icon

Sú potrebné vysokoškolské tituly pre pozíciu v kuchyni?

pe_mi
30. jan 2024

Ahojte,zoberú na túto pozíciu aj človeka s VŠ titulom?
Alebo to pre zamestnávateľa je prekvalifikovaný zamestnanec?
Výplata je taká istá,či máš VŠ alebo nemáš,či?
Ako to mám chápať?

Strana
z2
medda_beda
30. jan 2024

@martinkatinka Tak dnes už vyhadzujú aj zo štátnic čo viem, ale tak za obálku ...no.
Môj muž tiež videl na jednej nesúkromnej škole niečo podobné.
Ale tak povedzme si pravdu.Kto chce od úradničiek a sestričiek VŠ?
Kedysi ju nepotrebovali.Ak niekomu hrozí, že príde o prácu a vie si to vzdelanie dorobiť tak by bol blbec keby si to vzdelanie nedorobil.

Dnes žiadajú titul aj na varenie kávy tak sa nemôžeme čudovať, že je tu toľko absolventov mimo odboru.
Naposledy som videla požiadavku na manželove vzdelanie a nakoniec by to mohol robiť stredoškolák, ale nie oni požadujú VŠ konkrétneho typu, ale vedomosti tam človek nevyužije ani 1%.

martinkatinka
30. jan 2024

@medda_beda ja sa zase čudujem.... Robila som v kultúrnom stredisku. Vtedy VŠ nevyzadovali, stačilo mat vzťah ku kultúre a jednoducho sa to naučiť. Teraz požadujú VŠ druhý stupeň a bez toho miesto neobsadia. Ja mam len prvý stupeň, presne v odbore a mňa ani na pohovor nepozvu, hoci aj prax mam. Nespĺňam podmienky, aj keď to robiť v podstate viem. Miesto stále neobsadene.... A prečo? Pretože nikto s VS druhého stupňa im za ten plat tam pracovať nebude.....

akvi
30. jan 2024

Tak celý tento systém sa úplne zvrhol, dnes kto nejde na VŠ, tak ako keby bol menejcenný, jednak preto, lebo VŠ dnes zvládne každý blbec a jednak preto, že aj plno firiem si dáva požiadavku VŠ, pričom prácu by zvládol ktokoľvek šikovný. A presne nechápem, prečo zrazu sestričky musia mať VS, prečo si úradníčky robia VS. Poznám policajtov, ktorí si robili VŠ, ktorá vôbec nesúvisela s ich prácou, ale zarucovala im vyšší plat. Úplne choré. A potom samozrejme sa na to nabaluje to, že úroveň VŠ je tak biedna, pretože berú všetkých, pretože by inak nemali prachy a kruh sa uzatvára.

katkami123
30. jan 2024

No, na lekárov nadavate, čo je fakt tazka VŠ, ale takíto ľudia s ľahko získanými titulmi, ktorí si len chceli predĺžiť mladosť sú Ok? Tí neozobračuju štát o peniaze?

medda_beda
30. jan 2024

@martinkatinka Veď práve.Požadujú neviem akú kvalifikáciu za smiešne platy.

Strana
z2