Vytvorenie neziskovky alebo občianskeho združenia

mi_el_ja
21. jún 2016

Ahojte dievcata,

Mam sen a s tym prisiel napad (pravdupovediac v hlave sa jeho podstata nachadzala uz dlhsie obdobie, len to stale akosi ostavalo len v predstavach) Teraz to citim tak, ze nastal ten cas - skusit 🙂
Zrealizovat ho bude trosku obtiaznejsie, ale ako sa hovori "Nic nie je nemozne a ked clovek nieco chce, cely vesmir sa spoji aby to dosiahol"
Tak vesmir, spoj sa ;)
Zide sa kazda rady / postreh / skusenost / zaujimavy clanok / diskusia
Ak je tu niekto kto vytvoril, vytvara alebo planuje vytvorit, pripadne bol / je clenom, neziskovej organizacie alebo obcianskeho zdruzenia, dajte o sebe vediet. Alebo ak viete o niekom kto je do niecoho takeho "namoceny" a nema problem poradit, podelit sa o skusenosti, sem s jeho emailovou adresou 🙂

Dakujem Vam velmi pekne 🙂

sissy27
21. jún 2016

@mi_el_ja tak na toto sa ozaj nemusí vesmír spájať, aby si si založila OZ alebo neziskovku...
https://www.iuventa.sk/files/documents/1_eurode...
tu máš celkom slušný návod, vzhľadom k tomu, koľko tých OZ a neziskoviek je, to nebude zas až taká veda...

trdelnik234
21. jún 2016

@mi_el_ja

Dufam, ze neplanujes zalozit nejaku EzoteroNeziskovku, lebo mas taky NewAge styl pisania. 😉
No ale teraz vazne, co konkretne este potrebujes vediet? O aku oblast ide?

mi_el_ja
autor
21. jún 2016

@sissy27 To bolo myslene samozrejme s nadsadzkou ;) Dakujem za link, urcite sa zide. Uz som popozerala nejake tie stranky, tak suhlasim ze samotne zalozenie podla jednotivych krokov asi nie je veda, ale predsa len je to lepsie prediskutovat s niekym kto si tym uz presiel. Mozno blizie poradi comu sa treba vyvarovat, co urcite nezabudnut, na co si dat zvlast pozor pri spisovani atd.

mi_el_ja
autor
21. jún 2016

@trdelnik234 🙂 Nie, to teda nie, ale mozno si teraz niekoho inspirovala :D Mam zatial dva napady zamerane na pomoc pre tych ktori si sami pomoct nemozu pripadne maju velmi obmedzene podmienky (a teraz nemyslim socialne pripady) Trosku priblizim jeden z nich. Islo by organizovanie tematickeho verejneho podujatia (vo viacerych mestach po SVK) v spolupraci s mestom zameranym na plnenie snov. Samozrejme za spoluprace sponzoringu, dotacii, registracnych poplatok, darov atd. Tie podujatie su len jednorazove v danom meste, cize mozno dalej pokracovat v plane zdruzenia prostrednictvom inym moznosti, akcii. Predpokladam ze na to treba zalozit neziskovku pripadne zdruzenie, opravte ma ak sa mylim prosim 🙂 Kazda vyzbierana suma by bola samozrejme vyuzita na ucely pre ktore by bolo zdruzenie vytvorene a to plnenie snov v zavislosti od mesta kde sa podujatie bude konat.. Nie, nemam v plane vytvorit druhe modre z neba :D Mam jasnu vytycenu cielovu skupinu a su to deti a mladez (nie zo socialne slabsich rodin)

trdelnik234
21. jún 2016

@mi_el_ja

No neviem. Ale tak skus.
Keby si mala v plane pomoc seniorom, tak idem do toho.
Kazdopadne vela stastia.