Založenie second handu

1inis1
23. okt 2014

Ahojte, chcela by som si založiť second hand. Čo všetko to obnáša? Dá sa z toho vyžiť, oplatí sa to? Ako postupovať? Ďakujem za reakcie a rady 🙂

david1991
23. okt 2014

Ahoj, zalezi kde si ho chces zalozit, odkial chces tovar dovazat a podobne.. Second Hand je velmi rizikove podnikanie, najme teraz ked sa vsetko riesi po internete, online bazare a podobne.. Ludia sa hanbia ist do obchodu , radsej si to objednaju cez internet.Ale na internete je konkurencia silna.. Mozes povedat viacej, mal som tiez zaujem nieco rozbehnut ohladom veci..

mawka
24. okt 2014

@david1991 to je predsudok, ze s aludia hanbia. kopa ludi chodi normalne do secondhandu, dnes sa tam daju najst kusky ako nove, znackove za par eur. a rozhodne je cena priaznivejsia ako na internete, mamicky predavaju online veci predrazene, ked si priratas postovne, tak to uz mozes rovno nove kupit. a si zober, ze potrebujes obliect dieta, chces to z bazaru a nakupis 5 kuskov od 5 mamiciek, iba na tom postovnom co vysolis. prave ze online sa to neoplati vobec.

@1inis1 chod na zivnostensky urad, sekac je volna zivnost, najdi si priestor a najdi si dodavatela a vybavene. nie je to nic dramaticke. a na to nepotrebujes velky priestor. mozes zacat v mensom a neskor sa rozsirit ak to pojde

inffinity
24. okt 2014

Kamenny obchod je v dnesni dobe sebevrazda.. ☹

mawka
24. okt 2014

@inffinity ale vymakany e-shop je drahy... a e-shopy zbuchane na kolene, neprehladne ludia obchadzaju. kamenny obchod dnes nemusi byt vobec sebevrazda, pretoze obchodov je stale dost, otvaraju sa nove, je len na cloveku, kam to chce dotiahnut a ako. a kde.

1inis1
autor
25. okt 2014

No, chcela by som to v takom malinkom meste, kde žiadny sekáč momentálne nie je.

mawka
25. okt 2014

@1inis1 aj keby bol, to je jedno, zalezi ake mas veci. u nas je jeden velky, ktory ma pobocky na slovensku, ale aj zo dva male a do tych malych ludia chodia castejsie. a preco, lebo ten velky v poslednej dobe mava otrasne veci a este aj predrazene. tie dva mensie su kvalitou aj cenovo lepsie. takze fakt je to len na tebe, co chces predavat, akym smerom sa chces uberat. drzim palce.

maslenka47
25. okt 2014

@mawka to, co pises o eshopoch, nie je uplne pravda. Je velmi vela ludi, ktori prave "vymakane" eshopy obchadzaju, pretoze za tym "cuchaju" biznis a radsej nakupia v hnusnom polofunkcnom eshope v domnienke, ze za tym stoji sukromna osoba, ktora naozaj veri tomu, co predava. Online marketing je velice zaujimava vec z pohladu spravania sa pouzivatela 🙂

@1inis1 skus si na zaciatok zistit, ci vobec ludia v tom malinkom mesteo o sekac maju zaujem. Mozno je nejaky dovod, preco v tom meste ziaden sekac nie je 🙂

mawka
25. okt 2014

@maslenka47 zakaznici chcu mat komfort. rychle jednanie. moznost platby online, atd. a jednotne postovne. a nie cakat tri styri dni, kedy sa niekto uraci ozvat lebo predtym bol na dvoch smenach v praci a odpoveda az po praci. skus to vnimat aj z tohoto pohladu. ak nakupujem na e-shope, chcem ho mat prehladny. riadne informacie, atd. ... marketing je jedna vec, spotrebitelia druha, ale vacsinou vitazi aj tak ten "sediacky rozum" 🙂 s marketingom by som sa hrala v inej oblasti a za inych podmienok. ale ak si niekto chce otvorit maly obchodik, ak si chce predavat pre svoju radost a nejaky zarobok, preco nie.
ja som este necitala, ze by jej tu niekto napisal ok, chod do toho, drzime palce, zvladnes, si sikovna. stale len ako to nejde. vsetko ide, ked sa chce.
staci, ak si kocka prerata, kolko chce zarobit, kolko musi investovat, naklady, atd. sama si musi zratat na papieri. plus nejake tie straty na zaciatku.
keby to tu bolo take o nicom, tak ludia nepodnikaju vobec.

@1inis1

maslenka47
25. okt 2014

@mawka nuz, co chces ty, neznamena, ze to chcu vsetci. Niektori ti online platbou z principu nezaplatia a budu vyzadovat dobierku, niektori si radsej objednaju z ameriky s dodacou lehotou 2 mesiace, lebo ich to aj s postovnym vyjde lacnejsie, ako keby nakupili tu a dostali to "hned". Neexistuje len jeden typ spotrebitela.

Takisto @1inis1 bude mat vo svojej malej dedine rozne typy ludi. Mozno niektori chodia za pracou do ineho mesta, chodia domov neskoro a ked uz idu nakupovat handry, tak ich nakupia v tom vacsom meste. Niektori do 2nd handu proste chodit nebudu, lebo sa im nechce striehnut, kedy tam bude zrovna tovar, o ktory maju zaujem a tiez kupia inde.

Niektori tam mozno nakupovat budu chodit, ale ktori to su? A o aky tovar maju zaujem? To my bohuzial cez internet nezistime. Jedna vec je chciet podnikat, a druha vec je mat odberatela. Pretoze je super povedat "chod do toho", ale je aj velmi vela ludi, ktori podnikat zacali a velmi rychlo dopadli ako sa hovori na hubu. Pretoze sa snazili predavat nieco, o co nikto nemal zaujem.

A nie, nie je spravna otazka "kolko chce zarobit", ale "kolko ma vzhladom na podmienky, ktore jej poskytje okolie sancu zarobit". Nikto jej do toho obchodu chodit nebude preto, ze ona chce zarobit, to fakt nie.

mawka
25. okt 2014

@maslenka47 jasne, kopa ludi zacinala v garazi a dnes su niekde inde. lebo mali ciel. lebo prisli na to, ako sa k tomu dopracovat.
to, co pises je krasne, ale ciste ucebnicove priklady.
vela veci je vsak v praxi inak.
pekny den

1inis1
autor
25. okt 2014

Žienky, ďakujem za názory......To je zatiaľ len vo fáze nápadu, premýšľania a zhodnocovania možností...

zuzanamalicka
3. dec 2018

@1inis1 už prešli veľa času a ja mám otázku podarilo sa otvoriť ten obchod ?