Výpoveď v práci a podpora v nezamestnanosti
Baby,ktore sa vyznate v problematike nezamestnanosti, poradte... Po dvoch MD(ateda aj RD) sa nemozem vratit do povodneho zamestnania, kedze sa za ten cas vela zmenilo (pracovisko je po zlucovani 30km od mojho bydliska, nemam ziadne spoje, aj to malo, co kedysi slo za tu dob zrusili...atd,atd, je toho viac, jednoducho, hoci sa toho desim ( tu sa mi pracu najst nedari), z objektivnych pricin, ktore neviem vyriesit musim zrejme podat vypoved.ako je to potom z podporou v nezamestnanosti? mam na nu narok, ked podavam vypved ja, nie zamestnavatel?
@evittam ahoj,nevies mi povedat podla.coho sa pocita podpora v nezamestnanosti?Cakam na rozhodnutie,ze s cim mozem pocitat..🙂
@janinamojka 50% z HM.
@evittam vdaka..🙂
@evittam ahoj..a ako je to s vyplacanim danoveho bonusu?Moze si ho uplatnit moj muz pracujuci v zahranici ako zivnostnik?ake su podmienky?
@janinamojka Pracuje na SVK zivnost ci na zahraničnú?
@evittam na Svk.
@janinamojka Tak ak splni podmienky nároku tak si moze uplatnit DB.
ahojte, súrne potrebujem radu....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pracovala som od r. 2004 do konca augusta 2015 u jedného zamestnávateľa (s výnimkou RD - 3 roky). Od 1. 9. 2015 do 31. 8. 2017 som pracovala u iného zamestnávatela s tým, že posledných 6 mesiacov som bola na pn. Ak nastúpim od septembra do novej práce a ukončím napr. pracovný pomer v skúšobnej dobe, budem mať nárok na dávky v nezamestnanosti? A ako dlho???? Veĺká vďaka za odpoved.
@evittam Dobrý deň, prosím o radu. Zamestnávateľ nesúhlasil s čerpaním jedného dňa dovolenky po skončení RD (RD končí 22.9 a k tomuto dátumu mi aj ukončil pracovný pomer dohodou). Žiadala som jeden deň dovolenky 25.9., čo je ale pondelok po víkende - neviem, či práve to bol problém, komunikujem na diaľku, dovolenku mi preplatia. Myslíte, že môžem ešte skúsiť požiadať o čerpanie dňa dovolenky v piatok 22., aby mi to pozitívne ovplyvnilo výpočet výšky podpory? Má podľa Vás jeden deň dovolenky dovolenky nejaký vplyv na zamestnávateľa z finančného či prevádzkového hľadiska? (snažím sa zistiť, prečo asi odmietol a či má význam ešte niečo riešiť). Ďakujem
*schváli
@zalka
@evittam milé dievčence,tak Vás aj ja poprosím o info, v júli mi skončila RD,počas nej bolo moje miesto zrušená,predtým som bola v TPP na dobu neurčitú, júl som cerpala dovolenku, august a september som vo výpovednej lehote. Zamestnávateľ sľuboval,že v septembri sa uvoľnia nejaké miesta,tak ma tam presunie,preto som neriešila kedy budem mat max podporu v nezamestnanosti.Ale situácia sa zmenila,voľné miesto nie je.
Moja otázka: z čoho sa mi teda teraz podpora vyráta? ďakujem😘
@evittam
Dobrý deň, chcem poprosiť o radu. Som evidovaná na UPSVAR (po ukončení RP a pracovného pomeru), kde musím dokladovať príjmy z dohody. Čo ale príjem z preplatenej dovolenky, ktorú mi zamestnávateľ vyplatil už počas evidencie? Je to pomerne veľká čiastka. Treba to dokladovať? Neberie sa to tiež ako príjem, na základe ktorého ma môžu vyradiť? Ďakujem.
@zalka vyplatené to bolo v najbližšom výplatnom termíne po ukončení pracovného pomeru dohodou. A preplatená bola len dovolenka, keďže sa pracovný pomer po RD neobnovil (pracovný pomer bol ukončený posledný deň RD). V zdravotnej poisťovni mi ale vraveli, že bývalý zamestnávateľ ma tam prihlásil posledný deň v mesiaci - už po ukončení pracovného pomeru - zrejme z dôvodu vyplácania dovolenky

@bodkafan Za malo.😉