icon

Uplatnenie pre praktické sestry bez vysokoškolského vzdelania

23. máj 2025

Okrem DSS... Nájde si praktická sestra uplatnenie napr v nemocnici bez toho, aby šla ďalej na VŠ?

huxy
23. máj 2025

U nás v LC pracujú normálne v nemocnici.

autor
23. máj 2025
@huxy

U nás v LC pracujú normálne v nemocnici.

@huxy prosím ťa a na rôznych oddeleniach či je tam nejake obmedzenie?

huxy
23. máj 2025

Všade po nemocnici, na každom oddelení, dokonca aj na ambulanciách.

autor
23. máj 2025
@huxy

@huxy tak to je super .. bála som sa či mi po štúdiu neostane už len DSS čo by mi jedine vadilo...

autor
23. máj 2025
@huxy

@huxy a ty si praktická sestra? Bolo náročné to pomaturitne štúdium alebo sa to dá zvládnuť?

huxy
23. máj 2025

Ano som, zatiaľ, robím si VŠ. Dalo sa to zvládnuť, keď človek chce.

autor
23. máj 2025
@huxy

Ano som, zatiaľ, robím si VŠ. Dalo sa to zvládnuť, keď človek chce.

@huxy ďakujem a ak sa smiem opýtať, v práci ti dali toľko voľna na štúdium? Ako si to riešila?

oriesocek
23. máj 2025

u mamy v nemocnici su prakticke sestry na kazdom oddelení. vzdy su na sluzbe na vacsom oddeleni 2 sestry + 1 praktická sestra.

autor
23. máj 2025
@oriesocek

u mamy v nemocnici su prakticke sestry na kazdom oddelení. vzdy su na sluzbe na vacsom oddeleni 2 sestry + 1 praktická sestra.

@oriesocek super a prosím ťa, nevyžaduje od nich nemocnica, aby si dorobili VŠ? Ide mi o to, či sa dá fungovať aj čisto ako praktická sestra dlhodobo... Lebo študovať dva roky za praktickú a potom ešte na VŠ to sa mi už moc nechce, nakoľko mám cez 40 rokov...

oriesocek
23. máj 2025

nie, nevyzaduje. tej práce je tam dost aj pre praktickú sestru a urcite nevyzaduju doplnit si vzdelanie, ak ty nechces, ale potom budes stale robit tu prakticku (akoze pomocnu) sestru.

autor
23. máj 2025
@oriesocek

nie, nevyzaduje. tej práce je tam dost aj pre praktickú sestru a urcite nevyzaduju doplnit si vzdelanie, ak ty nechces, ale potom budes stale robit tu prakticku (akoze pomocnu) sestru.

@oriesocek chápem. No aspoň ak má človek prácu. Lebo ľutujem že som nešla to toho skôr, mám úplne iné vzdelanie, vek po 40tke, takže musím študovať pomaturitne dva roky. Plus by som ďalšie ešte minimálne tri musela ísť ďalej a to už fakt neviem či by som mala silu...

huxy
23. máj 2025

Ja som vtedy pracovala len na polovičný úväzok, čiže dalo sa dohodnúť. Škola aj prax bola 1 a pol dňa v týždni.

oriesocek
23. máj 2025

bratrancova zena minuly rok koncila prakticku sestru a aj este dalsia znama. prácu si najdes, tam nie ej problem... sice neviem v akom regione si, ale stale hladaju. a rozumiem, ze studovat teraz 5 rokov je dost, hlavne popri práci.

autor
23. máj 2025
@huxy

Ja som vtedy pracovala len na polovičný úväzok, čiže dalo sa dohodnúť. Škola aj prax bola 1 a pol dňa v týždni.

@huxy tak to si mala super...ak môžeš napísať,v akej oblasti na polovičný úväzok? Tiež budem musieť hľadať takú prácu, ak má vezmú...

autor
23. máj 2025
@oriesocek

bratrancova zena minuly rok koncila prakticku sestru a aj este dalsia znama. prácu si najdes, tam nie ej problem... sice neviem v akom regione si, ale stale hladaju. a rozumiem, ze studovat teraz 5 rokov je dost, hlavne popri práci.

@oriesocek no veď to, to už som mohla byť pomaly lekár 🤣🤣🤣 a ešte popri rodine, domácnosť,práci...v mojom veku...keby mám 20-30 rokov,tak nepoviem... Tak aspoň je uplatnenie... Akurát počúvam rádio,že tuším v Dánsku zvýšili vek na odchod do dôchodku na 70 rokov. Tak ešte mám rokov práce pred sebou,keďže aj tu sa to stále zvyšuje...

huxy
23. máj 2025

Robila som administratívu finančnej poradkyni.

autor
23. máj 2025
@huxy

Robila som administratívu finančnej poradkyni.

@huxy aha, dakujem