Ukončenie pracovného pomeru - úrad práce, alebo maródka
Ahojte mamičky, poradíte mi? Som v nasledovnej situácii. Našu pobočku na SK rušia k 12/2017, čiže aj k tomu dátumu mi končí pracovný pomer, ktorý trval 8,5 roka, som tehotná a nástup na MD by mal byť začiatkom 2/2018. Čiže január 2018 nebudem mať vykrytý. Čo mám robiť? Isť na PN, alebo na ÚP? Nechcem zároveň prísť o podporu v nezamestnanosti. Je to tak, že keď sa v januári prihlásim na ÚP, vznikne mi nárok na podporu, vyplatia mi len január, potom mi ju pozastavia z dôvodu nároku na MD? A potom po rodičovskej dovolenke mi ju vyplatia keď sa opäť prihlásim na ÚP? Fakt neviem, čo by bolo najlepšie. Ďakujem za odpovede.
Podpora -50% , Pn 55% z vym. Základu... ak by som mala nárok na podporu od úp tak by som sa radšej prihlásila tam. Nemáš obmedzené vychádzky a podobne...
@julklester Na ten mesiac PN a po MD podporu-na nu mas narok do roka od skončenia PP a RP napisat na otca dieťaťa. Alebo ako pises-podpora mesiac a potom po MD docerpat.
@evittam A kedy najneskôr budúci rok by som sa mohla zaevidovať aby som nestratila nárok na podporu, keby som využila možnosť v januári čerpať PN?
Alebo, kedy by som mohla dočerpať tú podporu ak sa v januári zaevidujem? Budem musieť hneď po MD, alebo aj pár mesiacov po tom?
@evittam A co s ochrannou dobou? Ked sa zaregistruje na UP, nepadne jej ochranna na MD ked vlastne bude nezamestnana?
@julklester Este raz-na podporu máš nárok do roka od skončenia PP.
@marlenka222 Ochranna doba nema s registráciou na UPSVaR nič spoločné.
@evittam Ok. Dakujem za radu☺
@evittam Prosím ťa, mne sa končí pracovný pomer teraz 15.12. a som na PN a chcem pokračovať PN až do nástupu na MD čo je 23.2.2018. Chcem sa opýtať, treba sa ísť aj zaevidovať na úrad práce alebo budem len na PN, kto bude platit za mna odvodz do zdravotnej, resp. kde sa treba nahlásiť ked budem PN? Ďakujem
@janulienka8382 stači odniesť papier Pn na socialnu poistovnu. Na urade netreba nič 🙂
@nikkya dakujem, ja som PN zaniesla este zamestnavatelovi a az teraz v piatok mi konci prac.pomer tak potom asi len tu prechodku ci co to je zanesiem uz na socialnu. a tie odvody do zdravotnej si teda neplatim ked budem PN po skonceni prac.pomeru?
@janulienka8382 Pokial si na PN tak sa s tebou ani nebudu na UPSVaR baviť. Pocas PN za teba nikto odvody neodvadza.
@janulienka8382 nie neplatí sa nič 🙂
@evittam dakujem, takže treba si platit sama odvody do zdravotnej poistovne?
@janulienka8382 Nie. Si PN. Pocas PN sa odvody neplatia.
@evittam Ďakujem veľmi pekne

@ewitam prepac,ze som ta oznacila,ale casto tu citam rady od teba a viem,ze sa v tom vyznas