Zarábam 900 EUR v čistom. Je to dobrý plat?

10. jún 2025

Zarábam 900eur v čistom v BA, robím administratívnu prácu, mam vysokú školu právo, myslíte, že mam dostačujúci plat, neviem či mám dať výpoveď, alebo ostať a byť rada, že mma´pracu

magic08
10. jún 2025

na BA mas plat mizerny a vzhladom na vzdelanie tiez, no zalezi, ci mas aj ine moznosti sa zamestnat ako byt v evidencii. to radsej ostan kde si

melanta
10. jún 2025

Nie, nemáš dobrý plat. Už pred 10 rokmi moja asistentka mala vyššiu čistú mzdu a to nemala VŠ. Prečo s právom robíš administratívu za takúto mzdu?

dettilv
10. jún 2025

Za mňa je to malo, ale je to lepšie ako nič. Ale určite by som si hľadala niečo ine

autor
10. jún 2025

@melanta lebo to bolo jediné čo sa mi aspoň ozvali

oceanahory
10. jún 2025

To ja som tolkoto v BA zarabala pred cca. 10 rokmi a to VS ani nemam ukoncene 🫣...

yelena159
10. jún 2025

Ako dokážeš v BA vyžiť z 900€?

deedol
10. jún 2025

Mas nejaku super pracovnu dobu? Lebo ak nie, je to malo.

kaca222
10. jún 2025

Hľadala by som inú prácu, vzhľadom na vzdelanie a oblasť je to veľmi málo.

doriiis
10. jún 2025

Nie.Pod 1000 € by som nešla nikde pracovat

tulipanik12
10. jún 2025

Ja sa tiež pripájam k ostatným,že vzhľadom na polohu a hlavne vzdelanie je to ozaj málo

zafir01
10. jún 2025

Zarábam o par stoviek viac 150 km od BA ,a mam len maturitu. Bez ohľadu na školu, 900 je mizerný plat na hlavne mesto .

rebeka25
10. jún 2025

Mam taky plat v regióne s najväčšou nezamestnanosťou ale mam výbornú pracovnú dobu a nenamakam sa.

o__o
10. jún 2025

Tebe sa to zda dobry plat? Vies z neho vyzit, usetrit, uzivat si zivot?

stvura
10. jún 2025

Akoze inac z coho usudzujete ze ma nizky plat? niekde autorka napisala o sebe viac, kde to pravo skoncila (mozno je len Bc a ma ho z rychlokvasky Sladkovicovo), ci ma vsetky potrebne "atestacie", ci nie je len rok po skole a musi ziskat prax? v akej velkej firme robi? nerobi len asistentku-koncipientku s tym ze si doraba skolu a potom jej plat stupne... sorry....za mna tak malo poskytnutych informacii ze by som tak vehementne nehovorila ci je ten plat nizky alebo vysoky...
Druha vec je ze plat 900e mozes mat i v Lidli (aj v malom meste nielen v Blave), takze ak ti ide o to co najviac zarobit hod za hlavu skolu a makaj 12tky, tvoj plat bude aj 1500e v cistom.
Podla mna ale po nejakej dobe - cca dvoch rokoch sa tam posuva ten plat.
Ako tu vsetci zacinate s platom 2000e v hrubom? Mna tento MK nikdy neprestava udivovat ako sa tu "dobre zije"

lucik194
10. jún 2025

ufff ten plat je mizerny, nie len na BA, ale na cele SK, preco nehladas nieco lepsieho, minimalne ako junior nieco s pravom? lebo predpokladam, ze prax este nemas.

nieco taketo?
https://www.profesia.sk/praca/dt-legal/O5059032...

tu chcu 2 roky praxe
https://www.profesia.sk/praca/slovenska-akredit...

miroslava21
10. jún 2025

predavacka ma 900e v cistom, mimo BA.

la_dolce_vita
10. jún 2025

Koncipienti zacinaju s nizkym platom, moj syn podobne, ale po advokatskych skuskach uz bol uplne iny prijem, nejako treba zacat. Nechces sa radsej venovat tomu pravu?

chrobak7
10. jún 2025

Za rok 2023 bola priemerná mesačná mzda 1430 eur, takže máš plat nižší, ako je priemer. Na VŠ vzdelaného človeka to je podľa mňa málo, mohla by si mať vyššiu mzdu.

Podľa mojich skúseností, v aktuálnom zamestnaní výrazný nárast mzdy nemôžeš čakať. Zamestnávatelia dvíhajú platy tak max. o 3 - 7 %, ak vôbec. Ak sa chceš výrazne posunúť s platom ďalej, treba si nájsť novú prácu a v nej vyrokovať citeľne vyššiu mzdu, než máš teraz. A to platí aj pre budúcnosť.

Nemusíš dávať hneď výpoveď. Pozeraj pracovné ponuky a choď na pohovory, aj keď to nebude tá pravá ponuka, aby si získala skúsenosť s pohovormi. Pohovorov sa nemusíš báť, nemáš tam čo stratiť. Teraz máš prácu, v najhoršom prípade ťa nevyberú. Kľudne buď sebavedomá a neboj sa vypýtať o 400 - 600 eur v hrubom viac, než máš teraz.

balerina2025
10. jún 2025

nie, nizky plat.

evcagabi
10. jún 2025

Ak mas Vysoku skolu zivota tak ano, plat je dostatocny

lucia13022023
10. jún 2025

Akú máš pracovnú dobu? 900€ je na BA a VS malo podľa mňa.

radkaradix
10. jún 2025

@chrobak7 1430 eur - to je ale priemerna hruba mzda

melanta
10. jún 2025

Autorka, ak nechceš celý život robiť takto, tak si musíš zodpovedať tieto otázky:
1. Prečo sa nevenuješ alebo nechceš venovať právu?
A teda ak právo nie, tak:
2. Aké máš zručnosti? Čo všetko vieš robiť na úrovni pokročilého?
3. AJ predpokladám že máš aspoň B2. A iné jazyky? Aké a aká úroveň?
4. Ak sa neplánuješ venovať právu, čo robíš preto, aby si zvýšila svoju cenu na trhu práce?
5. A nakoniec, čomu sa teda chceš venovať, ak nie právu? A čo preto robíš?
Skús si zodpovedať toto sama. Prípadne kľudne na to reaguj tu a môžeš dostať spätnú väzbu. VŠ nestačí ak nie sú zručnosti. A ak by aj zručnosti boli, je potrebná vízia, motivácia, snaha čiže reálne kroky.

gov
10. jún 2025

Je to strasne nizky plat vôbec nezodpovedajuci financnym narokom mesta Bratislava, nech sa na mna nikto nehneva ale minimalny by mal byt 1400€ v cistom pricom stale by to bolo podhodnotene, dnes je financny narok pre jednotlivca 1700€ v cistom.

Clovek aj ked zacina, musi mat taky plat aby mohol dôstojne zit, nie iba prezivat.

Zavidiet 1000€ cisteho je dnes holy nezmysel.

darinkal
10. jún 2025

Tak to je extrémne malo za to , že si študovala. 🫣 predavačka toľko zarobí s ucnovkou 🫣 kamoska na železnici s predajom listkov 1200! mala by si mať vyssie nároky s tým , že si život obetovala štúdiu. A to myslím veľmi vážne.

chrobak7
10. jún 2025

@radkaradix Aha, tak to mi v zadaní ušlo.

V čistom to môže byt niečo cez 1100, takže aj tak má mzdu nižšiu, ako priemer.

A zvyšok platí.

podbel2512
10. jún 2025

@doriiis a co by si robila? Sedela doma s 0 eurami?

doriiis
10. jún 2025

@podbel2512 ...mi nehovor,že v Bratislave sa s právnickým vzdelaním nedá nájsť lepšie platená práca.
Áno predstav si,ja som povedala na pohovore že pod 1100 nie som zvyknutá zarábať a nezarobila som menej už pekných pár rokov.Uplne normálna vec

20erika07
10. jún 2025

Je to nízky plat v dnešnej dobe pre celé SK. Samozrejme, popri hľadaní lepšie platenej práce by som chodila aj do takejto za 900eur . Rozhodne by som nikdy nechcela ostat bez práce. Zarobím o 2/3 viac ako teraz ty, v hladovej doline ,stredné Slovensko ale začínala som na 10,350 Sk v r.2008 , väčšina začína proste takto.

majka36912
10. jún 2025

Ak robis asistenta alebo zacinujuceho koncipienta, ten plat je zial tomu primerany. Teda ak si ostala v odbore. Potom dobre odrobit si nutne roky praxe a spravit skusky do komory. Ak si nezostala v odbore a nejde ti len o to, aby si si mohla odrobit roky a spravit advokatske skusky, tak by mozno bolo dobre poobzerat sa aj po inych pracovnych miestach.