Reálne možnosti 100% home office

18. máj 2025

Dobrý deň.
Tie, ktoré máte skúsenosť.

Potrebovala by som prácovat z domu. V sucasnosti som na rodicaku. Je momentálne reálne zamestnať sa v nejakom korporate a dostať 100%ny home office? Alebo je to len romantická predstava?

Mam vš ekonomické vzdelanie, 8 ročnú prax na nákupe v nadnárodnej spoločnosti, angličtina, SAP.
Je to reálne?

Vďaka za postrehy

zabka79
18. máj 2025

100% je asi romanticka predstava. 80% doma uz je realne. Ja tak robim v korporate

denkabemommy
18. máj 2025

Mám 100% HO, ale nie v korporáte a ani v tvojom odbore - píšem to len preto, aby si vedela, že reálne to je. Len to chce asi trošku úsilia vynaložiť nájsť a posielať životopisy firmám kde sú HO positive 🙂

lucik194
18. máj 2025

ono mnohe firmy , co mali 100 perc HO ho pomaly ale iste rusia...
reálne je 2:3, aj v mojom okoli tak mnohi maju. 2 dni ho, tri dni office

nikushka8
18. máj 2025

V mojom okoli 100% v korporate uz nema nikto, vetci musia 1-3x do tyzdna do officu. 100% HO maju len ti,co robia na seba

bluka2
18. máj 2025

100% uz nefici ani u nás 😢

mamina7070
18. máj 2025

100% HO je uz velmi zriedkavy u mojho muza ho maju a aj tak sa min raz tyzdenne trepu do prace
dolezite je ale z akeho dovodu chces 100% HO ak si myslis ze popri tom sa postaras o deti tak to je non go

lucia13022023
18. máj 2025

Ja aj muž mame 100% HO ale nerobíme v korporate.

muchotrafka298
18. máj 2025

V korporatoch uz od 100 % HO upustaju, to platila pocas pandemickych rokov, uz sa chodi do kancelarie, minimalne na 1 den. Ak si myslis ale, ze HO je obrovska vyhra a vyhoda, lebo mas deti tak nie je. Su ludia, co makaju od 9,00 do 17,00 a su doma a nespravia nic. Takze je to vlastne to iste ako ked si v praci. A idea toho, ze budes doma, porobis, o deti sa postaras, tak vacsinou nie. Ale zalezi od typu prace. Ak mas meetingy pocas dna a vyzaduju, aby si tam mala ucast ako priamy ucastnik nie pasivny sledovatel, tak proste musis byt aktivna a pri tom PC sediet.

lucik194
18. máj 2025

u nas este v praci napr. uz mnohe meetingy vyzaduju osobne. detto mame povinne den, kedy cely team je v praci, aby sme sa spolu socializovali.....

sorciera24
18. máj 2025

Môj muž má povolený 100%HO v korporate, mali dlho ze 20% v mesiaci museli byť v práci, teraz asi rok mohli požiadať o 0-20% byt v mesiaci v praci, čiže keď mu nevyjde krok, je doma, ale vždy sa aspoň 1-2dni do mesiaca vyskytnú nejaké akcie, meeting, niečo,kde je treba byť osobne ...len v úvode sa treba pripraviť, že bude nutné byť osobne v práci,kým za zabehnes, rôzne školenia a tak.

autor
18. máj 2025

@muchotrafka298 ďakujem za postreh, ale pre mňa je úplne normálna vec, ze počas Ho pracujem. Otázku som položila preto, lebo bývam 200 km od Bratislavy, a nie preto, ze sa chcem počas pracovnej doby starať o deti, variť a upratovať.

muchotrafka298
18. máj 2025

Vacsina zien chce mat HO prave z dovodu, ze sa potrebuju starat o deti a domacnost a pridem im to ako fajn riesenie.
V dnesnej dobe uz remote na 100 % zozenies velmi tazko, lebo vacsina firiem od toho upusta. Je treba byt v kancelarii a za mna je dochadzanie na meetingy alebo povinne porady 200 km do BA dost. Prve mesiace to je mozne malokde, lebo sa musis zapracovat, absolvovat skolenia a pod.
U nas napriklad je povinna ucast na poradach ako teamovych 1 x tyzdenne, tak aj velkych celofiremnych 1 x mesacne. Okrem toho ak su meetingy s klientami alebo dodavatelmi a dotycny snimi pracuje, musi prist osobne.

sorciera24
18. máj 2025

korporaty nie sú len v BA, príp. pobočky sú aj v iných krajoch

smajliica
18. máj 2025

Skús pozrieť aj v zahraničí. Moja firma má 100% HO a berieme ľudí z celej Európy, akurát teda nie v tvojom obore.

iwesska
18. máj 2025

A preco by si mala pracovat v BA ked si 200km odtial? Vsak si hladaj pracu v okoli a nemusis mat ani 100% HO. Aj keby bol HO,aj tak uprednostia cloveka,co vie realne aj niekolkokrat do mesiaca prist. Zas nic take specialne nevies,preco by akurat teba mali vybrat z 200km vzdialeneho mesta.

autor
19. máj 2025

@iwesska a prečo by som nemohla? Asi by som nebola prvá ani posledná 😃 ja prácu v okolí zatiaľ mam. Niekto by mohol povedať, ze ani nie zlu, môj pracovný pomer trvá, len sa do nej nechcem vratit. A pri všetkej úcte, moje CV si ešte nevidela.

liz_lemon
19. máj 2025

ja viem o pripade, kedy firma nema 100% HO, ale jednemu zamestnancovi umoznili 100% HO z dovodu, ze sa odstahoval z BA na vychod, ale on bol uz niekolkorocny osvedceny zamestnanec, takze islo hlavne o velku ustretovost voci nemu, novemu cloveku by to urcite neumoznili

viktoriaandrascik
19. máj 2025

Vo firme kde pracujem máme 100% home office, https://autovistagroup.com/who-we-are/join-us/o...

iv007
19. máj 2025

Co mam kamosov, tak jedine v IT odbore maju 100% HO, rodinny prislusnik robi na nakupe vo velkej firme a ma 80% HO