icon

Problém nájsť si prácu

babula108
20. feb 2022

Chcela by som touto témou možno aj sebe aj mnoho mamičkám pomôcť nájsť si prácu aj pre matky, ktoré majú často choré deti, ktoré nemôžu chodiť do práce na zmeny, atď. Ja mám totiž podobný problém nakoľko muž do práce dochádza a je on živiteľom rodiny, ja si musím hľadať prácu v časovom rozmedzí od 7.30- 16.00.A to je v dnešnej dobe problém. Naskytla sa mi možnosť pracovať na dohodu od októbra minulého roka v jednej malej firmičke ale keďže január sme mali ťažký a odrobila som len 3 dni (predchádzal tomu môj zápal močového mechúra a následne covid celej rodiny) prišla som o možnosť dostať riadnu pracovnú zmluvu. Teraz ma volajú len vtedy, keď ma potrebujú. Nemám prakticky na nič nárok, keď som doma nemám to zaplatené a do dôchodku sa mi samozrejme tiež nič neráta. Dosť ma to sklamalo zo strany zamestnávateľa lebo prácu som robila poctivo. Ale viem, že všade to žiaľ tak chodí. Keď máš deti a ešte k tomu sú chorlave stačí jedno z nich, si v tom prípade odpisana. Ale človek je rád aj za to málo, že sa konečne socializuje. Ak viete o nejakej ponuke, bolo by fajn keby sme si medzi sebou vedeli pomôcť. Aj nejaké info úplne stačí. Ja osobne si momentálne hľadám prácu buď z domu ale žiadne ponúkanie produktov alebo katalógové predaje. Prípadne ma zaujíma práca s deťmi ale na to nemám školu. Práce sa nebojím len pracovný čas je väčšinou u mňa vždy prekážkou. Zatiaľ však stále zostávam pracovať na dohodu nakoľko tam mi vyhovuje práve ten pracovný čas. A na jednej strane mi ho práve zamestnávateľ povolil no na druhej strane mi ho vytýkajú. Hoci snažím sa vždy čo najbližšie k danému času prísť. Podotýkam robí to rozdiel tak 15 minút.

Strana
z2
babula108
autor
20. feb 2022

@misinka20 presne ako píšeš plakala a nespala som noci a potom ti tu niekto napíše však za jeden deň sa z toho dostaneš je dosť úbohé. Doteraz mám s tým problémy a musím to riešiť. Ja nie som človek, ktorý hneď uteká k lekárovi a tiež nerada zostávam doma no teraz som na to doplatila.

spagetka66
20. feb 2022

@babula108 v cr mozes studovat zadarmo na stipendium ako zahranicna studentka aj externe musi to byt statna skola

bluka2
Autor odpoveď zmazal
bluka2
21. feb 2022

@babula108 veľa ľudí z tých, čo sa rozvádzalo, sa nemenilo rozvádzať. Možno aj všetci. Na rozvod stačí, že ho chce jeden. Tahas za kratší koniec. Samozrejme, každý nech si vyberie sám. Úprimne dúfam, že moje slová ostanú v zabudnutí a želam ti, nech patris k tým, ktoré to mali takto zariadené a mali šťastie, hlavne v tom dôchodkovom veku

bluka2
21. feb 2022

@misinka20 zamestnávatelovi je to prakticky celkom jedno, či má niekto ťažší alebo ľahší zápal močových ciest. Predpokladam, že do takých detailov ako tu až nesli. Zamestnávateľa zaujíma odrobená práca a výsledky. 3 dni z mesiaca sú 3 dni, aj keby mal ľudsky neviem aké pochopenie. Proste blbé/smola, teraz už jedno.

PS: mala som to 2x

owecka
21. feb 2022

@hesloveslo fuuu....kde pracujes, aby som sa ti vyhla? Take ako ty rozhoduju o prijimani ludi...nazor som si na teba urobila dostatocny...karma je zdarma...

zuzliq
21. feb 2022

@babula108 ahoj, ja sa vyjadrím k možnej práci popri malých deťoch. Skús ponúkať upratovacie služby, opatrovanie detí, umývanie okien. Momentálne je to dosť žiadané. Kamarátka si natlačili letáky a rozmiešala v pár štvrtiach v okolí a má dosť zákaziek (hlavne s tými oknami). Čas si vieš riadiť sama.

layla123321
21. feb 2022

@babula108 predpokladám, že finančne momentálne tá práca nie je úplne taká, že by ste bez nej nevydržali... Odporúčala by som si pozrieť možnosti na úrade práce, či máte nárok na preplateny kurz. Ak áno, tak by som dala výpoveď, zaregistrovala sa na úrade a spravila si nejaký perspektívny kurz. Môže to byť napr účtovníctvo (vo veľa firmách sa dá robiť z domu) alebo kozmetička alebo niečo, kde sa robí na objednávky (ale asi tiež by bolo fajn predtým trošku pozrieť ponuky v meste - či je niečo také reálne). A na polovičný alebo 3/4 úväzok nemáte v okolí nič? To by vám ešte mohlo pomoct. A skuste na profesii hľadať prácu so slovami "home office". Veľa veľkých firiem ponúka permanentnu prácu z domu. Držím palce.

zuzubb007
21. feb 2022

Bohuzial myslim, ze ziadny zamestnavatel nebude akceptovat, ze clovek odrobi 3 dni do mesiaca, je to mozno blba nahoda a situacia ale raz to tak je, potrebuju vo firme cloveka na ktoreho sa spolahnu a odrobi co treba, ina moznost ako pocas choroby atd je iba opatrovatelka k detom alebo rodina, v novom zamestnani musis ukazat ze vies makat minimalne tak pol roka bez ocriek pniek a tak musim ...., v tvojom pripade ak nemas co s detmi jedine vlastne podnikanie alebo len ta obcasna dohoda, hladat idealnu robotu aku chces mozes x rokov

misinka20
Autor odpoveď zmazal
misinka20
21. feb 2022

@bluka2 Ako ktorému... Vďaka Bohu za môjho empatického a ľudského zamestnávateľa. Lebo my sme si túto pandémiu nevybrali, tak ako si autorka nevybrala zápal močových ciest.

mikadooo
21. feb 2022

@babula108 daj si profesiu a ponuky na home office. Asi ti tu len tak niekto robotu neponúkne...🤷🤷🤷. Myslím, že tam je koncentrácia všetkých ponúk. Držím palce...

babula108
autor
21. feb 2022

@layla123321 ďakujem

babula108
autor
21. feb 2022

@mikadooo ďakujem

mirusikp
22. feb 2022

@hesloveslo práve si hľadám prácu, mám 4 deti a za sebou maratón MD a RD. ale keby sa takto ku mne zachovali na pohovore, tak s hrdosťou odídem. našťastie, ponúk je veľa...

hesloveslo
23. feb 2022

@mirusikp asi ste nečítali všetko ja nerada beriem mladé mamičky s deťmi lebo na ne není spolah ale žena ktorá má aj viac detí ale vie sa mi prispôsobiť nemám problém zamestnat

ivanka12311
23. feb 2022

@hesloveslo no toto môže napísať len riadne zatepknuta a bezdetná žena to už v dnešnej dobe aby človek ani deti nemal...

bucko555
23. feb 2022

Od kedy dokedy robí manžel a od toho sa odraziť aby ste sa vedeli zosúladiť

williamska1
23. feb 2022

ono je to veľmi ťažké a fakt je ten, že niektorí zamestnávatelia nerady prijímajú matky malých detí práve kvôli tomu, že sú často s nimi doma. asi fakt najlepšia forma je home office

ivanka12311
23. feb 2022

@hesloveslo ešte ti to dopíšem keď píšeš takto na mladé mamičky.. že špekulujú atď staré sa vedia prispôsobiť (moja zlatá mladá mamičky majú väčšinou malé deti kym tie staršie a staré dospelé odrastené)... nezažila si okolo detí hovno vieš...priala by som ti to zažiť

0silvia0
23. feb 2022

@hesloveslo nič v zlom, ale ty si tiež nebuď až taká istá svojim miestom, lebo tvoje komunikačné zručnosti nie sú až také perfektné ako by sa pri prijímaní zamestnancov očakávali. A tak isto ľudská stránka a diplomacia ti chýbajú, ľahko môžeš byť nahradená niekým vhodnejším s distingvovanejším prejavom. Snáď som nebola príliš tvrdá.

velamon
24. feb 2022

@babula108 ja som natom bola rovnako a presne ako mi vznikol narok na pandeminicky rp tak to zrusili 😀... Presne pre to co pisete som ani nehladala pracu. Dieta od septembra bolo v skolke tak 20-30 dni. A ja sa so sefom dotahovat nebudem. Zacala som PODNIKAT vo sfere zdravia ak by ste mali záujem rada poradim skusit to mozte aj vy je go to dokonala praca takto pre mamičky. No a okrem toho som si zalozila živnosť a robim to co ma baví sijem veci. Ak by ste chceli napiste mi kludne spravu bud sa mozte pridat do podnikania alebo kludne mozte robit to co vas bavi a zalozit si živnosť nato zadarmo. Aj v tychto papierovacich veciach rada poradim. Bola som presne v tejto situacii najskor nahnevana ze kks december mi skoncil rodicak od januara som mala pokracovat na pandemickom ako co teraz ako? Dieta nonstop doma zo škôlky... Ako co budem hladat prácu, na pohovore poviem ale viete co nebudem do nej chodit lebo budem stale na očr... Tak som povedala moja chyba ze som sa spoliehala na davky, ved niesom ziaden asocial..
A zobrala to šup šup z druheho konca.

babula108
autor
25. feb 2022

@velamon ďakujem ste zlatá, ak môžem tak sa rada ozvem keď to budem potrebovať.

Strana
z2