Šikanovanie v práci
Robím v kuchyni v škôlke. Hlavná kuchárka ma od začiatku neviem prečo nemá rada, môžem sa snažiť ako chcem. Každý deň chodim o hodinu skôr do práce, nemám to zaplatené aby som im pomohla, ja robím na 4 hodiny oficiálne. Robím všetko čo mi ktorá kuchárka či hlavná povedia. Ale posledné dni je to neúnosné. Celý minuly týždeň som im opakovala že v pondelok idem k lekárovi a oni mi v utorok do očí tvrdili že o tom nevedeli. Našťastie som to zapísala aj do kalendára v kuchyni kde si píšeme ktorá kedy ide k lekárovi.
Včera ma hlavná kuchárka obvinila, že počula že deťom nenechávam prídavky. Čo je blbosť, učiteľky sú ochotné osvedčiť že vždy im nechávam prídavky pre deti. Dnes si ma zavolala vedúca školskej jedálne že hlavná kuchárka na mňa bola žalovať že nič nerobím a neposlúchajú jej príkazy. Tiež mi dnes dve učiteľky potvrdili že sa ich vypytoval či im pomáham kŕmiť deti a nechávam prídavky. Potvrdili jej že všetko robím ako mám. Ona už nevie ako by mi ublížila, donáška na mňa vedúcej, ohovára ma pred kolegyňami a tie držia ústa aby mali od nej pokoj. Nadávajú na ňu za chrbtom. Už som sa s ňou pohádala stokrát ale k ničomu to nevedie. Do práce chodím s úzkosťou, čo zase bude. Všíma si každú moju chybu a najviac mi je ľúto, že ani jedna kolegyňa si ma nezastala aj keď sa tvária ako kamarátky.
@mariejenka dnes mi kolegyňa posepky povedala, že niekedy je lepšie zahryznúť si do jazyka. Vraj aj tak si nepomôžem lebo za hlavnou kuchárkou stojí riaditeľka. Ja jej na to, že či mám skloniť hlavu a nechať si na ňu srat. Keď ma krivo obvinia mám sa usmievať?
@luccija u nás musím povedať že deti dostanú čo majú na jedálnom lístku
@mariejenka inak dnes ma hlavná kuchárka ignorovala celý deň, žiadnu robotu mi nedávala. Som robila podľa seba čo bolo treba.
Autorka , chce sa mi z riaditeľky vracať! Tam asi biju bandu šéfkuchárka,veduca jedálne, riaditeľka...ale aj nad riaditeľkou je bud starosta,alebo VUC. A tam by smerovala moja ofiko sťažnosť. Ja niesom pomstychtiva mrcha,ako ma nazval raz jeden,ake ked budeme nad nepravostou,diletanstvom a klamstvom,sikanou zatvárať oči,nikdy neskončí,a bude to norma.
Drž sa .
A zajtra určite neostan dlhšie, a ze nie si ochotná ostat dlhsie,to je co za blud,ze to akoze kucharka rieši s riaditeľkou!?! Ak mas raz 4 hod.prac. dobu. Tak nik ti to nemôže vyčítať.
Moja,dobre si povedala, a dokedy si budú aj ostatní hrýzť do jazyka?
@mariejenka veď to, obidve kolegyne mi povedali posepky za chrbtom, že niekedy je lepšie zahryznúť si do jazyka. Jedným uchom dnu druhým von. Nechať robiť zo seba handru. Boja sa hlavnej kuchárky a preto stoja na jej strane
@mariejenka hlavná kuchárka to riešila s riaditeľkou keď jej dávala obed. Ohovarala ma pred ňou a tá jej na všetko prikývla a neriešila. Ďakujem. Ja sa nedám. Niekto sa to m musí postaviť.
Ak ti mozem poradit vykasli sa na to. Ono sa to nezmeni. Rychlo len odtial prec. Ja som tak drzala 8 rokov...znicila som si len zdravie...vela stastia pri hladani novej prace
Držím Ti palce. Asi nezverejníš kde sú také "dobrosrdečné" kolegyne že? ale ak už budeš preč mohla by si 🙂 Drž sa
Ja sa ti cudujem, ze tam este stale si. Ak ta to finančne nepolozi,pn hned. Pisala si,ze v pondelok ides k lekárovi,porozpravaj sa s nim co a ako,ze nevladzes,si vyčerpaná psychicky aj fyzicky a zostan proste doma. Citit z teba ako ta to trapi,rok a pol sa tam rochnis v nespravodlivosti a vyuzivani,potrebujes si uhnat nejakú depku alebo co
@kubkovamama áno, som unavená. A kolegyňa čo sa hrala na kamošku, každý deň sedí v kostole sa mi otočila chrbtom. Myslíš, že by som mala ísť za riaditeľkou povedať jej ako to je?
@autorka. Vies co musis si sama rozhodnut ci to stoji za to. Ja stale hovorim ze praca ktora ta stresuje a nad ktorou sa trapis aj doma nestoji zato. Pokial nie je clovek nejaky lekar alebo vedec. Ja osobne by som radila ist za lekarom a dat si PN. Myslim ze pohovor s riaditelkou je ako boj s veternymi mlynami. Pravdepodobne hlavnu kucharku potrebuje viac ako teba a preto nevidim ze by nieco radikalne robila voci jej spravaniu. Hlavne ked nemas podporu svojich kolegyn v kuchyni. Tento konflikt a situacia poznaci hlavne teba. Ludi ako teba potrebuju na vela miestach robotu si urcite najdes..
@meredith83 ok, ďakujem, tiež si to myslím
By som ju osrala. Chod na marodku a nech sa tam aj poseru
No čo,ideš zajtra do roboty?
Precitala som diskusiu a dievcata ti skvelo poradili. Asi nie je viac co dodat. Nejako to tam uz doklep a drzim palce v novej praci. Potom co si tu napisala, ti mozem s kludom napisat, ze na taky debilny kolektiv ako mas teraz, narazis druhy krat velmi tazko 🙂 Nech sa ti dari
@nelca0510 idem, ale len na 4 hodiny. September chcem dochodit do konca, tých 5 dní vydržím. Od októbra chcem ísť na PN
Pekne,drzim prsty🙂
Môžeš mať v paži ich náhradu, sorry
Naaaaaa ja bych im ukazala...ajmne srali na hlavu v robote ale hooop ukazala som im novu tvar a to mas vidiet ako sa zmenili0
Tak dnes som prišla do práce a vedúca školskej jedálne hneď na mňa začala kričať že počula že veci z kuchyne riešim s učiteľkami, že nemám vynášať čo si povieme v kuchyni, že riešim pi. ..a keď ešte raz otvorím ústa, uvidím.
Daj sa just hned na pn a moze ti fukat. Vrieskat v praci po niekom? A veduca je tiez pekna pips. Preto si asi nevie urobit poriadok s hlavnou kucharkou, lebo su obe rovnake.
a ako si reagovala? Mala si povedať, že žiaľ v kuchyni si nenašla ani jedneho partnera na slušnú debatu. Takže buď sa nad sebou zamyslia, alebo sa dozvie celá škôlka čo za kravín je v kuchyni... a že sa veľmi tešíš na to, čo bude, lebo zastrašovanie na teba neplatí a okrem toho si tu dnes ani nemala byť, takže môžu byť rady, že sú rady.
Ja som robila v prvej robote a tiež neviem prečo ma nemali radi. Dostalo sa to do takého štádia že som mavala hnačky. Šla som na PN, kde mi ptm vedúca písala že ak dokážem behať po meste viem dôjsť aj do roboty že na druhý deň ma čaká. Vys.ala som sa na ňu, šla na 2 týždne PN a odišla hneď v deň, keď mi končila zmluva. Doniesla som im topánky a veci a s úsmevom na tvári povedala že končím. Rovno na personálne som šla ,😀
A dúfam že toto nebudeš myslieť doslovne ale ja by som tej starej po hlave s panvicou dala 🤣 nie je to tvoja prvá práca náhodou? 🙂
Nechapem ako si niekto vobec dovolí tak komunikovať s kolegyňou."ze uvidis" to čo ma byt.Az sa mi chlpy jezia ked to citam,neznasam taketo primitivky s debilnym jednanim.Pozri,robit v kolektíve,kde maju zeny IQ tykve nemá význam.A do októbra nečakaj,naco.S riaditelkou nic neries,to je zbytočné.Inak by ma zaujimalo kolko mas rokov a je to tvoje prvé zamestnanie?Alebo kde si pracovala predtym.Musis byt trosku raznejsia,nechat so sebou takto jednat v praci je nepripustne z oboch strán,potom sa cudujeme,ze niektorí zamestnavatelia si robia co chcú,no lebo im to ludia dovolia.Nechcem ta urazit,ale co si nechas to sa ti bude diat.To mas ako vo vztahu,bud chlapovi dovolis aby ta bil,alebo zdvihnes paty a odides.
Si veľmi submisívna, až hrôza. Pracovať zadarmo? A to odkedy je možné? Nadčas musia zaplatiť, či sa im to páči či nie. Nenechaj so sebou zametať, ohraď sa, na takýchto ľudí milé slovo nepomáha, musíš byť agresívna, ale slušná. Povedz im, že to ohlásiš na inšpektoráte práce, na to zamestnávatelia zväčša počujú.
@autorka ako si zareagovala prosim ta? Ja by som sa jej opytala co uvidim? Taktiez by som jej povedala ze sa necitim dobre a idem k lekarovi. Nemas tam co robit pri takomto jednani.. Tie puce si asi pomylili skolsku jedalen so so sicilskou mafiou. Neskutocne..
Teraz čítam, že "keď otvoríš ústa tak uvidíš"? Bože žena, toto si necháš? Ja by som sa spýtala, či to mám brať ako vyhrážku a či vie, že vyhrážanie sa je trestné. Normálne mám nervy za Teba, ja by som jej dala dienkom po tej sprostej hlave! Nech ide pracovať do kravína, keď sa nevie chovať k ľuďom.

@luccija 😠😠 toto by som nedokázala,a ani by som o tom nemlcala...v práci som tak zial nacapala ako chlascu a majú sa starať o chorých ľudí, mne vedenie uverilo,a pod ťarchou dôkazov ,sa poriesilo.
Autroka ako? Držím ti palce,a guráž maj, takú ze sama za seba sa postav. Nik iný,to neurobí.