Výpoveď počas rodičovskej

smejinka
27. aug 2013

Nikde sa neviem docitat, ci pocas vypovednej doby musim nastupit do zamestnania, ak mi stale trva rodicovska dovolenka. Mozem pocas tejto vypovednej lehoty nastupit do dalsieho zamestnania? Za odpoved vopred dakujem

sisaha
27. aug 2013

@smejinka pises dost zmätočne a nerozumiem tomu. Počas RD nemôžeš dostať výpoveď a teda nemáš prečo chodiť do práce. Ak si ju dobrovoľne podpísala, tomu tiež nerozumiem. Počas RD môžeš pracovať..

smejinka
autor
27. aug 2013

Ide o to , ze som na RD este rok a do byvalej prace nechcem nastupit, mam moznost nastupit do novej.Nie je mi jasne,ked teraz do tej novej nastupim, kedy mam dat vypoved v starej,ci hned ci pockat. Pozerala som si totiz v pracovnej zmluve, ze je tam najneskor do 3 dni nahlasit pracu u ineho zamestnavatela, a eviem ci to plati aj na RD.

smejinka
autor
27. aug 2013

este som zabudla povedat ze je to praca na Zmluvu o obchodnom zastupeni, cize ako zivnost,to podla mna nie je ako klasicky zamestnavatel.
@sisaha este som zabudla povedat ze je to praca na Zmluvu o obchodnom zastupeni, cize ako zivnost,to podla mna nie je ako klasicky zamestnavatel.

sisaha
27. aug 2013

@smejinka nedavala by som vypoved... nemusis nic nahlasovat. ak ti toto nevyjde tak co potom? ked das vypoved,nemam narok na odstupne..

epelino
27. aug 2013

Toto by zaujimalo aj mna, ak vie niekto poradit. do starej prace sa nechcem vratit, hladam novu, ale co ak najdem a budu potrebovat, aby som nastupila hned? dam vypoved s tym, ze vypoved dohodou? alebo ako sa to riesi? dakujem.

sisaha
27. aug 2013

@epelino zakonnik prace umoznuje mat viacerych zamestnavatelov. vobec vypoved davat nemusis. Vypoved dat ku koncu RD ked uz budes vediet ze na novom mieste chces ostat.

epelino
28. aug 2013

@sisaha Naozaj to je tak? to som ani netusila anie je to divne, ze by som bola v oboch zamestnana na plny uvazok v podstate?

sisaha
28. aug 2013

@epelino ale ty si na RD.. a pocas nej pracovat mozes...Ked ti RD skonci, tak je jasne, ze to v niektorom zamestnani ukoncis.. Teoreticky, ak by si jednu pracu mala napr. na doobedie a druhu na poobedie, tak preco nestihat aj dve, nie? 😉

eeffka
28. aug 2013

@epelino nie , teraz je to tak, mozes makat do zodretia 😀 , jedna vec je ci mozes, co mozes a druha jke ze si precitaj prac.zmluvu ci tam nemas nieco ako konkurencnu dolozku, ze nemozes robit bez schvalenia, resp oznamovacia povinnost, ak nie nastup v druhej a uvidis...