Výplata kaderníčky
Ahojte,
Chcela by som sa poradiť ohľadom výplaty kaderníčky, ktorá pracuje na živnosť v kaderníctve. Ako sú zvyčajne nastavené podmienky pri fixnej a variabilnej zložke? Vie mi niekto poradiť, prosím?
A treba si uvedomit, ze kadernicky maju aj vysoke naklady, lebo ten kvalitny material ( farby, laky, sampony, atd...) im nepada z neba...cize polovica ak nie aj viac toho co jej za sluzbu nechate nie je jej zarobok...samozrejme bavime sa o tych lepsich kadernictvach a nie takych, kde maju matros z DM-ky.
@lenadka mas blby pristup s tym, ze vsade su cierne peniaze. Nie niesu. Ja nepoznam nikoho kto robi na cierno a sama na cierno nerobim, nepodporujem tento system. Pretoze nakoniec sa to obrati len proti zamestnancom. Jediny ktory na tom zaraba je zamestnavatel. Praca na cierno nie je dobra praca, a to ze je to na Slovensku povazovane na standard je smutne.
@ghostsgirl áno a to málo kto vidí. už sa mi pár krát stalo, že z výslednej sumy u kaderníčky mi nebolo dva krát do smiechu, no keď sa vezme, že mala fakt kvalitné produkty, pekné priestory, za ktoré asi malý nájom neplatila, tak tá cena potom nebola až taká zlá
@kittykat22 vôbec nepodporujem ani neschvaľujem prácu na čierno, bola to reakcia na komentár nad mojím. Práveže tiež viem o tom, že takmer všetci čo podnikajú majú aj čierny príjem niečo čo ide mimo faktúry, blok. Ja som aj vždy bola v pozícii zamestnanca.
rada by som sa pridala do diskusie, ze ako to je potom s tym prenajmom kresla? co sa tyka napriklad objednavania, uterakov a tak...to je vsetko zahrnute v tej cene kresla?dakujem za odpoved
Takze ty chces otvorit salon najst dve baby co tam budu makat platit si same odvody neuvidia marodku ocrku ani dovolenku odmakaju cely mesiac a este im chces vydelit vyplatu z toho co ony vlastne odmakaju?prepac ale strasne sa smejem.taka krava po svete chodi co by to robila dobrovolne?ved si rozpiste zakaznicky kazda postavte svoje kreslo naklady rozdelte na trojo a ktora si co zarobi to bude jej.alebo bud fer a zamestnaj ich riadne na TPP so vsetkym co k tomu patri.

@sidush vacsina to ma tak ako pisu baby zaplatia za kreslo a vsetko je ich prijem do ktoreho Ta nic.Ty by si chcela vsetko aj nemat starosti s odvodmi, takze bude na zivnost a zaroven mat percento z jej prace.Vsetko je o dohode...zanechavas jej klientelu??Ci ona si prinesie svoju bude sa snazit, sby Ti mohla kazdy mesiac zaplatit a ty jej este zoberies percenta?
Taky prijem ako pisu baby kadernicky zarabaju bezne... teraz nemyslim kadernicku na dedine ...kazdy melir od 35 eur viac dlhe vlasy okolo 100, farbenie ...nebodaj robi keratin, nadpajanie vlasov....ale robota od rana do vecera, soboty, cely den na nohach, ruky zdvihnute krcna chrbtica krize znicene po par rokoch, pocivat stale tych ludi🙂)su to tazko zarobene peniaze a na druhej strane nic ine nevedia taky clovek malokedy ide do kancelarie...l