Sama doma počas tehotenstva

vervaka
1. aug 2014

Od začiatku tehotenstva ( som v 15tom týždni) som na pnke. Prvý mesiac sa to dalo ešte vydržať, s priateľom sme sa presťahovali do nového tak som stále niečo upratovala a zútulňovala. Lenže teraz to už nezvládam. Priateľ chodí do práce, čo si samozrejme vážim, ale sama to už nezvládam. Nemám sa s kým porozprávať, ísť cez vychádzku von. Tak si vždy zájdem aspoň do obchodu nakúpiť. To zase priateľovy vadí, pretože ma stále upodozrieva že za niekým chodím, že keď je v práci si domov niekoho vodím. Pritom na to nemá najmenší dôvod. Som jednoducho z toho nešťastná, stále len plačem a viem že to malému neprospieva, ale psychicky som už úplne na dne. Stále mi vyčíta, že nič nerobím a stále sa sťažujem. Lenže vždy som bola zvyknutá byť buď v práci, alebo jednoducho stále v "pohybe"(mala som dve práce). Prídem si úplne zbytočná, pretože čokoľvek spravím jemu sa to zdá málo... Vraví, že sa stále sťažujem, že ma stále niečo bolí...
Neviem, či ste niektorá toto zažili, ale za každú normálnu radu budem vďačná.

bonaqa2013
1. aug 2014

Partnerovi vysvetli ako trpíš keď si sama doma, nech prestane robiť hlúpe scény. Doma si budeš musieť zvyknúť, pretože keď príde bábo, tak všetka práca bude na Tebe. Takže teraz oddychuj, skús čítať knihy, nejaké ručné práce, možeš sa učiť cudzí jyzyk....

koniarova
1. aug 2014

A čo mu šibe? Tehotná by si si niekoho ešte domov vodila? No, nečaká ťa s takýmto mužom ružová budúcnosť. 😒

eeffka
1. aug 2014

@vervaka no sak ani nic nerobis a len sa stazujes.... kkso ze priatel !!!! zeny nemate rozum? najprv sa zoznamte po kazdej stranke, nie len v casoch ked je vsetko super, potom sa vydajte a potom nebudete musiet riesit reci typu ..."on am podozrieva ze sa chodis s bruchom dakam co? rozpravat"

Zvykni si lebo lepsie to nebude. Teraz by ti mal kolo riti skakat a uz teraz je to zle... co bude az bude posledny v rade? za dietatom?

klincek
1. aug 2014

@vervaka baby maju pravdu, vas rodinny zivot nezacina velmi dobre. hlupe podozrenia z partnerovej strany treba zarazit okamzite. velmi razne (a kludne aj VELMI nahlas) mu vysvetli, ze podobne reci ta urazaju a ze si ich moze niekam strcit, lebo ich nebudes tolerovat. ak mu to dovolis, bude ta podozrievat nadalej a bude to horsie. chora ziarlivost.. 😖
kedze si na PN, tak asi nemas velmi robit nic, zrejme mas kludovy rezim. pomaly chystaj veci pre babo, a domacnost ries len podla toho, ako sa aktualne citis a co povie lekar. ostatne nechaj na neho. nech si zvyka, lebo po porode sa z toho fofru pose.. pardon, ale je to tak. dieta vam obrati zivot naruby, treba sa na to pomalicky pripravit - nielen ty, aj on. cim skor si zvykne, tym mensi sok to potom bude.

vervaka
autor
1. aug 2014

Ďakujem baby, lebo ja si prídem jak debil už. Pretože mu niečo vysvetľujem chcem sa o tom porozprávať a on sa v strede rozhovoru zoberie a ide do inej miestnosti. Nikdy takýto nebol. Neviem či je to tým, že je to pre nás oboch nová skúsenosť a každý sa s tým pasuje po svojom, ale upratujem, každý deň má uvarené teplé jedlo, chodím na nákupy a on sa len vezie. Aj keď viem, že keby hoci čo z toho nespravím, je mu to úplne jedno a objedná si pizzu...
Minulý týždeň som si spravila radosť a kúpila krabičky a servítky, že si ich oblepím. Hneď ma zdžubal, že na hlúposti peniaze míňam 😀 ja už naozaj neviem, či mám plakať, alebo sa smiať.

maaaria3
1. aug 2014

@vervaka Moja mama si takto zničila život... presne akoby si opísala nášho otca, mama mu celý život len dokazovala a stále to robí, že niečo robí, že za niečo stojí... a čím viac to robí, tým vačšia chudera sa z nej stáva v jeho očiach... a tá žiarlivosť - lebo to je žiarlivos´t... to hraničí s paranoiou... tiež takto začínali... celý život ľutuje, že od neho neodišla, keď ma čakala.... ale ona bohužial choro milovala "svojho tyrana"... a rokmi pribudli deti a všetko sa znasobilo... teraz je to jedna neštastná frustrovaná žena..
A inak, na dieta sa ozaj nedá pripraviť.... je to záhul, začnú ešte iné veci... desila by ma tá upodozrievačnosť, to nie je v poriadku

koniarova
1. aug 2014

@vervaka Pozerám tvoj blog. Si ešte mladá. Je na teba toho veľa. Ty to zvládneš. lenže čo on? myslím, že dlho potrvá pokiaľ dozreje. Koľko má rokov?

lilyianka
1. aug 2014

a nemá on nejakú keď upodozrieva teba a nič sa mu nepáči?

vervaka
autor
1. aug 2014

@koniarova Obaja máme 20. Najskôr som myslela, že je to tým že sme bábo nechceli. Priznám si to bála som sa. Ale po pár dňoch sme sa začali tešiť, čítať články, pozerať bábatkovské fotky. Jednoducho som si vravela, že to tak má byť. Začalo nás to zbližovať viac ako kedykoľvek pred tým.
Všetko sa pokazilo vtedy keď som zostala doma na dlhšie.
Keď nie je v práci, radšej pozerá filmy, pri ktorých so mnou ani nekomunikuje, alebo ide na bicykel, alebo spí.

vervaka
autor
1. aug 2014

@lilyianka mňa to tiež napadlo už milión krát, ale keď sa chcem o tom porozprávať, alebo sa ho to na to opýtam tak sa urazí, že celý deň je so mnou zavretý doma, že kedy by to stíhal. Neviem čo si mám o tom myslieť

lilyianka
1. aug 2014

@vervaka, vieš mňa to napadlo z toho dôvodu, že keď s ním chceš hodiť reč, ta v strede debaty odide, proste tým podľa mňa dáva najavo, že nemá voči tebe žiadnu úctu a hlavne, keď on vraví o tebe , že si niekoho vodíš domov ..

klincek
1. aug 2014

@vervaka ja sa obavam, ze on ani teba ani babo nechce, len nema odvahu ti to povedat. to co je za pristup, ze uprostred rozhovoru odide z miestnosti? alebo sa so mnou nebavi, alebo odide, aby nemusel byt so mnou? vyhyba sa ti, hlada unikovu cestu. sice hlupym sposobom, lebo toto je trapne, ale tak mi to pripada. chcelo by to uprimny rozhovor, ale nedovol mu pocas neho nikam odist. vlastne uplne staci, ked ti da jednoduchu odoved na jednoduchu otazku: chces zostat so mnou a starat sa o nase dieta, a ak ano, co pre to mienis ODTERAZ robit? uvidis, co povie, ale ak by neodpovedal podla mojich predstav, balim kufre-sebe alebo jemu. tvoje upratovanie a varenie nic nespasi, kasli na to, neponizuj sa.

maja031
1. aug 2014

@vervaka joj to mas tazke. ked sa s nim chces porozpravat a nechces aby niekam odisiel tak to spravte v aute pocas cesty. ale nie ze sa budete tak vadit ze sa naburate. my sme si vzdy v mm vsetko v aute najlepsie vydebatili. druha vec, ked sa doma nudis tak citaj knihy, uc sa sama nejaky cudzi jazyk, nauc sa hackovat, strikovat, sit, pracovat vo fotoshope na lepsej urovni atd.. je vela veci ktore sa daju robit. a mna keby tehotnu partner obvinoval ze si niekoho vodim domov alebo sa s niekym stretavam - no je to dost chore, ja som sa s takym clovekom nestretla, ale asi by som zacala najskor riesit jeho ci nema nejaku milenku, ved podla seba sudim teba ako sa hovori. a keby ma obvinoval kazdy den tak by som obvinovala ja jeho a este by som mu aj mobil zacala prehladavat ze nech mi ukaze s kym telefonuje a s kym sa stretava. mna by to asi aj bavit zacalo 😀 ja som taka mrcha 😀 a ked pozera filmy a sa ti nevenuje, najdi si sama zabavu co ta bude bavit. urcite nie je riesenie sadnut si do kuta a plakat. budu aj horsie veci ked sa babo narodi, treba si pestovat odolnost voci negativnym veciam, male bude potrebovat silnu matku a nie uplakany uzlik nestastia.

lilyianka
1. aug 2014

podľa mňa aj keď sa tvári, že sa už na bábo teší, tak to tak nie je ... ako napísala klincek, on hľadá skôr únik a nie je ešte pripravený mať rodinu ... hold, na to mal myslieť pred pár týždňami .... a presne, spýtaj sa ho čo a ako, nech vieš na čom si, lebo ak sa chce správať celý život takto, tak taký chlap je ti len na obtiaž a nie na prínos!

natalushka
1. aug 2014

Baby maju pravdu..problem asi bude v priatelovi, ne v tebe..ja som rovnako ako ty zostala na PNke od zaciatku..chvilu to bolo fajn, kedze nevolnosti, v praci bolo tazke obdobie, takze mi oddych dobre padol..lenze vsetkeho do casu 🙂 proste nuda..manzel cele dni v praci, po praci na stavbe az do vecera..po svadbe som sa prestahovala z rodneho mesta, tuto v novom moc ludi nepoznam, takze nejake pobehovanie s kamaratkami nehrozilo..takze som cele tahotenstvo bola teoreticky sama doma..na vsetko..ale manzel mi nikdy nic nevycital, sama si poviem, ze kolkokrat som bola fakt otravna, protivna, nervozna..vzdy ma povzbudil, nikdy nezlahcoval to, ze som "len tehotna"..fakt skakal, aj ked nebolo treba..ma moj obdiv..sama by som sa poslala do ... obcas 🙂 viem, ze to obdobie cakanie na babatko nie je lahke..pre mamu hlavne..ale preto mame manzelov, partnerov..ktori stoja pri nas..aj ked nikto iny nie..a aj vdaka nim to zvladneme..takze mi je luto, ze tvoj partner to vsetko berie tak, ako berie..je to smutne..ale hambit by sa mal on..ved pri splodeni ste boli dvaja..a pre dieta tu uz vzdy budete musiet byt dvaja..tak nech sa nad tym zamysli fesak..asi by potreboval par "faciek"..drzim ti palce..az sa male narodi, aspon prides na ine myslienky..budes mat jeho..navzdy uz nebudes sama🙂drz sa

hradnapani
1. aug 2014

@vervaka fuha, tak toto znie velmi zle. Moja rada je sice pomimo, ale keby si ta nahodou chcel poistit svadbou, tak sa do nej urcite nezen 😒 aj ked vyzera to tak, ze on je uplne nezrely na dieta i na manzelstvo, takze ho to asi ani nenapadne, ale clovek nikdy nevie.

ivett1
1. aug 2014

@vervaka no, mne to fakt vychádza tak, že je asi ešte "nezrelý" na to byť otcom ...ale ...treba mu dať čas ...možno aj rok-dva po narodení dieťatka...😉 ...ty v tom máš už jasno, budeš matkou a chceš byť matkou a začínaš aj tak myslieť😉 ... takže ty nie si ten problém ... ešte podotknem, že je tu veľa takýchto tém... a niekedy sa tak ako tvoj prieteľ správajú aj oveľa straší chlapi ... asi ste spolu ešte neplánovali bábo a aj keď sa s tým on navonok zmieril, že to prišlo tak skoro (veď možno po čase by ste sa aj tak rozhodli založiť si rodinu...), tak asi vnútri to ešte musí spracovať ... kto vie ... my sme na tom boli opačne, až dva roky po svadbe sa nám narodilo prvé dieťatko a pred svadbou sme boli spolu 4 roky ... takže ...véééééľmi sme sa tešili a hoci som bola na pn-ke od 10 týždňa tehu, tak skôr ten môj manžel znášal moje nálady...keďže chodil do práce a ja som nemohla nikde...ani poriadne do obchodu ...len posteľ, telka, knihy...sem-tam kratučká prechádzka - nikdy nie sama (vždy musel byť niekto pri mne) no ...o nervy ...to skôr ja som ho naťahovala, keď prišiel o 5 minút neskôr, kde bol, že niekoho má atď😀 ... aj sa čudujem, že to tak znášal a nevybuchol...😉 ...
PS: možno budeš mať aj horšie stavy ... tak, ale aspoň to preverí pevnosť vášho vzťahu, ste mladí ...tak čas ukáže ... 😉

dkethe
1. aug 2014

s komentarmi zenusiek co hned kydaju na chlapa sa fakt nestotoznujem.
tvoj chlap ma pravdu.
nebud znudena ufrflana nestastna zenska!
bud vesela staraj sa o domacnost, seba, rodinu, muza.

maria1989
1. aug 2014

@dkethe 😀 😀 😀

janickacrazy
1. aug 2014

@vervaka Ja som bola sama s muzom tehotna v zahranici nepoznala som tam absolutne nikoho a muz bol tiez cely den v praci byvali sme na samote u lesa bolo tam asi 5 domov ziadny obchod nic no ja sohm sa vobec nestazovala bola som stastna ze som tehotna lenze nase babo bolo planovane cez den som chodila na prechadzky upratovala varila planovala som si co kupime pre babo citala som knihy casopisy snazila som sa nejako zabavit pokym muz neprisiel z prace. No nas vztah bol vyborny lubili sme sa a po praci sa mi venoval takze ja som bola spokojna. Tvoj je mlady takze asi fakt nie je pripraveny na dieta skus vydrzat po porode bude aj horsie trpezlivost sa ti zide.

mischell0110
1. aug 2014

No ja ta aj chapem.Ja som s priatelom v zahranici,kde sme robli na farme so zeleninou.robila som do 6mesiaca tehotenstva.ked som ostala doma sama,nevedela som ,co s casom.Priatel od rana od 6 do 18:30v praci.Zacala som hackovat,upratovala,dokonca v 8mesiaci n azaciatku som uymvala okna na terase a behala s vysavacom a mopom.Ked sa mala narodila,bola som zufala.Nemame tu rodinu,okrem bratov,co maju svoj zivot,a kedze priatel musi pracovat,som s malou cele dni sama a sama na celu domacnost,na vsetko.Zobrali mu papiere,takze este aj soferovat musim ja,ked niekam treba ist,takze je vsetko na mne.Upratovanie,varenie na dvojo,kedze pri kojeni nemozem hocico,pranie,zehlenie,nakupy,a to nehovorim o tom,ze kazdu chvilu behat po uradoch skrz vybavenia papierov pre malu,aby sme mohli ist na SR.Prvy tyzden doma bol pre mna katastrofa.nesapala som,nevladala,islo mi vsetko na nervy.S priatelom som sa len vadila,vadilo mi vsetko,aj sprosty tanier,ktory si po sebe neumyl.Bola som zufala,ze nic nestiham,nezvladam,a nie este dbat ako vizeram.Mala ma skoro 2mesiace a ja este stale chodim pomaly aj do 16h v pyzame,neocesana a ranna hygiena je poobede,co nemam cas na nic.Mala ma reflux,koliky,nespi viac ako 2h,len an rukach,takze som tiez zufala.A to som si predstavovala,ako ja budem 3x za den kocikovat.Som rada,ked idem 3x za tyzden.Priatelovi vysvetli,ako sa veci maju,ze ti jednoducho musi pomoct.a ked nie,kasi sa na to ako ja.potom pochopi.staraj sa hlavne o seba a o babo,to je najdolezitejsie,vsetko ostatne pocka...vela sil 🙂

jana_eyre
1. aug 2014

@vervaka ten ma teda poriadnu predstavivost.. tehotna na rizikovom aby si vodila niekoho domov? a ze to, co robis je malo? a ze sa stazujes?

sex na rizikovom nie je zakazany len pre partnera, ale pre kohokolvek, tehotna zena na PNke nema co robit ine okrem lezania a oddychovania a stazovanie sa na bolest je predsa normalne!!

skusil by mi nieco z toho povedat raz moj manzel... poriadne mu vysvetli, co tvoj stav znamena!
normalne ma to rozculilo..

ved mu ides porodit dieta preboha, co viac by chcel? ked je taky mudry, nech to skusi sam...

vervaka
autor
1. aug 2014

Ďakujem za pochopenie, naozaj si to moc vážim! Možno je to aj mojím vekom, že som sa ešte nenaučila zvládať životné situácie, tak ako by som mala, ale vidím v ňom môjho otca a to ma desí.

monikapindjakova
1. aug 2014

no moja ked to tak citam z jednej strany ta chapem,lebo byt doma tyzden dva a mat od vsetkych je fakt super a hlavne to ze si mozes pospat dokedy chces a behat v pyzame aj do obeda 🙂 tiez som takmer cele tehu bola na pn,ale dalo sa to zvladnut,vela som citala o babetkach a tehotenstve....aspon mi ubehol cas,ako mala som aj take dni ze som doslova salela z nudyy,prichadzali depky atd....ale ubehlo to rychlo a ver mi ked sa ti dietatko narodi,budes si vraviet,ze kde su tie casy ked som spala celu noc a mala som cas len pre seba 😉 ale da sa vsetko zvladnut len musis chciet....a co sa tyka tvojho partnera,ja na tvojom mieste by som mu dala na vyber bud alebo,lebo takto ako sa sprava tvoj muz by sa nemal spravat buduci otecko,a podozrenia ci si vodis niekoho do bytu mi pridu detinske a trapne

lucka011
1. aug 2014

@vervaka urcite ale neponizuj pred nim samu seba, nemaj pocit menejcennosti a nelutuj sa. Treba sa postavit na vlastne nohy a ty budes diktovat ako co, kde a s kym. Lebo ked je uz teraz taky, neviem ako dlho ste spolu, je velmi mlady na to aby uz teraz zaujal takyto postoj k tebe,bude to len horsie a horsie.
Ked sa nechas urazat a ponizovat, zvykne si ze moze s tebou takymto sposobom jednat. Bud razna a maj svoju hrdost. Hned na zaciatku treba ukazat hranice pokial dovolis ako sa k tebe bude spravat.
Ja som tiez v prvom tehotenstve ostala na pn a muz si nikdy medovolil povedat mi, ze nic nerobim. By videl to ostrie, ked sa tehotna zmieta v hormonoch 🙂
Drz sa a pevne nervy. Nenechaj si znechucovat tehotenstvo. Zazijes ho len par krat v zivote... hadam... 😉 🙂
Ta realita pride ked sa drobec narodi, to bude o inych starostiach, nie ci si ocik budw vediet v klude pozriet film..

bucula
2. aug 2014

Moja, ja som bola pocas tehotenstva tiez sama v novopostavenom dome. Manzel chodil na tyzdnovky. Niekedy to boli aj dbojtyzdnovky. Ja tu poznam len malo ludi, tiez som sa velmi nemala s kym stretavat. Ale musis brat veci optimisticky.....ked pojdes do obchodu,prihovor sa nejakej mamicke,alebo tomu dietatku,potom to s mamickou uz bude hracka prehodit par slov aj ked sa nepoznate a postupne si vytvarat kamaratstva 🙂 A ked som sa ja strasne nudila doma, sila som pre malu. Nie oblecenie,to je narocne, ale vankusik,deku,zasobnik na plienky-perfektna vec 🙂 🙂 , a dekoracie do jej izbicky. Tak si musis najst aj ty nejake hobby,co by ti sprijemnilo den a ani sa nenazdas ako ti ubehol. Budes mat pozitivne myslienky a ajbabo si oddychne od tvojho stresu 🙂 🙂 🙂 a na manzela chod s humorom,povedz mu,jasne...dnes som tu mala peta,steva a aj igora........🙂 🙂 🙂 🙂