Učiteľky MŠ a platové triedy.

727simqa
12. mar 2020

Ahojte žienky. Viete mi prosím vás niektorá povedať ako je to teraz po novom (od 1.9.2019) so zaraďovaním do platových tried v závislosti od získaného stupňa požadovaného vzdelania a zariadenia do kariérového stupňa?
Mám ukončenú VŠ II.stupeň Mgr. - študijný odbor: učiteľstvo pre primárne vzdelávanie v študijnom programe: predškolská a elementárna pedagogika.
Som samostatný pedagóg.
Do ktorej platovej triedy mám byť zaradená?
Pretože som prišla po MD a dali má do triedy 6. Ale podľa tabuľky čo som videla II.stupeň VŠ, samostatný pedagóg má byť v platovej triede 7.
Ďakujem za každú radu, odpoveď🙂😉

gabrielachochulka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenocka12345
12. mar 2020

@727simqa je možné že ti neuznali druhý stupeň , keďže ho máš z primárneho vzdelávania ?

727simqa
autor
12. mar 2020

@lenocka12345 je to možné.....ale nerozumiem, prečo potom kolegyni, ktorá má zastupovala počas MD uznali I.stupeň Bc. s ukončenou VŠ zo sociálnej práce?????
Bola nekvalifikovaná, nemala ani adaptačné ukončené a dali ju do triedy 5. To už je aká spravodlivosť?🤔

24natalia11
12. mar 2020

@727simqa ja mam kolegynu, ktorú tiež zle zaradili do triedy (tiež jej niečo neuznali), ked sa na to prišlo a zistila ze ma nárok na nieco viac, zamestnávateľ jej doplatil vsetko ktoré za tie mesiace stratila - podotykam ze jej doplacali za jeden celý rok. Takže ak si aj ty zle zaradena, opri sa do toho a mali by to všetko doplatiť a je kravina ze mas mgr kde si robila štátnice z pedagogiky - akonahle si mala štátnice z pedagogiky je jedno ci učíš na zs alebo mš mas rovnaké právo... ak si zaradená nižšie, musís byt zaradená do 7 ak samozrejme nemas ešte nejaké atestácie

lenocka12345
13. mar 2020

@727simqa tu nehľadaj spravodlivosť ,
ja mám Bc z predškolskej , samostatný uč
a kokegyňa čo začala v 54 učiť , mala nadstavbu, v adaptačnom , mala vyšší plat ako ja

Inak viem , že spolužiačkám niektorým nechceli uznať druhý stupeň , to asi kde ako :(

727simqa
autor
13. mar 2020

@lenocka12345 paráda 🤦

jana3462
1. sep 2021

Dobrý deň. Vedel by mi prosím niekto poradiť..tento rok som ukončila VŠ .. Mgr. - primárne vzdelávanie (učiteľstvo prvého stupňa ZŠ) Bc. mám z predškolskej pg (MŠ).. prax mám len tú,ktorú sme mali na škole viac nie.. chcela by som sa teraz zamestnať v MŠ a zaujímalo by ma, aký plat by som mohla mať. Pozerala som na tie tabuľky na nete, ale akosi z nich neviem vyjsť, neviem aka som pracovná trieda atď.. budem vďačná za objasnenie :/