icon

Pracujete ako vychovávateľka v ŠKD?

5. júl 2020

Ahojte, robí niektorá z vás ako vychovavatelka v SKD? Je to moc náročná práca? Baví vás? Mám možnosť po RD ísť pracovať na toto miesto,tak zisťujem.

Strana
z2
autor
Autor odpoveď zmazal
ivankalaco
23. jan 2023

Veľmi pekne ďakujem za odpoveď.

cacka
28. jan 2023

Ahoj ako si spokojná v SKD? 🙂

autor
28. jan 2023

@cacka ahoj. Ja som spokojná. Vyhovuje mi pracovný čas. Niekedy je to o držku,lebo dnešné deti to je niečo úplne iné,ako kedysi,ale už som si zvykla.

cacka
28. jan 2023

Prosím ta a ten hlúpnutie nevadi?

autor
28. jan 2023

@cacka nerozumiem otázke

cacka
28. jan 2023

Joj prepáč či ten hluk ti tam nevadi?

autor
28. jan 2023

@cacka na hluk som si už zvykla, nevadí mi,aj keď občas chodím z práce riadne vystavena

kajus_a
23. aug 2023

ahoj, prepac, ze otravujem. Od septembra nastupujem ako vychovavatelka. Povodne som chcela ist do skolky, ale kedze som len na externom studiu, moc si vyberat nemozem. Budes taka dobra a aspon priblizne mi opises, ako vyzera bezny den v SKD. Tiez sa tam dodrzuju nejake temy ako v skolke?

autor
23. aug 2023

@kajus áno, aj v ŠKD máš témy, ktorým sa venuješ. Bežný deň vyzerá asi tak,že idem s deťmi na obed, potom majú oddychovú činnosť. T.z.,že sa hráme spoločenské hry, alebo čítame, pozeráme rozprávku a pod. Potom ide rekreačná činnosť, ťa je väčšinou vonku. To sú rôzne súťaže,hra a pod. Potom nasleduje rôzna oblasť výchovy, napr. Spolocrnskovedna, telovychovna, prirodovednoenviromentalna a pod. V rámci nich sa napr. učíme o prírode, vyrábame rôzne výrobky, hráme divadlo a pod. Posledná činnosť je príprava na vyučovanie. Tu sa zahráme nejakú didakticku hru a potom robíme úlohy. Takže aj deň v ŠKD má svoj harmonogram. Veľa šťastia 🙂

kajus_a
23. aug 2023

dakujem velmi pekne 😉

blondis
16. mar 2024

Ahoj, prosim ta. Podla prispevkov vidim,ze pracujes uz dlhsie v SKD a nezmenila si pracu. Chcem sa opytat ci si spokojna. Ja mam dilemu, pracujem uz 11 rokov v MS a rozmyslam ci to nevymenim za SKD. Vsetke pre sa mi davaju na stranu SKD. Len som na vazkach...

autor
16. mar 2024

@blondis ahoj. Ja som spokojná. Pre mňa je lepšia ŠKD ako ms. Predsa len sú to už väčšie deti,mne sa s nimi pracuje lepšie

leontinka27
21. mar 2024

Prosím ta a platovo je to ako?a ked majú deti prázdniny mas aj ty a v lete cele dva mesiace?ĎAKUJEM

autor
21. mar 2024

@leontinka27 plat záleží,v akej si platovej triede a tá sa odvíja od vzdelania, ktoré máš. Ale nie je to nič svetoborné. Čo sa týka prázdnin,tak každá škola to má inak. My máme cez prázdniny dovolenku, niekde majú letný tábor

blondis
21. mar 2024

No, napriklad ked som v 6 platovej triede a pracujem.v MS,tak to mi aj tam ta trieda ostane kebyze idem do SKD? Uvazujem nad zmenou, v MS som.uz nejaky cas (dost dlho) a zvazujem dat vypoved a zamestnat sa radsej v SKD

detki
21. mar 2024

@blondis Áno zostane, aj ja som tak nastúpila z mš do Škd a platová trieda sa nezmanila.

blondis
22. mar 2024

@detki a ako ste spokojna ked porovnate,ked ste odisli z MS do SKD, za Vas je to lepsie?

detki
22. mar 2024

@blondis ja som prestupila hlavne kvôli tomu, že to mám bližšie k domu, nemusím veľa cestovať, ale podľa mňa je to náročnejšie, väčšie deti, hlučnejšie...

blondis
23. mar 2024

@detki fuha,tak stale zvazujem ci ist do toho. No,len ked som si porovnala vsetky + v skd mate tusim 25 hodin tyzdenne, u nas v MS 28 priama praca,plus teraz nam nasa riaditelka nariadila,ze si musime vykonavat triednictvo na pracovisku 2 hodiny tyzdenne (cize za tyzden mam v MS 30 hodin). Vacsinou prazdnin v MS sme otvoreni a robime. A co sa tyka u nas porad,tak mame v klude aj 3 hodinovu po pracovnej dobe (posledne sme prisli domov z porady 19:15). Samozrejme som nerozhodna,ale skor sa vojim,se tu mam b podstate zmluvu a miesto,kdezto ked odidem do skd samozrejme budem mat zmluvu len na dobu urcitu zatial. Asi mam z tohto najvacsi strach (z takej neistoty) ☹

detki
24. mar 2024

@blondis Áno ja som mala tiež v mš na dobu neurčitú na škole som dostala na dobu určitú 2x predĺžili a po dvoch rokoch som dostala na dobu neurčitú, výhoda v ŠKD sú ozaj prázdniny aj jarné, jesenné a letné, povedzme zvykneme mať aj my na škole letný tábor ale max. 1 týždeň ale tiež nemusíme robiť každý deň, v mš som robila aj cez prázdniny. Pracovná doba je výhodnejšia podľa mňa v ŠKD ja robím 4-5 hodín denne + máme prácu na doma 2 hod.

leontinka27
28. mar 2024
leontinka27
28. mar 2024

@leontinka27 mate nejaké info?navštevoval niekto, hlavne ako casto byva vyučovanie,skúšky v priebehu roka a aky pristup je učiteľov....ďakujem

blondis
31. mar 2024

@detki prosim ta, teraz mi jedna znama zas vravela (ona robi riaditelku v MS), ze ked ostanem spadovo v meste,ze ked pojdem do klubu di mestskej skoly,ze to ma akoby presunu,ze mi mesto neda ako vypoved z MS. Nevies prosim ta ako to je? Viem,ze by som mala nahleosie sa ist spytat u nas na mestompriamo,len zatial mam len takle uvahy a nechcem aby sa to hned rozkriklo a riesilo. Dakujem

emanale
16. mar 2025

mozem sa vas opytat ako clovek co uvazuje nad touto pracou hlavne kvoli tym hodinam prace ako ste vy pisali pred par rokmi, ako to nakoniec vyslo? pracujete zvycajne na obed do tej piatej alebo aj cely den?

lapersefona
15. sep 2025

.

snowflakenel
16. sep 2025
@emanale

mozem sa vas opytat ako clovek co uvazuje nad touto pracou hlavne kvoli tym hodinam prace ako ste vy pisali pred par rokmi, ako to nakoniec vyslo? pracujete zvycajne na obed do tej piatej alebo aj cely den?

@emanale ked mame.rannu sluzby v škd, odem na o6.00. Cca di 7.30, kym deti preberu ucitelky. Potom idem domov a vratim sa.v.zavislosti od toho, ci deti komcia 4 alebo 5 hodinou. Pracujeme do 17.00.
Tento rok nam ale.skratilo uvazok na 60%. Cize finamcne nic moc

Strana
z2