Zdráhate sa dať výpoveď, lebo sa bojíte, že si inú prácu nenájdete?

24. júl 2024

Hlavne by ma zaujímalo či má niekto obavy aj kvôli nejakej kríze alebo vojne, že práve vtedy dá výpoveď a potom bude náročnejšie si nájsť novú prácu.

vorkola
24. júl 2024

vsak ,najskor si najdi novu pracu,pokial nenajdes lepsie neriskovala by som

autor
24. júl 2024

@vorkola ale nikdy človek nemá záruku že ho potom neprepustia ako nového zamestnanca lebo kríza a niekde sa tie stavy znížiť museli

hankab
24. júl 2024

Jasne, aj ten čo hrdinský povie, že dáva výpoveď a je mu jedno, že zostane doma polroka ma určite z času na čas také pocity a obavy.

lindous
24. júl 2024

Ja nemám chuť meniť to kde aktuálne som, ale trh ako tak sledujem a som presvedčená, že by som nemala problém sa zamestnať... v okolí mám pár ľudí, ktorí boli v poslednej dobe vyhorení a rozhodli sa dať výpoveď, zostať pár mesiacov na podpore, aby sa dali psychicky dokopy a nikto nemal problém nájsť si prácu, keď prišiel ten čas...určite záleží aj od oblasti a od odbornosti, ja hovorím o Bratislave a kvalifikovaných ľuďoch... vždy sa môže niečo prihodiť, vždy je tu nejaká neistota, nejaké obavy a rešpekt pred zmenou sú asi prirodzené, ale nežila by som kvôli tomu v strachu v práci, v ktorej nie som spokojná...

tahomi
24. júl 2024

Zalezi ake odvetvie. Napriklad ja pracujem v zdravotnictve a naozaj sa o pracu nebojim. Dopyt po zamestnancoch je vysoky, ludi malo.

basulaak
24. júl 2024

Nikdy ma nenapadlo, zeby som si nenasla dalsiu pracu kebyze chcem zmenit. A tak aj bolo. Nepripustam taku moznost, nemam to v povahe.

vanilkovazmrzka
24. júl 2024

Ano, bala by som sa. Nie toho ze by som nenasla, ale ze by to bolo horsie nez mam teraz

ukgirls
24. júl 2024

ak sa bojis nikdy nic nedosiahnes.. niekedy treba zaryskovat .. kazdopadne zalezi aj od toho ci mas usetrene daco stranou,ci mas rodinu,manzela,deti... ci si mozes pripadny vypadok dovolit ... tiez co ponukas tamojsiemu trhu-ci si kvalifikovana ,zrucna priebojna ...

vyrovnanaosoba
24. júl 2024

Ja som raz tak dala výpoveď z dňa na deň. A až keď som išla na úrad práce som si uvedomila, že nemusí byť jednoduché byť doma bez príjmu a už vôbec nie nájsť prácu. Našťastie všade, kde dom išla na pohovor, ma prijali, čiže v mojom prípade som nemala problém si nájsť prácu. Ale bála som sa. Už by som tak neriskovala. Najprv si nájdem niečo, až potom by som uvažovala. Otázka je tiež, či vydržíš v skúšobnej dobe a aj či po roku sa tam udržiš.

hankab
24. júl 2024

@vyrovnanaosoba ono je dosť ťažké nájsť prácu, kde na teba budú čakať 2 mesiace, kým ti skončí výpovedná lehota 🙈 väčšinou chcú niekoho s nástupom ihned

vyrovnanaosoba
24. júl 2024

@hankab áno, môj manžel to takto riskol, chcel sa dohodnúť na odchode k dátumu, neuspel, tak neprišiel do prace, dostal "A" ale nový zamestnávateľ neriešil, to on mu navrhol takú možnosť. Už je tam dlho, našťastie.

andrejkap123
24. júl 2024

Ja som dala vypoved s tym ze nemam pracu s bola som frajerka ze ostanem doma cez leto na podpore a keby nieco tak kludne aj pol roka. No… ale uz mi koncil pp, skusala som len tak zo srandy hladat práce, platy nizke, naroky vysoké a dako mi nic nevychadzalo aj ked som to vazne nebrala a mala zalozny plan uzivat si volno. No ale ake stresy do mna vosli ze co teraz????!!!!! Co ak si nenajdem za cely ten pol rok pracu? Co potom? Nakoniec mi vysla jedna ponuka a tym ze bola dobre ohodnotena som to prijala a teda isla som nakoniec z jednej prace do druhej 😀. A to bol vtedy pracovny trh dobre na tom. Teraz by som sa to neodvazila urobit….

ivanakal
24. júl 2024

Nie nemala som strach. Doteraz som vzdy dala vypoved s tym ze som nemala novu pracu, a vzdy som si do skoncenia vypovednej doby pracu nasla. Napr. teraz zaciatkom roka sa mi podarilo. Keby som sa bala, tak sa nepohnem z miesta a stale robim vystresovana v praci kde si ma nevazili. Ked nieco chcem, idem za tym a nemyslim hned na najhorsie.

hankab
24. júl 2024

@andrejkap123 ja podobne nedávno, akurát s iným koncom 🙈 v návale veľkej zlosti som dala výpoveď s tým, že je mi fuk či skončím na úrade, idem preč a hotovo. profesia prázdna, každý ma utešoval že to je len kvôli letu. Nikto sa dlho neozýval, už som mala bobky čo budem robiť. Nakoniec ma aj presvedčili, aby som zostala v starej práci.
Aj keď fin. rezervu mám a myslím, že by som si prácu našla do mesiaca, už keď som v tej situácii a nemám pevnú pôdu pod nohami, tak panikárim.

autor
24. júl 2024

@hankab presne toto s tou výpovednou!!!! Už sa mi stalo že mi povedali ako dôvod neprijatia že môžem o 2 mesiace a oni tam niekoho potrebovali už včera

hankab
24. júl 2024

Všade je to tak. Čakajú asi na zázrak do poslednej chvíle aby vyhodili inzerát na profesiu, a potom dobrých a kvalitných záujemcov odmietajú, lebo ich potrebovali najlepšie už pred mesiacom. Načo je potom dobrá 2-mesačná výpovedná lehota? Zamestnávateľ je síce chránený, ale zamestnanec tak prichádza o príležitosti.

autor
24. júl 2024

@hankab no asi len ozaj ostáva mať finančnú rezervu a spraviť krok do neznáma

gemerka17
24. júl 2024

@autorka - sama musíš mat prehľad na trhu práce. Tvoje schopnosti, lokalita a počet miest. V zdravotníctve pracuješ aj keď nechceš, detto IT alebo ekonomovia (uctovnici). V BA bez väčších problémov ťa zväčša chcu nahnat do prace a stačí si zverejniť životopis. Veď si sleduj svoje ponuky v okolí, aby si vedela ako to je. V prípade malého mesta, pričom nič špecifické za sebou nemáš, no môže byt problém. Čiže skus najprv hľadať, chod aj na pohovory a až potom daj výpoveď.

mikadooo
24. júl 2024

Nie, nikdy som sa nebála, veď profesia plná inzerátov 🤷. Akože treba posielať životopisy a robiť pohovory s personalistami a potom nebyť moc sklamaná, že sa o teba netrhajú hneď všetci, ale vojna, korona, inflácia, atď., to som nikdy do svojho profesijného života neplietla. Však furt sa nájde dačo, prečo sa báť odísť 😁😁😁. Ale tak ja som z Ba, tak možno mám nejaký skreslený pohľad na vec, kto vie... 🤷. Možno keby som bola z nejakej hladovej doliny, tak rozmýšľam ináč.

dancingqueen321
24. júl 2024

V jednej (pohodovej) praci som zotrvavala a popritom tom hladala a mala online pohovory, dokonca v pracovnej dobe. Trvalo mi skoro rok, kym som nasla pracu podla predstav a s platom podla predstav, islo o vyssiu poziciu a vyssi plat nez predtym. Neskor som v dalsej praci dala vypoved z hodiny na hodinu (vyrazna nespokojnost) a dodnes to nelutujem. Ked si predstavim, co som denne zazivala v pracovnej dobe, nemohla som sa rozhodnut lepsie. Aj ked bolo tazke a zdlhave najst novy job, kedze vela firiem islo za posledny rok s platmi dolu a ja by som s platom dolu nesla, iba hore.

smajliica
25. júl 2024

Ani u terajšieho zamestnávateľa nemáš záruku že nebudú znižovať stavy a neprepustia ťa 🤷🏻‍♀️ v mojej prvej práci začali hromadné prepúšťanie keď som tam bola pár mesiacov. Mňa si nechali, za to prepustili típka čo tam bol 19 rokov. Istotu reálne nemáš nikde.

lussyl5
30. júl 2024

Strach že nič nenájdem to ani nie,ja som si stále vedela niečo nájsť,problém je výpovedná lehota ktorú musím odrobiť u starého zamestnávateľa.To dosť sťažuje hľadanie novej práce.

gerrwie_girl
30. júl 2024

Ano. A denne na to myslím. Mam jednu a tu istú prácu 14 rokov. Je to na hlavu. Praca ako taka ma baví, ale nezvládam už vedenie. Preto uvažujem nad zmenou, ale bojím sa.

jana_eyre_2
30. júl 2024

Ja som zrovna v rozpoloženi, že by som sa rada aj niekam posunula ďalej, lenže zdraham sa v zmene, pretože po prvé neviem čo presne teraz iné robiť a po druhé, nenájdem určite taky pracovný čas ako mám.. nebojím sa kvôli kríze, pretože nemám pocit že v mojom okrese je problém s prácou, skôr sa bojím že aj keď odídem vždy bude niečo čo mi bude vadiť.. navyše v terajšej práci som sa aj posunula, ale neviem či je to presne to čo chcem...

dkethe
30. júl 2024

Az ked najdes novu, daj vypoved.
Ber tak - kedze je to tvoje rozhodnutie, a dobrovolne, mozes hladat-> vyberat, preberat-> klast si podmienky na pohovoroch a pytat sa na detaily ktore su pre teba dolezite. Ak ta nevezmu, alebo sa ti nieco znepaci, nevadi, pracu predsa mas, hladas dalek. A na 99.99% bude nova robota lepsia nez sucasna 🙂 ak nastane to 0.01%, budes hladat zas 😊

Zvycajne tie prace nevyjdu, ktore su brane z nudze.

dkethe
30. júl 2024

Co sa tyka vypovednej lehoty - moj novy zamestnavatel tie 2m plne respektoval. Pozna predsa zakon cize firma co by na mna tlacila -> by u mna hned dostala minusovy bod.

lucia147852
30. júl 2024

Nie nebála som sa…. Teda bála keď som ako mladučká mala prvú prácu… tak som sa rok trápila v hroznom kolektíve, na hroznom mieste a ešte aj zle platenom. Vtedy som si povedala, že takú chybu už nikdy nespravím a ak nebudem v práci spokojná audios. Nikdy som nemala problém si do mesiaca max dvoch nájdite inú prácu. Kto chce niečo dosiahnuť musí aj zariskovať a nebáť sa všetkého.

lucia.t
30. júl 2024

Mne sa osvedčilo dat výpoveď, keď som bola nespokojná. Veľmi rýchlo som si vtedy nasla to, co som hľadala. Popri práci sa mi to nepodarilo. Proste bolo vtedy treba urobiť ten krok a dať výpoveď. Bolo to najlepšie rozhodnutie.

lussyl5
30. júl 2024

@dkethe Pravdepodobne máš prácu pri ktorej nový zamestnávateľ bol rád že niekoho našiel a mohol si dovoliť čakať.To je ale skôr výnimka,vo väčšine prípadov je práve tá výpovedná lehota kameň úrazu.Vo väčšine bežných zamestnaní má zamestnávateľ na výber viac uchádzačov o zamestnanie a nie je nútený čakať 2 mesiace.

mira0611
30. júl 2024

Ahoj, ja som pred 2 rokmi z jedneho dna na druhy dala vypoved, šef nas velmi urazil na meetingu, vtedy sme odisli viacere.
Aj ja som mala stress, poslala som kopu zivotopisov a prvy mesiac nikto nic. 2 mesiac sa mi ozval 1 presla som prvym aj druhym kolom, ale 3x do tyzdna cestovat cca.1 hodinu tam a spat, uz som skoro mala podpisane PZ, ale ozvala sa mi druha firma s lepsim platom, a podmienkami 7km od bydliska, tam som tak isto presla prvymi 2 kolami, a na to mi vola 3.firma, ze oni chcu mna a len mna, a daju mi aj viac...takze to nevzdavajte.