Ako to je so živnosťou popri RD?

tigev
16. sep 2019

dobry den.. som SZČO a este rok a pol budem na rodicovskej dovolenke.. zivnost mam momentalne pozastavenu.. vraj ju mozem mat aktivnu a zaroven byt na RD.
co trena preto urobit? kam sa mam okrem zivnostenskeho uradu ist prihlasit? ake odvody si budem musiet platit sama a ktore zamna este toho 1,5roka bude platit stat? je limitovany prijem?
davnejsie som sa na to pytala na zivnostenskom a pani na mna pozerala, ako by to este nikdy neriesila.. tak sa opytam tu, ci s tym nemate skusenosti vy.. ja tieto uradovacky tak velmi nemam rada :( dakujem za odpovede a rady ;)

malicka_mysicka
16. sep 2019

Aj mna to zaujima ☀️

maminuska
16. sep 2019

@tigev nuž p. nič vedieť nemusela, to by si mala vedieť ty alebo tvoja účtovníčka alebo sa ísť opytat na zdravotnú a sociálnu. Mala si sa opytat či ťanahlásia cez jednotne kontaktné miesto , ak nie znova na daňový ak si si otvorila živnosť pred ukončením prerušenía ,rovnako na socialku a zdravotnú. Ako živnostníčka si zbehni na daňový kvôli elektronickej komunikácii.

draik
16. sep 2019

Živnosť obnoviť, s FS je už nejaký čas povinná elektronická komunikácia. Do úvahy pripadajú preddavky do ZP (keďže je ročné zúčtovanie, neoplatí sa neplatiť nič, ak nezarobíte len pár eur); do SP podľa toho, kedy ste prerušili živnosť (SP oznamuje výšku odvodov na obdobie od 1.8-31.7)