Šef mi stále vyká

20. máj 2022

Ahojte zienky, viete mi niektora povedat ake mozu byt dovody, preco mi sef este takmer po roku co vo firme pracujem vyka? A to viem ze s ostatnymi kolegami si potykal po cca 3 mesiacoch. Pritom som vo firme najmladsia mam 26 a on ma 36. Takze vekom to asi nebude.. ale sprava sa ku mne slusne. Sme obaja v manzelstve, romantickeho razu to nebude. Myslite ze mu som len nesympaticka? Neviem o tom ze by som mu nieco urobila. Je to take trapne ked kazdemu tyka a mne "zasrosovi este" vyka.

anjelicek26
20. máj 2022

Nehladala by som za tym nic negativneho, mozno si drzi prave ten odstup - nesklznut do "priatelstva", narazok, komplimentov, predsalen pri vykani je tam ta automaticka bariera lepsia... mozno prave sympaticka a takto si chrani cistu hlavu a mysel...

pribinak
20. máj 2022

Práve preto že si zasros je dôvod prečo si s tebou nepotykal

pinkgirl
20. máj 2022

Chce mať profesionálny odstup, nič na tom nie je.

autor
20. máj 2022

@pribinak Keby mal 50+ tak pochopim ale myslim si ze je este dost mlady na take formality. Ale ok, je mozne ze mu pridem este ako dieta.

lindous
20. máj 2022

Tiež mi ako prvá napadla tá možnosť, že práveže si mladá .. ale možno za tým netreba vôbec nič hľadať a tak nejak mu to ani nedošlo,že s tebou si stále vyká ... a ešte - prišla si do firmy posledná alebo prišiel ešte niekto po tebe a s tým si už potykal ? Lebo moja šéfka tiež jedného dňa prestala navrhovať tykanie novým ľuďom, ktorí pracujú pod ňou a nemá to nič spoločné s nimi, proste mala zlé skúsenosti, že niektorí ľudia si k nej po potykaní začali dovolovať viac, tak to stopla celkovo...

erikaa09
20. máj 2022

Ja šefke tykam aj ona mne plus este jedna kolegyňa. A 5 babam vyka aj oni jej.

autor
20. máj 2022

@pinkgirl Tak snad. Len je mi to trochu neprijemne. Sme 15i na porade a on kazdemu tyka a potom sa obrati na mna a vyka mi jak keby som bola z inej planety. Akoze nie je to nejaky vazny problem pre mna, ani nepotrebujem aby sme sa "kamosili" len sa necitim prijemne a rozmyslam preco. Kolegovia tiez trochu pozeraju ze co sa deje. Teamleader si so mnou potykal po skusobnej dobre so slovami ze to vyzera tak ze vo firme ostanem. Tak len ci ma tento sef nevnima tak ze ma tam ako pracovnika nechce a preto si so mnou ani nechce potykat. Ide o to ze pracujem s nim skoro kazdy den a ked si drzi taky "odstup" tak mam pocit akoby bolo viac dusno.. este ma napadlo ze ma mozno v robote ohovaraju..

limoncino
20. máj 2022

Moja bývalá šéfka si tykala asi s každým, vrátane pár teamleadrov na linke. Ale my dve sme si vykali a to som bola po jej boku veľa veľa rokov. Niekedy mi to aj bolo ľúto, ale bolo to kvôli zachovaniu profesionality medzi nami.

autor
20. máj 2022

@lindous Po mne nastupili dalsi 2 novi ludia. A jedna z nich je moja rovesnicka. Tak asi budem sledovat na nej kedy jej on zacne tykat a potom to uz bude asi jasne ako sa veci maju..

zmrzlinka2021
20. máj 2022

Ja ti poviem za mna - nepotykam si dovtedy, kym nevnimam, ze chcem s dotycnym clovekom pocitat v praci alebo vnimam u neho vlastnosti ako nestalost, konfliktnost, sklony zneuzivat dovernejsi vztah, co tykanie uz je...

pribinak
20. máj 2022

To nie je o tom či má 50 alebo viac či menej, si najmladšia a tak drzi odstup. Z profi hľadiska by bolo nevhodne aby si s tebou mladšou a podriadenou týkal

Ja si so šéfom (riaditeľ) vykam, poznáme sa snáď 100 rokov, poznáme si aj rodiny a oslovujeme sa menami, ale bolo by mi ťažké si s ním týkať

0silvia0
20. máj 2022

Nasa sefka si jedneho dna s novymi kolegami prestala tykat. Tyka si len so starsimi, rovesnikmi a cca o 10 rokov mladsimi od nej. Tiez celkom nechapem, asi si drzi odstup.

autor
20. máj 2022

@zmrzlinka2021 Ked to citam tak si uvedomujem ze to tak asi je aj v mojom pripade. Po asi mesiaci sa ma spytali ako hodnotim pracu a povedala som s vahanim ze dobre. Povedala som ze je este skoro hodnotit pracu lebo som bola na zaciatku projektu asi v 1/10 tak ze sa vyjadrim ked si prejdem celym projektom. Akokolvek odmerane to znie hovorila som to slusne, diplomaticky a s usmevom. Asi to zobral zle odo mna.. Ja len nemam rada ked nastupim do prace tak kazdy sa ma vkuse pyta ako ju hodnotim. No na niektore veci treba cas.

zmrzlinka2021
20. máj 2022

Skus to vyjadrovat inak.
Napr. zatial ma zaujalo ako mate vo firme nastavenene toto a hento, praca s klientom je pre mna obohacujuca, naucila som sa toto a hento.... a po ukonceni projektu budem mat uz uceleny pohlad na realizaciu projektov vo vasej spolocnosti.

Ale to vobec nemusi byt o tom, co pises.

Si tam kratko, daj tomu cas, hlavne bud bezprostredna,prijemna, slusna, vesela, pracovita, ALE nelez nikomu do riti a nič si nevynucuj

pribinak
20. máj 2022

@zmrzlinka2021 fuuu, hneď prvá veta zle!

“Ako máte vo firme ….” snáď ako mame vo firme …..

Ďalšie “vo vašej spoločnosti” snáď v našej spoločnosti

deniskap
20. máj 2022

Tiez som bola v podobnej situacii. Vsetci vo firme mi tykali aj jeden riaditel a druhy mi stale vykal. Bola som skutocne mlad ucho, 19-20 rokov. Vsetci do neho hucali, ze nech si potykame, az to bolo miestami trapne, ale tak bolo to na nom. Az na jednej akcii so zakaznikmi sme sa dobre bavili, aj sme popili a potom si potykali. Ja si len myslim, ze proste nebola ta prava chvila si potykat, preto to tolko trvalo.

zmrzlinka2021
20. máj 2022

@pribinak dikes, oprava sa vzdy hodí 🙂

pribinak
20. máj 2022
casavina
20. máj 2022

13 rokov som vykala vedúcemu zmeny, pritom si tykal s niektorými, ktorí prišli aj po mne... vôbec mi to nevadilo...tebe to prečo vadí?

kormino
20. máj 2022

Ja som nastúpila pred rokom do malej rodinnej firmy,mala som 50 rokov,okrem dvoch sú všetci mladší odo mňa o 10-20 rokov.Asi po týždni mi riaditeľ ,ináč veľmi milý ,priateľský o 10 rokov mladší povedal,že vo firme si každý s každým týka.Dal mi akokeby na rozmyslenie.Ja som si s každým potykala aj s tromi praktikantami ,ktorí sú mladší ako moje dieťa .Funguje to super cítim sa naozaj ako v takej rodine.Ja si ináč nerada vykam,tykanie mi príde také priatelskejsie.

autor
20. máj 2022

@casavina Pisala som uz vyssie ze ked s nim pracujem skoro kazdy den a vyka stale len mne aj ked s ostatnymi si potykal kratko po nastupe tak to vnimam ze ma separuje, proste sa necitim prijemne, napate to je. A tiez som proste taka povaha, trapi ma velmi co si o mne druhi myslia, riesim to tak aj pri kolegoch. Muz mi vravi ze v tom isto nic nie je ze prehanam ale bohuzial take veci prezivam. Zase pisala som tiez ze to nie je extra velky problem pre mna, v podstate je to prkotina a mohla by som to kaslat. Zaujimalo ma len nazor druhych ludi ak maju s tym skusenosti alebo z akych dovodov by mali oni taky odstup. Je to predsa moj zamestnavatel a nechcem sa bat o robotu lebo som mu "nesadla".

deti95060810
20. máj 2022

neurobil to kvôli odstupu... chce mať od teba prof. odstup

elementissa
20. máj 2022

Aj mne to robila jedna šéfka. Bol medzi nami rozdiel asi 5 rokov, ale ona veľmi selektívne tykala. Robila som v tom čase na predajni, rýchlo ma povýšila na zástupkyňu (po 3 mesiacoch) a po roku aj kúsok som využila príležitosť, že jedna vedúca odchádzala na MD a prihlásila sa na to miesto, vybrali ma a teda som bola povýšená na vedúcu. To bolo ešte počas VŠ. A šéfka z prvej prevádzky mi vykala celý ten čas, čo som tam bola, lebo vraj profesialita a bla bla- pritom sme mali kolegyne, ktoré nastúpili dávno po mne a týkala si s nimi po 2 týždňoch. Ale sranda bola, že ako som sa odtrepala na druhú prevádzku, tak už keď mi volala (lebo potrebovala presun), tak už mi velice týkala do telefónu :D ostala prekvapkana, keď ja som jej obratom vykala. Proste viem, že u nej konkrétne to bolo vypočítavé a nepáčilo sa mi to. V ďalšej práci som zas mala manažérku s ktorou som si vykala len ja, ale tam mi to prišlo vhodné, lebo zvyšok tímu boli jej rovesníci 50+ a ja som jej mohla byť dcérou. V skutočnosti, kolegyňa mala dvoch synov, z toho ten starší iba o 2-3 roky mladší odo mňa. Tam bolo pre mňa prirodzene, až žiadúce si s nimi vykať. V druhom tíme, kde som bola predtým sme si potykali všetci po mesiaci a s riaditeľom po roku spolupráce. V mojej terajšej práci máme zasa firemnú kultúru tykania, všetci si tykáme- keďže som išla z veľmi konzervatívneho prostredia, kde bol štandard vykanie a tykanie bolo výnimočné, tak to bol pre mňa mega kultúrny šok a pár dní som to spracúvala- teraz mám opačný problém, idem týkať každému, koho stretnem (na pošte, na úrade, u doktora 😆😆😆). Ale také to selektívne vykanie je veľmi nepríjemné, hlavne ak to ten druhý cíti ako vyraďovanie z kolektívu

lintu
21. máj 2022

Pravdepodobne ešte neprišla tá správna chvíľa. Pochybujem, že ma na stole v kancelárií kalendár s poznámkou "Mária - v práci 3 mesiac - treba si potykať!" Možno si poriadne ani neuvedomuje, ako sa s tebou rozpráva. Prípadne pôsobíš naňho ešte mladšie ako si.

pbra40
21. máj 2022

Nasa aefka si vzdy potykala s novacikmi na firemnej akcii, napr. na vianocnom vecierku. Tak mozno caka i on na nejaku prilezitost.

mogaa
21. máj 2022

Tak si najmladšia, to bude zrejme aj dôvod že si s tebou nechce tykať, viac mu u teba vyhovuje vykanie,....jednoducho ak by navrhol tykanie , budeš mu tykať aj ty a je logické že človeku ktorému tykáš si dovolíš viac ako k človeku ktorému vykáš.....takže chce mať odstup.....ľahšie sa povie ty koza ako vy koza/to len ako príklad

aandrea9
21. máj 2022

A to si s nimi potykal len tak pri pracovnom stole? Tieto veci sa dejú na firemných akciách väčšinou. Tak vyčkaj. Tiež som mala nadriadeného, ktorý si s niektorými priamymi podriadenymi tykal bez ohladu na vek a pohlavie, so mnou nie a neprišlo mi to od veci resp. vôbec som to nepovažovala za problém. Spraval sa korektne ku kazdemu bez ohladu na tykanie 😉

autor
21. máj 2022

Dakujem vam vsetkym za rady, z kazdeho nazoru som si nieco vzala 🙂 ja to uz nebudem riesit. Dospela som k tomu ze nech mi vyka aj nadalej asi to tak bude najlepsie. Je to len praca a aspon si aj ku mne potom menej dovoli.