Výpoveď v skúšobnej dobe a práceneschopnosť
Zdravím , prosím vás potrebujem poradit. Som tehotná v 5.tt a v práci som zistila že mi chcú dať výpoveď ešte k tomu som v skúšobnej dobe. Tak sa chcem opýtať keby som sa teraz dala na PN pred tým než mi dajú výpoveď pomohlo by mi to niečo ? Lebo som niečo čítala že mi môžu dať výpoveď aj počas PN keď som v skúšobnej dobe. Ako to vlastne je ?
paragraf 74
Skončenie pracovného pomeru v skúšobnej dobe
(1) V skúšobnej dobe môže zamestnávateľ a zamestnanec skončiť pracovný pomer písomne z akéhokoľvek dôvodu alebo bez uvedenia dôvodu, ak ďalej nie je ustanovené inak. Zamestnávateľ môže skončiť pracovný pomer v skúšobnej dobe s tehotnou ženou, matkou do konca deviateho mesiaca po pôrode a dojčiacou ženou len písomne, vo výnimočných prípadoch, ktoré nesúvisia s jej tehotenstvom alebo materstvom, a musí ho náležite písomne odôvodniť, inak je neplatné.
vynimocne dovody najdete taktiez na nete v zp. a davam do pozornosti aj paragraf 63 a 64. a radsej opustam diskusiu. lebo poniektore sa tu potrebuju skor pohadat, ako realne dat radu babe, co diskusiu zalozila. hlavne, ze s tym mate vsetky vlastne skusenosti🙂
Ahojte, nepatrí to ku tejto téme,ak viete poradiť poprosím info.Ak sa čerpá počas skúšobnej doby celozávodna dovolenka,je možné predĺžiť skúšobnú dobu o dní ktoré som nebola v práci?Ďakujem za každú odpoveď..
Hmm..aj som si myslela.Ďakujem.

@evittam veď práve aj v ZP je napísané, že v skúšobnej dobe môže skončiť pracovný pomer aj s tehotnou zamestnankyňou, pokiaľ nedokáže,že práve tehotenstvo bolo dôvodom ukončenia pomeru. Ale keďže to v práci nevedia,tak ťažko v tomto prípade uspeje.
@majusqa77 Nárok na dobolenku jej vznikne až po odpracovaní určitých dní. Ale ak sa hodí na PN,aby nedostala výpoveď, tak 2 odpracovanè týždne jej stačiť nebudú.