icon

Prečo ľudia, ktorí majú obmedzenia nechcú ísť do roboty?

blog_betka
23. okt 2022

Majú invalidný dôchodok tak ma firma úľavy a nemusí platiť odvody za toho daného človeka

Strana
z2
mmonika
23. okt 2022

@blog_betka pozri ja ti poviem opačny priklad.. Ja mam ID aj ZTPS a mam dve prace. v prvej som zamestnana normalne na pracovny pomer, pracujem nieco ako faktrurantka a vydajnik v jednom normalne 7 hodin .. praca ma bavi i ked je niekedy narocna a obcas kvoli mojej chorobe musim ist na pn pretoze telo si povie dost a doslova ma vypne.. No a potom mam druhu pracu, založila som si firmu,kde som konatelka, robim pracu co nie je fyzicky narocna, viem si ju casovo pekne rozlozit. Proste som si spravila zadne vratka, pretoze ako sa ukazuje moja choroba niekdy postupuje rychlejsie ako by som chcela. . .a ano uz aj vek po 40tke zohrava ulohu, pretoze v nasom meste ma uz nik nezamestna... takze nie kazdy pracovat nechce,len ozaj sa im neda

h2
23. okt 2022

Nezmenil náhodou zase admin názov? Nebolo to pôvodne o tom, prečo zamestnávatelia nechcú zamestnať týchto ľudí? Ak sa mýlim, tak sa ospravedlňujem, ale myslím, že zase raz, ako už veľakrát predtým, zmenili názov na niečo úplne iné.

hylary
23. okt 2022

@loginexistuje tak toto tu rozoberať nebudem. Učila som a už nechcem proste. Žrať si nervy s cudzími deťmi a s nevdacnymi rodičmi. A o benefitoch by som pomlčala. Každý kto neučí má predstavu že prídem o druhej domov a vylozim nohy. Omyl. Kto mi nachysta veci na dalsie dni? Atď atď. Zbytocne to tu budem písať. Učiteľ bol niekedy "niekto", teraz je to nikto pre spoločnosť.

loginexistuje
23. okt 2022

@hylary ok chapem ja ma vystudovanu matiku a ucila som pocas druhej VS oked mala mala rok a pol takze viem o com je ucenie ja som rada ucila.
tak skus sa popytat po znamych ci ta niekto nevie odporucit na administrativu

hylary
23. okt 2022

@loginexistuje bohužiaľ bývam v meste v ktorom som sa nenarodila nemám tu toľko známych ktorí by mi mohli resp. chceli pomoct

zuzana212722
23. okt 2022

@blog_betka ahoj môžem sa spýtať čo máš presne s očami mám totiž švagra ktorý má tiež nejaký problém stále mu hovorím nech ide s tým dr..koľko krát ani do práce nemôže ísť lebo mu spuchnu svrbia príšerne to vyzerá z ničoho nič..

123kika1234
23. okt 2022

@blog_betka ja som na plnom invalidnom a nikto ale že nikto by to na mňa nepovedal, pracujem popri práci sa venujem kresleniu na zákazky a starám sa o seba, ale sú zas ochorenia pri ktorých človek fakt nemôže pracovať..

clarissa96
23. okt 2022

@hylary a preco si sla študovať pedagogiku ? Veď keď učiteľ bol niekto, to bolo asi za čias Štúra ešte.

hylary
23. okt 2022

@clarissa96 lebo som si to inak predstavovala.. preto

zuzuliennka1
23. okt 2022

@luscious aj my mame vyhradene ztp miesto, syn autista ma ztp karticku, mame na to narok - tak sme si miesto nechali vyhradit.
Moj syn nekraca, on uteka😁 takze tiez si “hopsame”
do auta. Len preto, ze piktogram je vozicek, neznamena ze ztp su len vozickari.
Mozu to byt okrem autistov napr. aj cukrovkari, ludia s SM, reumatici (reumu maju aj 20 rocni),.. a xy dalsich ochoreni, na ktorych ich zavaznost ani nevidno a ludia chodia po svojich.
Nesudme prosim

luscious
Autor odpoveď zmazal
beata_k
23. okt 2022

Je tazke im dat vypoved.

123kika1234
23. okt 2022

@luscious Moja mama tiež chodi do práce, vyzerá výborne, ale je v tom háčik nemá nohu a veľa krát nas pohľadom odsudzuju ľudia, že parkuje na invalidovi, len preto, že to v podstate na nej nie je poznať.

luscious
Autor odpoveď zmazal
blog_betka
autor
23. okt 2022

@zuzana212722 no krátkozrakosť ale mam na oku chorobu ktorá mi neumožňuje dvíhať ťažké lebo by sa mohla odchlipnut snietnica

loginexistuje
23. okt 2022

@beata_k to nie je pravda uz sa uvolnil zakon staci oznamit upsvar

zuzuliennka1
23. okt 2022

@luscious tak my mame stare vyse 20rocne auto a parkovacie miesto nam ulahcuje kazdodenne presuny do skolky, na terapie,.. mame to blizko vchodu, nemusime prechadzat cez cestu alebo pomedzi auta takze nehrozi, ze ked sa mi syn vytrhne a rozbehne sa, ze ho nieco zrazi. Mozes byt kludna, v nasom pripade neprispievas na nijaky mercedes. (aj ked toto porovnanie mi pride uplne zcestne, z dani platis aj vacsie sprostosti, a ako presne “prispievas”? namontovala sa jedna tabula a nakreslili 4 ciary, jednorazovo

luscious
Autor odpoveď zmazal
jana_eyre_2
23. okt 2022

To je super zovšeobecnujuca otázka.. aj ja som mala ztp otca.. a nepracoval 30rokov.. prečo? Lebo sa pokakaval, pocikaval, nechodil, trpel bludmi.. neskôr bol ležiaci.. tak prečo asi nepracoval, že? 🤔

Ty píšeš že máš problémy s očami, predpokladám že do práce chodis, super že môžeš.. nie však každý kto poberá ID si to môže dovoliť.. ten ID často nie je len tak..

blog_betka
autor
23. okt 2022

@jana_eyre_2 ja robím z domu keďže manuálnu prácu nemôžem robiť

misslilac13
8. jan 2025

@blog_betka nemyslím si, že nechcú....Stačí ze vám doktor pri vstupnej prehliadke napíše spôsobilý ale s obmedzeniami a už vás do danej roboty nezoberu

Strana
z2