Skončenie pracovného pomeru v skúšobnej dobe ihneď

obcanka123
9. jún 2025

Ahojte,

Môžem podľa vás skončiť PP v skúšobnej dobe ihneď, t.j. k dnešnému dňu?

balerina2025
9. jún 2025

vacsinou sa dava 2-3dni vopred vediet....ale pocas SD mozes ukoncit PP da sa povedat hned.

oriesocek
9. jún 2025

ano, mozes skoncit ihned v skusobnej dobe - dat ukoncenie PP v skusobnej, zbalit sa a odist. je to iba odporucane, ze 2 dni, ale nie je to povinne. Ak sa tam necitis dobre a nefunguje to...

moonlight1210
9. jún 2025

@obcanka123 mozes odist aj dnes. Ale slusnost vacsinou kaze dat vediet vopred, aby to aj personalne vedelo vcas vo firme sprocesovat (odhlasenia a spol.).

pribinak
9. jún 2025

Áno, môžeš skončiť okamžite (to je pointa skúšobnej doby)

obcanka123
autor
9. jún 2025

@oriesocek áno presne tak.. nepáči sa mi prístup a všeličo ďalšie....

oriesocek
9. jún 2025

@obcanka123 tak dones papier, ze koncis a nech ti vsetky papiere úposlu domov, alebo sa pre ne zastavis niekedy

cacianka
9. jún 2025

Ak si chces zachovať vlastnú slušnosť, tak daj 2-3 dní vopred, aby stihli na personálnom pripraviť všetko čo treba. Ale ak firma / prístup šéfov je hlboko otras, tak neváhaj.

obcanka123
autor
9. jún 2025

@cacianka šéf ma svoj názor na všetko možné, aj keď zákon hovorí niečo iné.. takže

obcanka123
autor
9. jún 2025

A myslite si ze tam dnes musím ostať celý deň?

cacianka
9. jún 2025

@obcanka123 iba ak ho chces mať zaplatený, potrebuješ odovzdať nafasované veci, upratať stôl/ pracovné miesto, všetko si po sebe skontroluj, veci odovzdaj zoznam proti podpisu.
Nevieme čo potrebuješ poriešiť, aké drobnosti, ale v prípade núdze len dones 2 rovnopisy " oznámenie o ukončení PP v skúšobnej dobe", dátum ukončenia ( ak dnes uved napr. k dnešnému dňu 9.6.2025, kedy aj odovzdám všetky zverené predmety)...

obcanka123
autor
9. jún 2025

@cacianka mam na sebe len nejakých 9 spisov, kľúče a dochadzkovu kartu.

cacianka
9. jún 2025

@obcanka123 ak je tam naozaj zle, tak po príchode do práce (asi už si tam), len napíš ten oznam o ukončení PP, urob si zoznam odovzdávaných vecí -spisov, ak stihneš popíš ich stav , napíš tam aj dochádzkovú kartu a kľúče, odnes to všetko 2x na podpis a do obedu nezostane po tebe ani dym. kašľať na tých pár hodín.
Alebo si to dnes priprav , krátko po obede odovzdaj na podpis, dohodni s niekým z personálneho že si pípneš riadny odchod na konci pracovného dňa a kartu mu hneď odovzdáš. Prípadne ak predpokladáš problémy, popros nejakého svedka, alebo si odfoť snímač dochádzkového systému, aby ti zaplatili aj tento celý deň.

iwesska
9. jún 2025

Ja som priniesla vypoved a sefka sa zdula ( pre upresnenie poviem,ze mi 2t neboli schopni zohnat PC na pracu, takze som tam len sedela a citala si noviny,pretoze praca na PC bola moja hlavna napln.) a povedala,ze teda mozem ist aj hned. A tak som sa zbalila a odisla 😂

bucko555
9. jún 2025

Ja som tak bola deň v práci , na druhý deň som ráno prišla už aj s výpoveďou ....určite by som tam nebola ani minútu navyše