Zástup počas MD a tehotenstvo

lenusska87
25. apr 2019

Ahojte..Som v situacii, ked som dala vypoved v starej robote a od 1.5. nastupujem do novej prace na zastup pocas MD...prave som ale zistila ze som tiez tehotna.. ako to bude so mnou, ked odidem matersku, na moje miesto nastupi dalsia nahrada, koho bude vlastne zastupovat, mna alebo tu prvu zamestnankynu? Budem nadalej zamestnana ak tiez nastupim na MD a teda prijmu zamna nahradu? Dotycna na miesto ktorej nastupujem vraj chce mat dve deti po sebe, teda teoreticky by som ja sa mohla ešte stihnut vratit, ak to teda bude mozne, to ma teda hlavne zaujima... Cize, otazka - budem sa moct do prace vratit napr. Po dvoch rokoch, ak ta prva zamestnankyna bude na materskej napr.najblizsie 4roky? Alebo ta moja nahradu, uz bude zastupovat tu prvu, a ja tym padom koncim? Verim ze som to napisala zrozumiteľne..budem vdacna za odpovede.

lubik87
25. apr 2019

@lenusska87 spýtaj sa na to zamestnávateľa je to o nom..a predpokladám že.robit tam budeš ešte pár.mesiacov..v každom prípade keď sa vratis do práce ty prvá tak tá čo nastúpi po tebe konci a.ked sa vráti.ona prvá končíte obe...ešte je otázne na akú dobu máš PP

mogaa
25. apr 2019

@lenusska87 otázne je, či si ťa nechajú keď zistia že si tehotná..Teda predpokladám že počas troch mesiacov gynekológovi pôjdeš a dovolenku nemáš.....Je otázne či ak pôjdeš v skúšobnej dobe na "paragraf" či si ťa nechajú a to ani nemusíš byť tehotná

simonkazga
25. apr 2019

Zda sa ti byt ferove nastupit do zamestnania uz tehotna a zatajit tuto skutocnost zamestnavatelovi? Maju zaucit teba a hned aj tvoju nahradu?

lenusska87
autor
25. apr 2019

ak nebudu ziadne problemy, urcite planujem pracovat do nastupu na matersku, pracovala som tak aj pri prvom tehotenstve, co je minimalne 6 mesiacov.. nebudem nic tajit, pokial to nebudem mat potvrdene, co planujem az niekedy o mesiac, kedze som asi iba na zaciatku. Mam flexibilnu dobu, cize lekara by som si vedela poriesit aj z rana a prist do prace na 9-tu.
@lubik87
@mogaa dakujem vam velmi pekne za odpoved