Zaslanie žiadosti o ukončenie pracovného pomeru dohodou emailom

kikusa8
7. máj 2021

Ahojte, dňa 30.4. som sa rozhodla ukončiť PP dohodou a aby som to stihla, poslala som mail s tým, že chcem ukončiť PP dohodou a dátum ukončenie PP navrhujem dňom keď mi skončí moja PN a vyčerpám si dovolenku. Chcem sa opýtať, či sa dá takého niečo považovať za oznámenie s tým, ze ak som zmenila názor a chcem ukončiť PP k poslednému majú/bola som tam od 1.1.21/po uplynutí mesačnej výpovednej doby. Či sa dá oznámenie zaslané mailom za riadne oznámenie ukončenia PP dohodou.

alenah31
7. máj 2021

@kikusa8 Ide o dohodu - obojstranný úkon - súhlas s ňou MUSÍ byť akceptovaný - podpísaný oboma stranami. V podstate ani ty si to nepodpísala. Či si to len poslala ako "kvázi" oznámenie a čakáš či budú súhlasiť?

mogaa
7. máj 2021

@kikusa8 ak by si dala výpoveď, výpovedná doba by bola 1mesiac od začatia nového meisaca(PP trvá kratšie ako rok), ale v prípade dohody môžeš uviesť akýkoľvek dátum, ale s tým že zamestnávateľ musí s nm súhlasiť....takže ak s ním nebude súhlasiť, máš smolu a bud sa dohodnete na nejakom termíne alebo dáš výpoveď s mesačnou výpovednou dobou(tá sa počíta od nového mesiaca)......skús sa so zamestnávateľom dohodnúť na rozumnom termíne, že dovtedy budeš chodiť do práce alebo ak nebude súhlasiť tak dáš klasickú výpoveď a dovtedy pôjdeš na pN....alebo teda odídeš aj tak....

lienka.7
7. máj 2021

@kikusa8 napisala si mail, ci si poslala aspon podpisany scan?
Musis mat podla mna vykazane dorucenie, cize bud si mala posielat postou alebo odniest do podatelne (personalistovi) a nechat si podpisat prevzatie. Aspon podla mna .
Ak nemas korektne vztahy, mohli by ti robit problemy, lebo mail za teba viem napr.zaslat aj ja... (vyrobim si na tvoje meno) a je to.

miminka91
7. máj 2021

no a dostala si uz na tu vypoved nejaku odpoved? za mna je to vsetko na dohoe medzi tebou a zamestnavatelom. asi by bolo najlepsie, ak by si im proste zavolala a dohodla si sa s nimi. pokial ale nemas od nich nic, este by som to za vybavene nepovazovala, potrebujes to mat od nich proste podpisane

kikusa8
autor
7. máj 2021

@mogaa @alenah31 áno, poslala som to ako oznámenie, lebo už som nestihla poslať poštou. Vyjadrila sa síce ze súhlasí, ale robí obštrukcie ako odovzdanie agendy(sama som žiadnu neprebrala, pretože bývalá pracovníčka tam už 2mesiace nebola) Ide o to, ze je to hrozný typ vedenia a osobne stretnutie bude katastrofa. A v tom súhlase co poslala si ho vyslovene žiada ako podmienku ukončenia Pp. Pošlem ti foto listu do SS, či toto co tam uvádza môže žiadať...
@alenah31
Asi bude najlepšie poslať normálne výpoveď teraz a PP skončí k poslednému júnu,keď sa to oznámení mailom pokaslala

alenah31
7. máj 2021

@kikusa8 no pri dohode treba oba podpisy - tam sa asi osobnému stretnutiu nevyhneš. Ale ak si PN a bude na nej dlhšie - podaj výpoveď a buď počas výp. doby na PN - to sa ti nedá? Tebe dať výpoveď počas PN nemôžu - ale ty ju podať môžeš.

kikusa8
autor
7. máj 2021

@lienka.7 áno, robila by problémy... Je to presne jej štýl. Len mam ponuku a budú musieť čakať... Co už... Mala som počúvať svoju intuíciu a nezobrat to miesto a agendu v katastrofálnom stave po bývalej pracovníčke.

kikusa8
autor
7. máj 2021

@alenah31 bude to asi jedine riešenie. A keď jej to pošlem do vlastných rúk tak musí poslať podpísanú naspäť a osobne by som sa nestretla... Ci?

lienka.7
7. máj 2021

@kikusa8 posiela sa s dorucenkou... mas na to na poste specialne obalky. Vrati sa ti naspat dorucenka s datumom prebratia.
A minimalne potrebujes do novej.prace vystupne papiere, zapoctovy list a pod. Cize osobnemu stretnutiu sa aj tak asi nevyhnes...