Prosím o radu k pracovnému pohovoru
Chcem Vás poprosiť o radu k pracovnému pohovoru, ktorý mám v pondelok ráno.
Ide o situáciu, že som pred 5 rokmi začala pracovať v jednom špecifickom zariadení, bola to doslova moja práca snov. Po mesiaci som pracovala už samostatne, práca ma bavila a boli so mnou spokojní. Druhý mesiac skúšobnej doby sa mi objavil menší problém so zubami, ktorý mal byť vyriešený jednodňovou absenciou v práci. Bohužiaľ sa situácia zvrtla, nemohol za to nikto, bola to proste smola, ostala som v horúčkach doma, brala atb, hrozil pobyt v nemocnici, do toho zápal priedušiek, znovu horúčky a ďalšie atb.
Po 3 týždňoch, keď som chcela normálne nastúpiť do práce ma čakala výpoveď.
Teraz idem na pracovný pohovor do iného zariadenia s rovnakým zameraním, s rovnakou pracovnou náplňou, ako som robila a neviem, čo im povedať na otázku, prečo som v tom prvom skončila, ako odpovedať, aby môj životopis nehodili do koša, keď odídem a dali mi šancu. Nechcem klamať, ale ani neviem aká odpoveď by bola vhodná.
Nie som žiadny absentér a špekulant, veľmi ma mrzí, že sa mi toto udialo, lebo keby nie toho, pracujem tam do teraz.
Budem vďačná, keď mi poradíte. Ďakujem
@squ1rrel Samozrejme v práci vedeli, čo sa deje, vedeli aj prečo som potrebovala ten jeden deň voľna, vedeli aj ako to dopadlo a ako na tom som.
A na otázku, čo by som robila, keby sa situácia zopakovala, to fakt neviem, ale hlavne dúfam, že už nikdy nezažijem to čo vtedy, to bolo fakt strašné ☹
Pokial to profesionalne odprezentujes tak nevidim problem verit ti a dat ti moznost v tejto novej praci. Na tu druhu otazku by si mohla odpovedat nieco v style: “dufam ze uz sa to nikdy nezopakuje ale postupovala by som rovnako - zakladom kazdeho vztahu je dobra komunikacia a kontaktovala by som mojho priameho nadriadeneho hned ako by to bolo mozne a pri akejkolvek zmene.”
@squ1rrel Ďakujem veľmi pekne za radu ❤
No co by si robila.
Asi by si komunikovala so zamestnávateľom na dennej báze ako tomu bolo minule pripadne ak nebolo tak teraz by to už bolo.
Véd choroba si nevyberá.
Máš si spraviť umelý chrup aby sa to neopakovalo?
Véd aj personalisti sú ľudia.
čoho sa bojíš? Ak si ťa zavolali na pohovor, chcú ti dať šancu. Vždy sa môže stať, že si ťa nakoniec nevyberú, že vyberú kvalifikovanejšiu/výhodnejšiu, ale to neznamená, že ťa nevezmú kvôli blbej PN. Ale klamstvom začínať by určite bola chyba.
Ja to viem povedat aj jednou vetou: "V skusobnej dobe mi bola dana vypoved pre niekolkotyzdnovu PN - problemy so zubami skomplikovane zapalom, pre ktore zial nemal zamestnavatel pochopenie." Treba to povedat kratko, nerozpitvavat. Nerob dojem, ze nieco zahovaras alebo sa za daco hanbis...
A presne, potom povedat, ze sa do tejto brandze/prace snov chces vratit prave u nich. To sa im bude ratat...

Keby som s tebou robila ten pohovor ja, tak by som sa ta spytala na okolnosti, ako si napr odkomunikovala svoju absenciu, dala si im vediet vcas a davala si im pravidelne updates? A ako s tebou komunikovali oni. Co by si robila, keby sa situacia opakuje…
Kazdopadne aj ja odporucam pravdivo odpovedat, loz ma kratke nohy a velmi lahko by si sa zamotala v klamstvach.