Pracovná náplň ekonóma a účtovníka v jednej firme

iveta7677
15. nov 2014

Nastupujem do jednej firmy robiť samostatnú účtovníčku, táto firma má však aj ekonoma. V predchádzajúcej firme som bola ekonómka a samostatná účtovníčka v jednej osobe. Celú finančnú agendu firmy som obhospodarovala sama. Väčšinou ekonomovia firiem aj účtujú. Chcem sa opýtať čo robí ekonom firmy, keď firma má aj samostatnú účtovníčku. Môže byť ekonóm firmy nadriadeným samostatnému účtovníkovi??

zita19
15. nov 2014

@iveta7677 vsetko zavisi od organizacnej struktury vo firme. Mozu byt organizacne ne jednej urovni, mozu byt vo vztahu nadriedeny - podriadeny. Vsak uvidis.

regina22
15. nov 2014

väčšinou je to sraľo, niekedy premúdrelý, platí tu zákon padajúceho hovna, ty si vždy tá sprostá,
vypýta si od teba saldo, z.ebe ťa, že tam nie je ten a ten zápočet, ktorý on už dávno vybavil a ako to že to nie je ty budeš zisťovať, či to prišlo, ked neprišlo vybavíš aby to poslali.
nechá ťa urobiť závierku na komplet a potom ťa cez dovolenku zavolá do firmy aby si to urobila tak a tak že on si to overoval u daňového poradcu.
takže asi takto,
poslať do riti ho budeš môcť za pár rokov, ked sa ukáže že už nie je taký dobrý kamoš s majiteľov, to závisí od klímy a aj to potichu a počkať si kým sa ho zbavia

brendaa
17. júl 2019

Podla organizacnej struktury uvidis, inak podla firmy ekonom robi uzavierky a uctuje. ty budes zrejme nieco uctovat, mat pokladnu a mozno mzdy...