Ahojte pracujeme s kolegami v nepretržitej prevádzke 11.5 hodín z toho pol hodina je obedová pauza neplatena.. Ide o to ze zamestnávateľ nám nechce zvýšiť aj keď to je zo zákona keď ze šla hore minimálna mzda a s tým aj príplatky víkend a noc... Aj hodinová mzda nám mala ísť hore no zamestnávateľ to odmieta ako sa brániť?
Čiže máš na zmluve ako základnú fixnú mzdu minimálnu mzdu a tá k 1.1. nebola upravená? V takom prípade smer Inšpektorát práce.
Ak nemáš na zmluve minimálnu mzdu, ale vyššiu, nie je povinný zvýšiť vám mzdu z dôvodu, že sa dvihla minimálna mzda.
@tomastomas1 a mali ste minulý rok minimálnu mzdu? Lebo ak nie, tak vám nie je povinný nič zvyšovať. A čo sa týka príplatkov za januar, naozaj neboli prepočítané príslušným percentom aktuálne platnej minimálnej mzdy?
Pracujete za minimálnu mzdu, resp. je mzda nižšia ako 816€?
Je príplatok za prácu v noci menej ako 1,876 eur za hodinu?
Základnú mzdu mam 805 eur..
@tomastomas1 na paske nemas doplatok do minimalnej mzdy?
A pocitaju sa aj odmeny.
@nelca84 nie nemám odmeny vôbec nemáme... Potom tam už mám len víkendy a hodinovú mzdu
@tomastomas1 a ten doplatok do minimalnej mzdy tiez nemas? Pracujes na plny uvazok?
@nelca84 áno na plný úväzok nemám tam žiadny doplatok
@tomastomas1 tak je pravdepodobne, ze je tam porusenie zo strany zamestnavatela, ale ked nevidime pasku... ak zaciernis osobne udaje, mozes ju sem pridat
@tomastomas1 a aký uviedol zamestnávateľ dôvod, že vám odmietol upraviť mzdu na zákonom minimálnu výšku?
@tomastomas1 co je zakladna mzda? myslis zaklad + k tomu sa pridavaju priplatky, spominane odmeny a pod, co teda nemas, ako si pisala. no priplatky mas.
kolko ti vychadza cista mzda? bez daniveho bonusu, ak poberas.
Áno tak ako píšete základná mzda +príplatky a čistú mzdu mame vždy inú podľa toho koľko odrobime koľko víkendov poprípade sviatkov atď...
@tomastomas1 a teda je to menej ako minimalna mzda? ta je tusim 816e
@majamat áno je to menej...
@tomastomas1 tak potom jednoznacne ma zvysit. skus ten ispektorat, ako ti radili.
v minulosti som pocula o mnohych zamestnavateloch, co takto klamali svojich zamestnancov. nemam na to pekne slovo. mnohi rozpravaju ( sukromnici ) ze nemaju a vidis ich ako jazdia na drahych autach a chodia rovna na viacere dov. ako chapem, ez ma firmu, tak chce zarobit, ale nie na ukor chudoby zamestnancov.
@tomastomas1 mne na tom niečo nesedi. Veď to by ani mzdovy program nepripustil vypočítať takú mzdu.
Buď máš nejaký kratší úväzok, alebo dostávaš ešte nejakú odmenu, príplatok alebo doplatok do min.mzdy. Alebo máš tých 805 na zmluve a na paske máš niečo iné. Pošli vypl.pásku, takto nevidíme a ani rozumne neporadíme. Čo tvrdí šéf ako dôvod?
Robiť v nepretržitej prevádzke za minimálku? Nehnevaj sa na mňa ale lepšie bude ak si nájdeš inú prácu.
@tomastomas1 podnet na Inšpektorát práce, sama mám skúsenosť. Jediné, čo na takýchto zaberie. Nedozvie sa, kto dal podnet.
@tomastomas1 prosim Ta to v akej oblasti pracujes? Nemyslim nazov firmy, ale odbor/oblast. Ta mzda sa mi zda malo…
@tomastomas1 robíš 11,5 hodín v nepretržitej prevádzke a máš takúto mzdu? Ja tomu ani neverím...
smer inšpektoriát práce proste tam nič nenarobíš