Ukončenie pomeru dohodou a nástup na predĺženú rodičovskú

ralanka
21. jan 2013

Ahojte dievčence potrebujem poradiť som ešte na normálnej rd kotrá mi teraz v januári končí a popri tom som sa zamestnala od polky oktobra do prac. pomeru ale z určitých dôvodov chcem dať výpoved dohodou k 31.1. a od 1.2. ísť na predlženú rd neplatenú ako si to vybaviť a na čo mám nárok príp kto bude za mna platiť povinné odvody? Ďakujem za všetky pripomienky a rady.
P.S: dnes som bola na soc. poisťovni všetko som jej vysvetlila a povedala že nie je problem ked sa zo zamest. dohodnem na ukončení prac. pomeru a následne další mesiac môžem nastupiť na predlženú rd čo je na tom pravdy?
díky za všetky info

maznacik007
21. jan 2013

@ralanka napis mi do jezkov a daj mi tam ci si pred nastupom na RD mala pracovny pomer, a do kedy trval, a napisem ti presne ci sa da este aj nejaku podporu a pod. Na neplatenu predlzenu RD mozes nastupit v pohode .... v podstate to neni ani predlzena RD len budes z pohladu statu osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov a teda stat za teba zaplati dochodkove a zdravotne ale dieta do skolky len na 4 hod. ale skusime vymysliet tam by sa dalo pospekulovat aj nad predlzenou platenou RD. 😉

ralanka
autor
21. jan 2013

@maznacik007 poslala so IP 😉

helenka520
21. jan 2013

ahojte ,ja to vobec nechapem ,lebo i ja som na neplatenej RD,a nedostavam nič ani cent,a moja kamoška,ta ma asi o pol roka mladšiu dceru a ona tiež sa chcela dat na neplatenu RD a už sa nedalo,lebo ževraj od maja vyšiel novy zakon ,že sa už neda ist na tu neplatenu,len sa musí ist riadne zaevidovatna urad prace,kde ešte predtym ako ju zaevidovali dali jej podpisat prehlasenie,že dieta mi nebude prekažkou v hladaní zamestnania...kedže tu v obci mame školku len poldnovu ,tak to prekažkou bude,ked jej ponuknu zamestnanie,pretože dieta nema kam dat...neviem či všade inde platia ine zakony,,alebo no v podstate nechapem ako to je vlastne vymyslene.... ☹ @maznacik007 ,aky mate na to nazor vy?