Ahojte,
Môžem podľa vás skončiť PP v skúšobnej dobe ihneď, t.j. k dnešnému dňu?
ano, mozes skoncit ihned v skusobnej dobe - dat ukoncenie PP v skusobnej, zbalit sa a odist. je to iba odporucane, ze 2 dni, ale nie je to povinne. Ak sa tam necitis dobre a nefunguje to...
@obcanka123 mozes odist aj dnes. Ale slusnost vacsinou kaze dat vediet vopred, aby to aj personalne vedelo vcas vo firme sprocesovat (odhlasenia a spol.).
Áno, môžeš skončiť okamžite (to je pointa skúšobnej doby)
@oriesocek áno presne tak.. nepáči sa mi prístup a všeličo ďalšie....
@obcanka123 tak dones papier, ze koncis a nech ti vsetky papiere úposlu domov, alebo sa pre ne zastavis niekedy
Ak si chces zachovať vlastnú slušnosť, tak daj 2-3 dní vopred, aby stihli na personálnom pripraviť všetko čo treba. Ale ak firma / prístup šéfov je hlboko otras, tak neváhaj.
@cacianka šéf ma svoj názor na všetko možné, aj keď zákon hovorí niečo iné.. takže
A myslite si ze tam dnes musím ostať celý deň?
@obcanka123 iba ak ho chces mať zaplatený, potrebuješ odovzdať nafasované veci, upratať stôl/ pracovné miesto, všetko si po sebe skontroluj, veci odovzdaj zoznam proti podpisu.
Nevieme čo potrebuješ poriešiť, aké drobnosti, ale v prípade núdze len dones 2 rovnopisy " oznámenie o ukončení PP v skúšobnej dobe", dátum ukončenia ( ak dnes uved napr. k dnešnému dňu 9.6.2025, kedy aj odovzdám všetky zverené predmety)...
@cacianka mam na sebe len nejakých 9 spisov, kľúče a dochadzkovu kartu.
@obcanka123 ak je tam naozaj zle, tak po príchode do práce (asi už si tam), len napíš ten oznam o ukončení PP, urob si zoznam odovzdávaných vecí -spisov, ak stihneš popíš ich stav , napíš tam aj dochádzkovú kartu a kľúče, odnes to všetko 2x na podpis a do obedu nezostane po tebe ani dym. kašľať na tých pár hodín.
Alebo si to dnes priprav , krátko po obede odovzdaj na podpis, dohodni s niekým z personálneho že si pípneš riadny odchod na konci pracovného dňa a kartu mu hneď odovzdáš. Prípadne ak predpokladáš problémy, popros nejakého svedka, alebo si odfoť snímač dochádzkového systému, aby ti zaplatili aj tento celý deň.
Ja som priniesla vypoved a sefka sa zdula ( pre upresnenie poviem,ze mi 2t neboli schopni zohnat PC na pracu, takze som tam len sedela a citala si noviny,pretoze praca na PC bola moja hlavna napln.) a povedala,ze teda mozem ist aj hned. A tak som sa zbalila a odisla 😂
Ja som tak bola deň v práci , na druhý deň som ráno prišla už aj s výpoveďou ....určite by som tam nebola ani minútu navyše
vacsinou sa dava 2-3dni vopred vediet....ale pocas SD mozes ukoncit PP da sa povedat hned.