je zbytočné už klávesnicu drať 🙂

autor
7. jún 2025
@strelkyna1

Skus doucovat jazyk online, za fakt lacnu sumu. Neviem, ci najdes zaujemcov, lebo teraz mas 1500 aplikacii a moznosti ucit sa zadarmo, ale stale su taki, co preferuju osobny pristup, daj si tu najnizsiu hodinovku, aj tak to bude viac nez by si zarobila v Tunise a nikto nebude prilis riesit danove otazky, ked Ti par mamiciek posle par eur mesacne za doucovanie rovno na ucet.
Alebo ak mas nejaku kamosku, co ma zivnost na Slovensku a je ochotna to pre Teba spravit, tak skus nejake tie joby ako pisanie diplomoviek alebo cokolvek ine, co spravis a pridu Ti prachy na ucet. Tej kamoske z toho potom aspon tretinu daj.

@strelkyna1 to som skusala, a dala som nizsie ceny,ale je to velka drina a strasne malinko penazi, plus to clovek enzozenie v tolkej konkurencii ucitelov tolko ziakov.

autor
7. jún 2025
@denkabemommy

@iwesska osoba, ako je autorka- ktorej príde technicky náročné použiť LinkedIn je bez šance, aby si našla prácu z domu. Tu je zbytočné už klávesnicu drať 🙂

@denkabemommy viem ho pouzit, len je messy pre mna a zle sa mi pouziva, nie som moc technicky inziniersky typ

autor
7. jún 2025
@iwesska

@iwesska na copy, weby a pod. mam prax 7 rokov. mylis sa.

denkabemommy
7. jún 2025
@anonym_autor

@iwesska na copy, weby a pod. mam prax 7 rokov. mylis sa.

@autorka ak máš 7 rokov praxe a nevieš si nájsť x rokov prácu, tak je naozaj chyba na tvojej strane. Ja som mala rok prax v marketingu (social media, nič extra), predtým 6r materská, pred tým len škola.. trvalo mi 2 týždne si nájsť prácu 🙂. Oslovila som 5 firiem - iné zameranie v marketingu (seo a ppc), z toho s tromi sme mali pohovor, všetky 3 mali záujem.
Ako píšeš motivačný list, píšeš ho vôbec? Ako vyzerá tvoj životopis, máš tam vypísané úrovne - v akej ovládaš, či už jazyky alebo iné skills, fotka,…?

iwesska
8. jún 2025

Ty si napisala,ze nemas co napisat na Linkedin. Zrazu mas 7r.praxe. Kto sa ma v tebe vyznat?

iwesska
8. jún 2025
@denkabemommy

@autorka ak máš 7 rokov praxe a nevieš si nájsť x rokov prácu, tak je naozaj chyba na tvojej strane. Ja som mala rok prax v marketingu (social media, nič extra), predtým 6r materská, pred tým len škola.. trvalo mi 2 týždne si nájsť prácu 🙂. Oslovila som 5 firiem - iné zameranie v marketingu (seo a ppc), z toho s tromi sme mali pohovor, všetky 3 mali záujem.
Ako píšeš motivačný list, píšeš ho vôbec? Ako vyzerá tvoj životopis, máš tam vypísané úrovne - v akej ovládaš, či už jazyky alebo iné skills, fotka,…?

@denkabemommy Ty si studovala marketing na VS? Len tak sa zaujimam, lebo riesim akurat rovnaku oblast🙂

lienka.7
8. jún 2025

@autorka zase ty? Zmier sa s tým, že aspoň na SK ta nikto nezamestna. A na full HO už dupľom nie. Bodka.
Hľadaj pracu v krajine kde si. Niečo snad robit vieš. Napr.upratovat v hoteli. Ak nie, tak nech sa o teba stara muz.